Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zračna luka Osijek raspisuje natječaj za koncesiju do kraja ove godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.02.2016. 10:23 
Naslov:  Zračna luka Osijek raspisuje natječaj za koncesiju do kraja ove godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Već smo pisali o tome kako je 2015. godina bila najbolja za poslovanje Zračne luke Osijek u posljednjih 30 godina, a planovi su da se ove godine ti rezultati još više poboljšaju.

Kako bi se to ostvarilo, direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić za ovu je godinu već najavio brojne novitete, a osim uvođenja novih domaćih i inozemnih linija, jedan od onih koji bi mogao presudno utjecati na budućnost avio prometa u Osijeku i Slavoniji jest i planirano davanje ZLO u koncesiju..

O koncesiji se razmišlja već godinama, no tek sada kada je Zračna luka stala na noge i počela stvarati dobre rezultate stvoreni su neophodni preduvjeti da se krene u taj postupak. U Zračnoj luci su već obavili najveći dio pripremnih radnji, uključujući studiju opravdanosti davanja ZLO u koncesiju, a obavljen je i veći broj sastanaka s potencijalnim koncesionarima, među kojima se kao najozbiljnijiigrači“ u ovom trenutku ističu jedna slovenska i jedna američka tvrtka.

Pregovori su otišli dosta daleko i čini se kako je davanje ZLO u koncesiju gotova stvar, još se samo čeka zeleno svjetlo Vlade odnosno resornog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Nakon što zeleno svjetlo stigne, sljedeći je korak raspisivanje natječaja, a to bi se moglo dogoditi do kraja ove godine.

Točna cijena će se znati nakon natječaja, a trajanje koncesije zakonski može biti najviše 60 godina. Ostvare li se najave o davanju Zračne luke u koncesiju, infrastruktura ostaje u vlasništvu RH, a strateški partner na sebe preuzima upravljanje ZLO pod strogo propisanim uvjetima iz natječajne dokumentacije. Od budućeg koncesionara očekuje se povećanje prometa i kvalitete usluga, donošenje dugoročnog i održivog plana razvoja zračne luke, poboljšanje sigurnosti zračnog prometa ali i nova zapošljavanja koja dolaze kao posljedica rasta prometa.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Josip Andračić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: