Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kanuima, biciklima i pješice do Erduta – održan šesti po redu Panona fest [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65446
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.09.2017. 20:02 
Naslov:  Kanuima, biciklima i pješice do Erduta – održan šesti po redu Panona fest [2017.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga za kreativni razvoj Slap je zajedno s partnerima već šestu godinu zaredom organizirala urbani getaway ecofestival pod nazivom Panona fest koji se ove godine održao prošlog vikenda, 22.-23. rujna 2017. godine.

Panona fest je dvodnevna manifestacija koja promovira aktivni turizam i ekoturističke potencijale Slavonije, a sva festivalska događanja bila su smještena na potezu od Osijeka do Erduta te dio u Baranji. Na prvi dan festivala, u petak, 22. rujna 2017. u Belom Manastiru održan je Panona Forum na temu «Putevi hrane», dok je subota, 23. rujna 2017. bila predodređena za Panona Reli.



Panona Forum

Tematski forum “Putevi hrane” održao se u Etnološkom centru baranjske baštine, Beli Manastir u sklopu ovogodšnjeg Panona festa 2017. Glavna tema foruma bila je o plasman hrane malih proizvođača te podržavanju njihove konkurentnosti na sve izazovnijem tržištu. Tom je prilikom održana i panel-diskusija o dobroj praksi i izazovima u plasmanu hrane te uvođenju inovativnih modela u plasmanu poljoprivrednih proizvoda po konceptu Go Green tržnice, koja okuplja male proizvođače hrane koji se bave isključivo domaćom i prirodnom proizvodnjom, te uzgojem poljoprivrednih proizvoda.



Predstavljen je i dio CAMARG projekta koji je financiran u okviru programa Interreg Mediterranean 2014-2020. kojeg zajedno provode Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje i Udruga Slap. Kroz ovaj se projekt stvara novi poslovni model udruživanja i plasmana hrane malih lokalnih proizvođača te organizacija održive mreže putem koje će se njihovi proizvodi dnevno dostavljati izravno na vrata

potrošača.

Organizator Panona foruma je Udruga za kreativni razvoj Slap iz Osijeka zajedno s partnerima Regionalom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje te LAG-om Baranja.



Panona Reli

I ove godine, Reli Panona fest-a je svim svojim sudionicima omogućio bijeg iz urbane gužve u skrivene ruralne kutke Slavonije. Više od stotinjak prijavljenih avanturista uživalo je u aktivnom vikendu hodajući ili vozeći bicikle i kanue od Osijeka do Erduta te obilazeći kontrolne točke u Aljmašu, Dalj planini i Erdutu gdje je za sve pripremljeno osvježenje i degustacija domaćih proizvoda.



Nakon cjelodnevne avanture pripremljena je i zavšna fešta kraj Erdutske kule koja je tom prilikom obojana posebnim light efektima, a za dobru atmosferu i ugodan ambijent pobrinuli su se RitmOs, Trio Solitude te plesni studio Shine koji je po prvi puta, posebno za Panona fest izveo predstavu "Alisa u zemlji čudesa".

Panona fest održava se svake godine na prvi vikend jeseni već šest godina za redom, a nova iznenađenja koja vam pripremamo za idući Panona fest uskoro možete saznati na Facebook stranici festivala.

















Tekst i foto: Kristina Olvic Petrović

Najava: Panona fest [2017.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: