Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Raspisan natječaj za izgradnju punog profila autoceste prema Belom Manastiru

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.08.2017. 8:47 
Naslov:  Raspisan natječaj za izgradnju punog profila autoceste prema Belom Manastiru
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatske autoceste ovih su dana objavile natječaj vrijedan 95 milijuna kuna za izvođenje radova na izgradnji dionice Koridora 5c prema Belom Manastiru, piše Glas Slavonije.

Gradnja autoceste A5, popularne Slavonike, tako se ipak nastavlja u Baranji. Doduše, neće se odmah graditi na cijeloj dionici do Belog Manastira nego će se, za početak, graditi most Halasica te sedam nadvožnjaka i putnih prijelaza - Adica, Sudaraš, Bolman, Jagodnjak, Krčevine, Mali Jagodnjak i Bezdan.

Most Halasica bit će dug 800 metara i predstavljat će sjeverni nastavak novog mosta preko Drave kod Osijeka, i njime će se autocesta preko obalnog (i poplavnog) pojasa u baranjsku ravnicu spustiti ispred Čeminca.

Predviđeno trajanje izgradnje mosta, nadvožnjaka i putnih prijelaza je 24 mjeseca, osim nadvožnjaka i putnog prijelaza Adica na državnoj cesti DC 517, čija je izgradnja planirana na 18 mjeseci zbog naknadnog postupka ishođenja građevinske dozvole. No, krajnji rok dovršetka radova i na tom objektu istovjetan je roku dovršetka ostalih objekata.

Paralelno s ovim, dakle, radit će se i na nastavku izgradnje trase do Belog Manastira, ishodit će se dozvole i projektna dokumentacija. Predviđena je izgradnja punog profila ove dionice autoceste čime su otklonjene sve dvojbe oko njezina izgleda jer se sve donedavno razmišljalo da se, zbog nedostatka novca, kroz Baranju izgradi „obična“ cesta.

Izgradnjom predmetnih nadvožnjaka i putnih prijelaza preko autoceste A5 omogućuje se odvijanje prometa državnom, županijskom i lokalnim cestama te je buduća izgradnja autoceste od Belog Manastira do mosta Drava, a koja je planirana u 2018. godini, neovisna o funkcioniranju prometa državnom, županijskom i lokalnim cestama, priopćili su iz HAC-a.

Podsjetimo, u tijeku su radovi na mostu preko Save kod Svilaja, odnosno graničnog prijelaza s BiH, a njihov se završetak očekuje u 2019. godini. Trenutno je aktivno i gradilište na dionici čvor Osijek – most Drava (3,8 km), a ta bi dionica trebala biti završena do sredine iduće godine, piše Glas Slavonije.

Video by: Damir/Vimeo






Tekst: Osijek031.com
Foto: Damir, Vimeo/Video screenshot


Pročitajte i..
[VIDEO] Novi most preko Drave iz ptičje perspektive
Radovi na mostu kod Svilaja dobro napreduju
Danas početak radova na mostu autoceste A5 Beli Manastir-Osijek-Svilaj
Vox populi: Prometni koridor Vc
Most preko Drave na koridoru Vc bi mogao biti jedan od najljepših u Hrvatskoj

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: