Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 27. 01. 2021.
Kino Urania [21....
CineStar Osijek ...
HNK u Osijeku: D...
Dječje kazalište...
Humanitarna akti...
čet 28. 01. 2021.
Online predavanj...
Kino Urania [28....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
Online Otvoreni ...
pet 29. 01. 2021.
Noć muzeja u Osi...
Kino Urania [28....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
Muzej likovnih u...
sub 30. 01. 2021.
Kino Urania [28....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
ned 31. 01. 2021.
Kino Urania [28....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
pon 01. 02. 2021.
Dokkica: Priprem...
Kino Urania [28....
CineStar Osijek ...
Unikom objavio r...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[13.09.2013.] Osječki KulenDayz 2013. - najveći skup IT stučnjaka u regiji [dan #2]


[13.09.2013.] KulenDayz 2013. privukao trećinu više sudionika nego prošle godine [dan #1]


Microsoftova zajednica informatičkih stručnjaka i BIOS Poduzetnički inkubator s potporom Osijek Software City-a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, organizacije Ineta, Hrvatske gospodarske komore i drugih organiziraju međunarodno prepoznatu IT konferenciju KulenDayz. Konferencija se održava u terminu od 13. do 15. rujna 2013. u Osijeku i Bilju.

Već petu godinu na konferenciji se okupljaju renomirani informatički stručnjaci s ciljem razmjene specifičnih tehnoloških znanja i vještina s predstavnicima lokalne IT zajednice. Cijeli je događaj popraćen upoznavanjem s prirodnim ljepotama Slavonije i Baranje, njezinim gastronomskim specijalitetima i kulturnim vrijednostima.

KulenDayz se uvelike razlikuje od ostalih konferencija jer počiva na ideji opuštenih predavanja gdje se najnovije ideje i tehnologije predstavljaju u prostoru izvan uobičajenih konferencijskih dvorana. Samo ovdje možete vidjeti predavače kako bez projektora i prezentacija na otvorenom govore o svojim iskustvima, raspravljaju o korisnim alatima i daju korisne savjete.

Konferencija počinje u petak, 13. rujna, pretkonferencijskim danom kada su na rasporedu cjelodnevne radionice s temama Project Management, SQL Server 2012, Windows Phone i Private Cloud. Program se nastavlja svečanim otvaranjem konferencije u subotu, 14. rujna, kada se održava glavni konferencijski program slijedom od preko 40 atraktivnih predavanja podijeljenih u pet cjelina: Advanced Development, Databases / BI, IT Pro, Project Management, Web / Mobile. Uz uobičajena predavanja održat će se i dodatna „Open session“, gdje sudionici sami oblikuju sadržaje. Sva predavanja drže vrhunski strani i domaći predavači okupljeni zahvaljujući organizatorima konferencije i snažnom željom za jačanjem informatičkih vještina u regiji.

Konferencija završava u nedjelju, 15. rujna, izletom i druženjem svih sudionika u Aljmašu u vinariji Janečić gdje će domaćini organizirati kušanje vina i upoznati posjetitelje s procesom proizvodnje vina. Nakon toga nas očekuje ručak u Iloku, posjet starim podrumima, obilazak grada.

Izniman uspjeh KulenDayz 2012.
Interes iz godine u godinu za ovom konferencijom raste te ona dobiva sve veći globalni prizvuk. Mislimo da je napravljen dobar spoj promocije slavonskog i baranjskog kraja, dobre atmosfere i visoko kvalitetnog i stručnog sadržaja kojeg se u ljepotama prirode može predstaviti na jedan drugačiji i poseban način.

Prošlogodišnja KulenDayz 2012 konferencija okupila je preko 250 tehnoloških stručnjaka iz cijelog svijeta: SAD, Njemačke, Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, i Hrvatske. Tada je dobila i veliki globalni karakter jer joj se pridružio i Microsoft MVP program (Microsoft Most Valued Professionals) koji je prepoznao KulenDayz kao originalnu i dobru ideju.[29.08.2013.] U suradnji Microsoftove zajednice tehnoloških stručnjaka (MS Community), BIOS Poduzetničkog inkubatora i udruge Osijek Software City, uz podršku Ministarstva gospodarstva, Strukovne skupine za IT HGK, organizacije INETA, Citus, OptimusData, Algebra i Microsofta te medijskom podrškom mjesečnika Mreža, održava se peta po redu regionalna IT konferencija KulenDayz - IT Innovation Days 2013.

Konferencija će okupiti renomirane informatičke stručnjake iz regije te predstavnike lokalne IT zajednice, s ciljem razmjene specifičnih tehnoloških znanja. Cijeli događaj bit će popraćen uživanjem u gastronomskim specijalitetima i prirodnim ljepotama Slavonije i Baranje.

Konferencija počinje u petak, 13. rujna 2013. godine, predkonferencijskim danom u prostoru BIOS-a (Strossmayerova 341, Osijek), a na rasporedu cjelodnevne radionice s temama Project Management, SQL Server, Mobile Development i Cloud.

Program se nastavlja u BIOS-u otvaranjem konferencije u subotu, 14. rujna, kada se održava glavni konferencijski program slijedom atraktivnih predavanja podijeljenih u pet stručnih područja: Advanced Development, Mobile/Web development, Databases, Private Cloud/System Infrastructure, Project Management. Sva predavanja drže vrhunski predavači okupljeni zahvaljujući snažnom željom za jačanjem informatičkih vještina u regiji. Po završetku službenog dijela konferencije, planiran je odlazak na postkonferencijski dio koji će biti organiziran na eko-gospodarstvu Orlov Put, u Baranji, nedaleko od Osijeka, uz neformalno druženje i stvaranje kontakata među sudionicima uz tradicionalni ručak. Nakon toga, postkonferencijski program nastavlja se nizom Chalk & Talk (ili čokot-talk) predavanja i predavanja u prostorima seoskog gospodarstva. Prije večere se održava tradicionalni i vrlo popularni Speaker Hero, nakon kojega sljedi bogata večera i zabava.

Konferencija se razlikuje od drugih jer ima odmak od tradicionalnog načina rada, pa se uz uobičajen način izlaganja u dvoranama, održavaju i ona neformalna. To znači bez PowerPointa, računala i laserskih pokazivača, već tradicionalnim pristupom, uz ploču i kredu.

Konferencija završava u nedjelju, 15. rujna, posjetom Iloku uz zanimljiv i zabavan sadržaj, posjet vinogradima i cjelodnevni izlet. Sudionici konferencije tako uz prirodne ljepote kroz sva tri dana uživaju u gastronomskim specijalitetima ovog kraja, dobrom kulenu i vrhunskom vinu.

KulenDayz konferencija jedinstven je događaj koji okuplja zajednicu IT stručnjaka iz Hrvatske, regije i svijeta. Interes iz godine u godinu za ovom konferencijom raste te ona dobiva sve veći globalni prizvuk. Mislimo da je napravljen izvrstan spoj promocije slavonsko-baranjskog kraja, dobre atmosfere i visokokvalitetnog i stručnog sadržaja.Pogledajte i:
[FOTO] KulenDayz 2012 - Vrhunska tehnologija u okružju baranjskih ljepota i gastronomskih specijaliteta


 Stranica prilagođena ispisu
Engleski buldog odlicn...
Odgajivacnica Border C...
Prodajem Zemljište na ...
3 muzjaka pomeranca sp...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:181

Registrirani online (): Nitko