Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Davor Mandić održao neobičnu i zanimljivu promociju svoje knjige u Kazamatu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.10.2014. 13:31 
Naslov:  Davor Mandić održao neobičnu i zanimljivu promociju svoje knjige u Kazamatu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sinoć je u galeriji Kazamat održana neobična i zanimljiva književno-performerska promocija zbirke kratkih priča pulsko-riječkog književnika, kritičara i kolumnista Novog lista Davora Mandića pod nazivom „Valjalo bi me zamisliti sretnim“.

Kao što je autor i najavljivao, promocija je bila ponešto drugačija od stereotipnih književnih promocija gdje autor i domaćin sjede za stolom i ćaskaju. Publiku u odlično ispunjenom prostoru Kazamata iznenadili su uvodnim performansom priče koja se zove „Priča“ u kojoj domaćin promocije, novinar Tomislav Levak, glumi autora a sam autor glumi priču koja mu se nudi. Možda ni jedan ni drugi neće dobiti nagradu na Danima hrvatskog glumišta za svoju izvedbu, ali bio je to odličan način da se probije led.



Promocija se potom nastavila u nešto tradicionalnijem ozračju, uz razgovor za stolom ali bez unaprijed pripremljenih pitanja što je cijelom događaju dalo veliku dozu opuštenosti i spontanosti. Razgovaralo se o Davorovoj zbirki priča, za koju je on sam rekao da nije zadovoljan njome i da bi možda zadržao tek četiri priče (od 15), o njegovom poslu novinara i kolumnista, o istarskoj biski kao „pogonskom gorivu“ te o Europskoj prijestolnici kulture za koju su se prijavili i Osijek i Rijeka, kao grad u kome Davor živi. Davor je i pročitao dvioje svoje priče.



Davor se na svojoj promociji predstavio kao duhovit, zabavan i opušten autor koji se ne libi govoriti ni o svom privatnom životu, a u promociju je uključio i publiku odgovarajući na njihova pitanja. Na kraju jednosatne promocije druženje se nastavilo za šankom galerije i možemo reći da nije bilo potrebe zamišljati Davora sretnim – on je bio vidljivo sretan i zadovoljan promocijom.



Promociju su inače organizirali udruga „Grupa građana“ Osijek i Umjetnička akademija u Osijeku u suradnji s Nakladom Ljevak. Oni koji nisu mogli doći u Kazamat, moći će vidjeti Davora u ponedjeljak na tribini koja će se održati u svečanoj dvorani Umjetničke akademije u Osijeku pod nazivom „Brendiranje grada“.



Tekst i foto: M.M./Osijek031.com

Najava: Galerija Kazamat: Promocije zbirke priča "Valjalo bi me zamisliti sretnim"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: