Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka profesorica predstavila Osijek i Slavoniju na Konferenciji u Austriji

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.06.2017. 9:04 
Naslov:  Osječka profesorica predstavila Osijek i Slavoniju na Konferenciji u Austriji
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U vrijeme kad mladi napuštaju našu zemlju, magistre edukacije engleskog i njemačkog jezika i književnosti, unatoč ponudama Europskih institucija, odlučile su ostati u Hrvatskoj kao profesorice u srednjim školama. Marinela Boras radi u Trgovačkoj i komercijalnoj školi ,,Davor Milas'' u Osijeku, a Tihana Mudrovčić u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima. Obje imaju iskustva s višemjesečnim boravkom u inozemstvu putem programa Europske Unije: Erasmus mobilnosti za vrijeme studija ili Comenius programa za usavršavanje nastavnika. Ove godine su odabrane za Konferenciju u Austriji putem Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske Unije i eTwinning platforme za nastavnike kao hrvatske predstavnice u konkurenciji nastavnika iz cijele Hrvatske. Konferencija se održavala 22. i 23. lipnja 2017. u Beču, a tema je bila suradnja zemalja podunavske regije.



Zanimljivost je da se Konferencija održavala u suvremeno opremljenoj školi koja se nalazi na dva spojena broda na Dunavu te je ujedno simbolizirala ideju Konferencije o povezanosti zemalja putem rijeke. Profesorice su u suradnji s europskim kolegama dogovorile projekte na engleskom i njemačkom jeziku u kojima će sudjelovati srednjoškolci iz Slavonije. Prof. Mudrovčić će u suradnji s kolegama iz Austrije i Njemačke u novoj školskoj godini realizirati projekt ''Trink Wasser! Trinkwasser?'', projekt o pitkoj vodi koji će biti prezentiran do Svjetskog dana voda 22. ožujka 2018. Prof. Boras će sudjelovati u čak dva internacionalna projekta: s kolegama iz Bugarske, Češke, Mađarske i Slovačke realizirat će projekt ‘’21st century jobs – learning and succeeding together’’, čiji je cilj osvijestiti učenike o poslovima budućnosti te ih pripremiti za poslove u 21. stoljeću, što im je prijeko potrebno. Drugi projekt u kojem će sudjelovati, a koji je ujedno i najzahtjevniji projekt proizašao s Konferencije, je DANMUN – model UN-a za zemlje podunavske regije koji je osmislio kolega iz Austrije, a sudjelovat će sve zemlje članice podunavske regije. Cilj projekta je simulirati model UN-a za zemlje podunavske regije u kojem bi učenici mogli razvijati svoje jezične vještine prezentacijama i argumentiranim raspravama te učiti o drugim zemljama i njihovim kulturama, diplomaciji i međunarodnim odnosima.

Možemo biti ponosni na promociju Osijeka, Slavonije i Hrvatske ovih profesorica punih entuzijazma te im poželjeti sreću u budućim projektima.





Tekst i foto: MB

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: