Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dobre vibracije: (re)akcija protiv virtualnih decibela

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.01.2013. 11:23 
Naslov:  Dobre vibracije: (re)akcija protiv virtualnih decibela
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koliko često razmišljate o stvarima koje vas čine sretnima? Sredina tjedna idealno je vrijeme da malo prodrmate stvari i počnete se osjećati bolje – treba izdržati u punoj snazi ostatak radnog tjedna, zar ne? Nažalost, kada vas pitaju što čini sretnim vašeg partnera, roditelje, prijatelje, čak i poznanike, bez razmišljanja ćete navesti barem nekoliko sitnica koje im donose osmijeh na lice, no kada se radi o vlastitom osjećaju zadovoljstva i sreće, najčešće nismo toliko vješti. Danas je idealno vrijeme za educiranje o potrebama svog zapostavljenog Ja.

1. Pjevajte! Jeste li probali započeti dan pjevušenjem uz taktove omiljene glazbe? Da biste osjetili iznenadnu provalu pozitivne energije koja nam prečesto u zimskim mjesecima nedostaje, kupaonica ne mora biti jedino mjesto na kojemu ćete svome skrivenom talentu dopuštati kreiranje decibela. Na današnji dan rođeno je dvoje, nažalost, prerano preminulih glazbenika. Ako ne znate kako započeti glazbeno zagrijavanje, poslušajte nešto iz repertoara Aaliyah ili 2 Paca, a ako ste ljubitelj domaćih jazz i rock nota, današnja slavljenica 69. rođendana Zdenka Kovačićek idealan je izbor za vas.


2. Boravite na svjetlu! Istina, vrijeme nas ne služi najbolje posljednjih tjedana, ali boravak u osvijetljenim prostorijama umjesto prečestog odabira polumračnih ćumeza u kojima se osjećate deprimirano učinit će prijeko potrebnu promjenu za vaš organizam. Čak je i omiljeno mjesto na kojemu pijete kavu i čitate dnevne novine sivo i neosvijetljeno? Osijek je prepun zanimljivih mjesta, potražite ih. Krajnje je vrijeme za tu pozitivnu promjenu.

3. Krećite se! Vani je hladno i nikako ne možete niti sebe niti ekipu prisiliti na pomicanje stražnjice i marširanje kišnim osječkim ulicama? Uštedite novac kojim plaćate prijevoz, nabavite dobru zimsku opremu (traženi materijal: vuna) i prošetajte do svoga odredišta ili se napokon ohrabrite otići na klizanje. Bit će vam zahvalne vlastite noge, vaši kućni ljubimci, rupa nasred kauča, a i osoba koju ćete pritom držati za ruku. Osim toga, uvijek vam ostaje nagrada u vidu dobrog i uravnoteženog sna.

4. Obojite svakodnevicu! Pratite modu? Krasno. A što ako biste konačno bili dovoljno hrabri i postali mjesto razlike na ulicama prepunima sivih, bijelih i crnih kreatura? Promijenite tu ružnu šalicu iz koje pijete čaj, prekrijte kauče šarenim prekrivačima, okružite se predmetima pastelnih boja, uramljenim fotografijama, šašavim jastucima, prestanite pisati istim dosadnim olovkama, zalijepite neku sitnicu na hladnjak ili ormar. Tko još voli stezanje remena kada se radi o neprocjenjivosti vašeg osjetila vida?

5. Zagrlite nekoga! Kriza? Recesija? Nemate novca za pivo niti odlazak u kino? Zar morate pročitati na internetskom portalu da je pravo bogatstvo koje će vam u svakom trenutku osigurati val pozitive osoba pored vas? Nemojte slati virtualne „hugove“, „kisseve“ i „pozziće“ te u konačnici završiti na Iskrici nego... jasno vam je, zar ne?


Tekst: Marina Tomić/Osijek031.com


Zadnja promjena: Redakcija 031; 20.01.2013. 11:00; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Elle
Offline
Ukupno postova: 12
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.01.2013. 11:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

da, treba nas podsjecati na stvaranje dobrih vibracija.. Smile
hvala! Smile

_________________
Kad bi sve pameti pustili u polje, svak' bi za svojom potrčao... =)
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mariox
Offline
Avatar

Ukupno postova: 685
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.01.2013. 12:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Čovjek se obično sjeti ovih stvari kada bude kasno. Ovo su teška vremena, ekonomske i moralne krize, ljudi su razočarani u okruženje u kojemu žive i sve više se povlače u sebe.
Osobno mi kretanje puno pomaže u borbi sa svakodnevnicom, još ako je u prirodi tim bolje. Samo pozitiva !

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: