Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Na osječkom Sveučilištu s radom krenuo novi studij Kreativne terapije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.01.2017. 8:56 
Naslov:  Na osječkom Sveučilištu s radom krenuo novi studij Kreativne terapije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prva generacija studenata poslijediplomskog interdisciplinarnog specijalističkog studija Kreativne terapije službeno je započela studirati.

Novi studij organizira se u suradnji Umjetničke akademije i Medicinskog fakulteta u Osijeku te je prvi i za sada jedini takve vrste u Hrvatskoj. Studij Kreativne terapije trajat će dvije godine (četiri semestra) i njegovim završetkom stječe se 120 ECTS bodova.

Novi studij namijenjen je edukaciji stručnjaka u području zdravstva, školstva, socijalne službe i drugih društvenih programa koji će raditi kao terapeuti osobama u poslijeoperativnim i poslijemedicinskim tretmanima. Voditeljica studija poznata je osječka glumica i umjetnica Tatjana Zubković - Bertok.

Program studija Kreativne terapije objedinjuje kapacitete dviju znanstvenih institucija sa smjerovima poput Art terapije, Terapije plesom i pokretom, Muzikoterapije i Dramaterapije. Recenzije studija napravili su vrhunski inozemni stručnjaci s međunarodnih sveučilišta koja imaju dugu tradiciju provedbe art terapije, a kao predavači gostovat će i inozemni profesori, iako će većinu programa provoditi redovni profesori s Umjetničke akademije i Medicinskog fakulteta.

Jedan od predavača, Aleksandar Včev s Medicinskog fakulteta, naglasio je kako se novi studij odlično uklapa u suvremene trendove integrativne medicine jer objedinjuje sve moderne dijagnostićko-terapijske postupke i zahvate iz zapadnjačke medicine uz znanstveno vrednovanje metoda istočnjačke medicine.

U prvu generaciju studija Kreativne terapije upisano je 20 studenata.



Tekst: Osijek031.com

Pročitajte i..
Osječko sveučilište dobilo studij "Kreativne terapije" (art terapija, terapija plesom i pokretom, muzikoterapija, dramaterapija)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: