Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 19. 09. 2017.
GISKO: Ciklus ra...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [14....
Vikarijat: 6. Hr...
Hrvački klub Osi...
sri 20. 09. 2017.
GISKO: Ciklus ra...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [14....
Streljana Pampas...
Hrvački klub Osi...
čet 21. 09. 2017.
GISKO: Ciklus ra...
Dom za starije i...
Muzej Slavonije:...
Streljana Pampas...
Hrvački klub Osi...
pet 22. 09. 2017.
GISKO: Ciklus ra...
GISKO: Radovi na...
Ferit Osijek: LA...
Streljana Pampas...
Hrvački klub Osi...
sub 23. 09. 2017.
19. Ribarski dan...
GISKO: Radovi na...
Ferit Osijek: LA...
Streljana Pampas...
Radionica za mla...
ned 24. 09. 2017.
19. Ribarski dan...
Beli Manastir: B...
Dječje kazalište...
Streljana Pampas...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Sve je spremno za Panona fest 2017.. I ove godine Panona fest vam nudi mogućnost bijega iz urbane gužve u skrivene ruralne kutke Slavonije kroz aktivnosti koje će se simultano odvijati na različitim lokacijama, a sve s istim ciljem – promocijom ekoturističkog potencijala regije.

Krećemo iz Osijeka, prolazimo kroz Aljmaš, zaustavljamo se na kontrolnim točkama i završavamo u Erdutu. Idemo kanuima, biciklima i pješice, a svim sudionicima osiguran je cjelodnevni program uz stručno vodstvo, festivalske majice, ručak, osvježenje na rutama te besplatan povratak autobusom iz Erduta.

Istražujemo zajedno ekoturističke kapacitete Slavonije, a nakon cjelodnevne avanture sve sudionike i posjetitelje pozivamo na završnu feštu uz ambijentalni glazbeno-kulturni program uz Erdutsku kulu.

Broj sudionika je ograničen, pa vas pozivamo da rezervirate svoje mjesto na ruti, prijavite se putem linkova navedenih u detaljima o prijavama i potom platite kotizaciju u Caffe Baru Peppermint u Osijeku (Vrt Jagode Truhelke 3).

O festivalu:
Udruga za kreativni razvoj Slap zajedno s partnerima već šestu godinu zaredom organizira urbani getaway ecofestival pod nazivom Panona fest koji će se ove godine održati 22.-23. rujna. Festivalska događanja smještena su na potezu od Osijeka do Erduta te dio u Baranji.

Panona fest je dvodnevna manifestacija koja promovira aktivni turizam te ima za cilj urbanoj sredini približiti bogate ekoturističke potencijale Slavonije. Na prvi dan festivala, u petak, 22. rujna 2017. u Belom Manastiru će biti organiziran Panona Forum na temu «Putevi hrane», dok je subota, 23. rujna 2017., rezervirana za Panona Reli.

Program:

Petak, 22. rujna 2017.
10:00 - 15:30 h - Panona Forum, Etnološki centar baranjske baštine, Beli Manastir
Tema «Putevi hrane» izuzetno je aktualna te joj kroz ovaj tematski forum želi osigurati dodatni značaj. Razgovarat će se o plasmanu hrane malih proizvođača te kako podržati njihovu konkurentnost na sve okrutnijem tržištu. Ovom prilikom razmotrit će se primjeri dobre prakse, uspješni poslovni modeli koji mogu zaživjeti te dati zamah proizvođačima visokokvalitetne organske hrane, autohtonih i regionalnih proizvoda.

Okupit će se proizvođači i njihove asocijacije, LAG-ovi, jedinice lokalne samouprave, predstavnici institucija i dakako distributeri koji će ovom prilikom podjeliti svoja poslovna iskustva i ukazati na ključne izazove.

Prijave najkasnije do srijede, 20. rujna 2017.


Subota, 23. rujna 2017.
Panona Reli je aktivno istraživanje ekoturističkih potencijala Slavonije kroz tri različite rute, prilagođene sportskim rekreativcima i osobama sklonim povremenim fizičkim aktivnostima:

Pješice do Erduta – rutu vode članovi HPD Zanatlija, a prolazi se Podunavskim putem i novom erdutskom šetnicom uz Dunav. Start pješačke rute kreće iz Aljmaša, vodi uz Dunav, penje se prema vidikovcu u Dalj planini i nakon toga završava u Erdutu.
Biciklom do Erduta – biciklistička skupina kreće iz Tvrđe, pod stručnim vodstvom vozi preko Tenja te kroz Sarvaš gdje se staza spušta bliže Dunavu i u off-road ugođaju vodi do Aljmaša te nastavlja svojim pravcem do Erduta.
Kanuom do Erduta – belišćanski Baraberi povest će zainteresirane u kanuima riječnim putevima do Aljmaša, gdje će se svi iskrcati i nastaviti biciklima prema završnoj svečanosti u Erdutu.
Za sve tri skupine na odmorištima su priređeni osvježenje i ručak nakon kojih kanuisti, pješaci i biciklisti dolaze na posljednji check point u Erdutu gdje će se nakon cjelodnevne avanture, u kasnim popodnevnim satima održati finale festivala. Završno događanje organizirano je u predivnom prostoru uz Erdutsku kulu koja će na taj dan ponovno oživjeti uz posebnu scenografiju i spektakularne svjetleće efekte uz ambijentalnu glazbenu etno-jazz kulisu, zvukove RitmOs-a, te nastup plesnog studija Shine.


Organiziran je i besplatni autobusni prijevoz za povratak u Osijek koji će kretati ispred dvorca Adamovich-Cech u središtu Erduta i vozit će sve posjetitelje nazad do Tvrđe u dva termina: u 19.30 sati i 21.00 sati.

Obavezne prijave za sudjelovanje moguće su online, a sve dodatne informacije vezane uz festival moguće je dobiti preko Facebook stranice Panona fest-a ili mailom na udruga.slap[at]gmail[dot]com.

PJEŠAČENJE
Start: 10:30
Okupljanje: 10:00
Mjesto: Tvrđa (parking kod caffe bara KTopu)
Kotizacija: 70knBICIKLIRANJE
Start: 10:00
Okupljanje: 9:30
Mjesto: Trg Sv. Trojstva u Tvrđi, Osijek
Kotizacija: 70 kn
*Molimo sudionike da dođu svojim biciklima!


KANUISTI
Start: 12:00
Okupljanje: 11:30
Mjesto: Kopika (pješčana plaža)
Kotizacija: 150kn
*Molimo sudionike da dođu svojim biciklima ili u prijavi napomenu da ga žele iznajmiti (uz doplatu od 40kuna)!

 Stranica prilagođena ispisu