Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Jesen 2012. u Galeriji likovnih umjetnosti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.09.2012. 14:08 
Naslov:  Jesen 2012. u Galeriji likovnih umjetnosti
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

S mjesecom rujnom u Galeriji likovnih umjetnosti tradicionalno i krećemo s jesenskim izložbenim programom, koji je ove godine započela Jelena Kovačević sa samostalnom izložbom Popocatépetl, predstavljajući novi ciklus grafičkog materijala u tehnici računalnog tiska. Izložba je postavljena do kraja mjeseca rujna. Kustos izložbe je Vlastimir Kusik.

Uz to ubrzano se završavaju pripreme za ovojesenski veliki autorski projekt GLUO, retrospektivna izložba osječkog kipara, slikara, grafičara, restauratora i likovnog pedagoga Josipa Leovića (1885. – 1963.), uz bogat materijal iz zbirke osječkog kolekcionara i mecene Rudolfa Povischila. Retrospektiva Leovića otvara se 27. rujna 2012. i traje do kraja studenog. Kustos i autor izložbe i monografije je mr. sc. Daniel Zec.

Uz aktualne izložbe, podsjećamo da je i natječaj za 23. Slavonski biennale, tradicionalna likovna manifestacija koju organizira Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku, još otvoren i radovi se primaju do 30. rujna 2012. Na izložbi zastupljeno je slikarstvo, kiparstvo, multimedija, grafika, video te primijenjena umjetnosti i dizajn – ove godine isključivo iz područja strip, ilustracija i animacija. Pravo sudjelovanja imaju likovni stvaratelji koji žive i rade u Slavoniji ili su životom i djelom vezani za Slavoniju. Izložba otvara u prosincu i traje do kraja siječnja i Noći muzeja 2013. Kustos i autorica izložbe je Valentina Radoš.

U tjednu od 10. do 14. rujna 2012. u Galeriji započinje zadnja faza restauracije vrijedne slike iz početka 19. stoljeća Obitelj Pejačević u perivoju virovitičkog dvorca, poznatog njemačkog slikara i grafičara Friedricha Johanna Gottlieba Liedera. Radove izvode studenti Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, Odsjek za restauriranje i konzerviranje umjetnina pod vodstvom profesorice Tamare Ukrainčik.

Također, uz izložbeni predviđen je i edukativno-pedagoški program - predavanja, stručna vodstva, likovne radionice te igraonice uz posjet izložbi. Za svih zainteresirane (grupe, škole), odgovorna je osoba Leonilda Conti, muzejska pedagoginja i v.d. ravnatelja.

Radno vrijeme Galerije od 1. rujna je utorak, srijeda i petak od 10 do 18 h, četvrtak od 10 do 20 h. Subotom i nedjeljom od 10 do 13 h.






Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: