Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Projekt "Osječki urbani vrtovi" nastavlja se na proljeće

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65637
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.02.2015. 9:05 
Naslov:  Projekt "Osječki urbani vrtovi" nastavlja se na proljeće
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Projekt “Osječki urbani vrtovi” pokrenut prošle godine nastavlja se i ove.

Projekt obrađivanja vrtnih parcela na zemljištu u vlasništvu Grada na Jugu 2 na lokaciji Rastanci prošle je godine okupio velik broj građana željnih da svojim vlastitim radom proizvode zdravu hranu za vlastite potrebe.

Grad će ovih dana objaviti natječaj za besplatni najam parcela urbanih vrtova. Pravo podnošenja zahtjeva za korištenje vrtne parcele imat će osobe s prebivalištem na području Osijeka te studenti koji nemaju prebivalište na području Osijeka, a na redovnom su studiju u gradu. Grad će ponuditi 250 parcela veličine 50 kvadrata i nadaju se kako će odaziv ove godine biti bolji nego prošle kada je bilo više parcela nego zainteresiranih građana. Stoga će ove godine natječaj ostati otvoren dok se ne popune sve parcele.

Grad je prošle godine pripremio svu potrebnu infrastrukturu, osigurao pripadajuću zajedničku opremu (montažna spremišta alata i organskog gnojiva, komposteri, klupe i kante za odlaganje otpada, vrtne sjenice i nadstrešnice...), te je izgradio pristupne putove i staze između parcela pa je pomalo čudno što u gradu s više od deset tisuća nezaposlenih nije bilo više zainteresiranih za rad na urbanim vrtovima u svrhu proizvodnje hrane, začina i ljekovitog bilja i cvijeća za vlastite potrebe.

Koliko će se građana ove godine natjecati za jednu od parcela ostaje za vidjeti, no projekt Urbanih vrtova važan je jer pridonosi očuvanju okoliša, razvijanju ekološke svijesti građana, poticanju tradicionalnog uzgoja hrane, ali i povezivanju građana s prirodom i promoviranju zdravog stila života.



Tekst i foto: M.M./Osijek031.com

Pročitajte i..
Grad objavio javni natječaj za projekt "Osječki urbani vrtovi"
"Osječki urbani vrtovi" - Grad kreće s projektom urbanih vrtova na Jugu 2

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ljilj
Offline
Ukupno postova: 178
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.02.2015. 19:39 
Naslov:  Re: Projekt "Osječki urbani vrtovi" nastavlja se na proljeće
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ovaj tekst nema veze sa stvarnošću.osječki urbani vrtovi na "rastancima" na jugu2 nemaju pristupne staze, oznaku -pano sa rasporedom gredica, ograde, međustaze, nadstrešnice i ostale nabrojane popratne blagodati.postavljena je samo pevecova donacija-drvena kućica u kojoj ima nešta alata, također pevecova donacija. i ono najvažnije-na osječkim urbanim vrtovima nema wc-a pa korisnici nuždu vrše kojekuda....a korisnice ...hmmm...valjda nose pelene kad dolaze na radove u vrtu....



P9206511.jpg
 Opis:
pevec kućica
 Veličina:  148.25 KB
 Pogledano:  23 put(a)

P9206511.jpg



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: