Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen projekt Zeleni katastar

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.06.2012. 19:02 
Naslov:  Predstavljen projekt Zeleni katastar
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Javnosti je predstavljen projekt GIS zelenih površina grada Osijeka ili skraćeno, Zeleni katastar. Grad Osijek projekt razvija već nekoliko godina, s tim da je 2010. godine Zavod za informatiku Osijek napravio programsku osnovu, 2011. godine napravljena je geodetska podloga za prvih 200 ha (površine u centru grada), informatički je sustav testiran na terenu, šumari su unijeli atribute za stabla na tih prvih 200 ha te su ažurirani podaci s terena koji su predstavljeni javnosti. Svaki se građanin može uključiti u sistematsko vođenje brige o zelenilu, budući da je Zeleni katastar javno dostupan na službenim internet stranicama Grada Osijeka (e-servisi).

Projekt se i dalje razvija, tako je ove godine izrađena geodetska podloga za idućih 200 ha, a trenutno će se putem natječaja izabrati najbolji izvođač šumarskog dijela realizacije sljedeće faze projekta. Provođenje projekta podijeljeno je u sedam faza, na koje su podijeljene zelene površine grada.

- Riječ je o sistematizaciji u gospodarenju i upravljanju prostora, o brizi o svakom stablu, grmu, zelenoj povšini ili klupi za odmor - istaknuo je gradonačelniak Krešimir Bubalo te pozvao građane da se uključe u praćenje podataka Zelenog katastra, ali i u završne pripreme za dolazak međunarodnog žirija za nagradu "Zlatni cvijet Europe 2012.".





Tekst: Osijek.hr

Pročitajte i...
Zlatni cvijet Europe: Problem bi mogla biti pročelja
Što treba promijeniti prije dolaska komisije za Zlatni cvijet?
Inventura zelenila - 15.000 stabala u gradu dobiva "osobnu iskaznicu"
Peko: Zeleni katastar zaustavit će “slučajeve” Gundulićeva i Divaltova
Osijek dobiva Zeleni katastar

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: