Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Osječki KulenDayz 2013. - najveći skup IT stučnjaka u regiji [dan #2]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65734
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.09.2013. 21:11 
Naslov:  [FOTO] Osječki KulenDayz 2013. - najveći skup IT stučnjaka u regiji [dan #2]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

KulenDayz konferencija danas je svečano otvorena u BIOS-u. Predavače i sudionike pozdravili su Bernardin Katić, direktor KulenDayz konferencije i voditelj Microsoft zajednice Osijek, Jean Pierre Maričić, direktor BIOSa, Nenad Bestvina, voditelj PMI ogranka Osijek, Tomislav Bronzin, u ime Ineta i HGK sekcije za IT, Tomislav Bilić u ime Osijek Software Citya te Vladimir Ham, dogradonačelnik Osijeka.

Galerija 031: BIOS: KulenDayz [2013.]
[Foto: Cacan][13. i 14.09.2013. BIOS]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

"Peta konferencija bilježi do sada najveći interes IT stručnjaka iz Osijeka, Hrvatske i cijele regije. Povećanje broja sudionika za trećinu veće nego prošle godine rezultat je simpatičnosti koncepta Kulendayza koji su postali poznati po svojoj opuštenoj formi i izvlačenju ITevaca iz strukturiranog i virtualnog prostora u jednostavan prostor ispunjen slamom, pločom i kredom", istaknuo je direktor konferencije Bernardin Katić.

KulenDayz okupljaju renomirane informatičke stručnjake s ciljem razgovora o trendovima, te razmjene specifičnih tehnoloških znanja i vještina s predstavnicima lokalne IT zajednice. Kulendayz je ove godine prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske koje je, uz nekoliko drugih sponzora, financijski podržalo konferenciju.


Jean Pierre Maričić, direktor BIOSa, Vladimir Ham, dogradonačelnik Osijeka, Bernardin Katić, direktor KulenDayz konferencije i voditelj Microsoft zajednice Osijek i Tomislav Bilić, predsjednik udruge Osijek Software City i direktor Inchoo d.o.o.

"BIOS se prvi puta uključio u organizaciju KulenDayza i jako smo zadovoljni što smo dio tima. IT je grana osječkog gospodarstva koja se najbrže i najodrživije razvija, i mi ćemo dati svu podršku i pomoć tvrtkama, start-upovima i pojedincima koji se žele baviti ovim poslom", istaknuo je Jean Pierre Maričić, direktor BIOSa.

Podršku organiziranju KulenDayz konferencije dala je i udruga Osijek Software City čiji je predsjednik Tomislav Bilić istaknuo napredovanje IT djelatnosti u Osijeku posljednjih nekoliko godina, potrebu za održavanjem i osnaživanjem postojećih mreža tvrtki koje se bave IT-em, te je najavio mogućnosti za novo širenje djelatnosti i zapošljavanje novih stručnjaka.

"IT grana gospodarstva u Osijeku se razvila bez velikih poticaja i pomoći, i nama su rekli da ako stvarno želimo pomoći - ne trebamo smetati. Ova gradska uprava ne samo da neće smetati, već će dati sve od sebe da IT dobije pomoć koju treba kroz edukaciju djelatnika, te poboljšanje uvjeta rada", rekao je dogradonačelnik Osijeka Vladimir Ham.




Sadržaj petih KulenDayz podijeljen je u šest tematskih cjelina: napredno programiranje, baze podataka, IT Pro, upravljanje projektima, te razvoj mrežnih i mobilnih aplikacija. Na konferenciji je sudjelovalo 45 predavača iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Cijeli je događaj obogaćen upoznavanjem s prirodnim ljepotama Slavonije i Baranje, njezinim gastronomskim specijalitetima i kulturnim vrijednostima, stoga je poslijepodnevni program nastavljen na imanju "Orlov put" u Bilju. Tamo su predavanja održana metodom "Chalk & talk" (kreda i razgovor), bez projektora i Interneta. Ova metoda je rijetka i neuobičajena za IT-evce, ali su je sudionici KulenDayza jako dobro prihvatili jer omogućuje više interakcije, utjecaja na tijek predavanja, te izravnu komunikaciju.

Galerija 031: BIOS: KulenDayz [2013.]
[Foto: Cacan][13. i 14.09.2013. BIOS]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)



Tekst: Kristina Babić
Foto: Kristina Babić, Cacan


Osijek031.com najava: BIOS: KulenDayz 2013.


Pročitajte i:
KulenDayz 2013. privukao trećinu više sudionika nego prošle godine [dan #1]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: