Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



OLJK 2012: Od Grada 750.000 kuna, Ministarstvo kulture pomoglo sa 70.000 kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65842
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.06.2012. 15:06 
Naslov:  OLJK 2012: Od Grada 750.000 kuna, Ministarstvo kulture pomoglo sa 70.000 kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sve je bliže datum otvaranja Osječkog ljeta kulture. Od 29. lipnja do 13. srpnja nogomet ipak neće biti najvažnija sporedna stvar u Gradu na Dravi. Biti će to kulturna događanja, koja će prema očekivanjima privući više od 10.000 posjetitelja. OLJK se može pohvaliti lijepim brojkama, OLJK polako, ali sigurno postaje tradicionalna osječka ljetna manifestacija. Vjerujem da će se brojni Osječani složiti s riječima zamjenice gradonačelnika, Danijele Lovoković; - Grad bez kulture nije grad, a mislim da slobodno možemo reći i da ljeto u Osijeku bez Osječkog ljeta kulture nije ljeto. Najvažnije značajke ovogodišnjeg OLJK-a ponudio nam je tim u sastavu Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka, Danijela Lovoković, zamjenica gradonačelnika, Božidar Šnajder, intendant osječkog HNK i predsjednik ovogodišnjeg OLJK-a, Ivica Završki, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Osijeku i Dražen Alerić, pročelnik za kulturu Grada Osijeka.

KLIK: Osječko ljeto kulture - OLJK 2012. [program]

Za uvodne riječi pobrinuo se gradonačelnik Krešimir Bubalo:
- Zasigurno se radi o najvećem kulturnom događanju u regiji. Čestitam cijelom timu koji je radio na organizaciji ovogodišnjeg OLJK-a, a ovogodišnji nosioci kvalitete biti će HNK, Dječje kazalište Branka Mihaljevića, galerije i Umjetnička akademija. Očekujemo preko 10.000 posjetitelja, a Grad će za potrebe OLJK-a izdvojiti 750.000 kuna (isto kao i prošle godine, op. a.). Zahvaljujemo i Ministarstvu kulture koje će pomoći sa 70.000 kuna (isto kao i prošle godine, op. a.). Ulaz će naravno biti besplatan za sve manifestacije i ovim putem pozivam Osječane da OLJK posjete u što većem broju. Grad će biti predivan tih dana, jer tjedan uoči OLJK-a stiže nam komisija povodom izbora Zlatnog cvijeta Europe. Ne treba brinuti niti o komarcima, jer iako očekujemo povećanje njihova broja krajem mjeseca, na vrijeme će se obaviti zaprašivanja. Uz nadu da će i vrijeme poslužiti mislim da nas očekuje još jedno uspješno Osječko ljeto kulture.



Božidar Šnajder, predsjednik ovogodišnjeg OLJK-a:
- Hvala gospodinu Bubalu što mi je ukazao čast da budem organizator ovogodišnjeg OLJK-a. Ništa ne bi bilo moguće bez sjajnog tima koji se okupio kako bi ovogodišnje izdanje bilo najbolje do sada. Ponosan sam što mogu najaviti čak 4 premijere, a to je ono čemu trebamo težiti – vlastitoj produkciji za potrebe OLJK-a. Pritom govorim o Jerihonu, kantati Davora Bobića, Unterstadtu, drami Zlatka Svibena nastaloj po romanu Ivane Šojat – Kuči, Žaru ptica, dječjoj bajci Magdalene Lupi Alvir te Kisiku Ivana Viripajeva, drami pod ravnanjem dramaturginje Marijane Fumić i redateljice Aide Bukvić. Pokušat ćemo ovogodišnjim OLJK-om zadovoljiti svačije ukuse, a u prilog tome govori čak 26 različitih programa i 6 filmova na čak 12 različitih lokacija u Tvrđi. Izuzetno mi je drago da su korisnici svih tih prostora bezrezervno ustupili iste, shvaćajući važnost i snagu Osječkog ljeta kulture. Posebno bih zahvalio i našem glavnom sponzoru, Vodovodu Osijek, gospodinu Novoseliću i cijeloj Upravi, jer vrlo blagonaklono gledaju na cijelu priču i sponzorirali su nas s najviše novca. Ovom prilikom pozivan sve zainteresirane sponzore, koji su uvijek dobrodošli, da pomognu kako bi Osječko ljeto kulture moglo biti realizirano na što višem nivou!



Ivica Završki, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Osijeku:
- Iznimna mi je čast najaviti da će se glavna skupština Matice hrvatske po prvi put u 180 godina održati izvan Zagreba, i to u našem Osijeku. Matica hrvatska je najstarija hrvatska kulturna ustanova, a 30. lipnja očekujemo u HNK-u čak 170 gostiju iz cijelog svijeta, od Kanade, pa sve do Australije. Gotovo svi svjetski ogranci posjetit će na taj dan grad Osijek. Veliku zahvalu moram uputiti i dvjema osječkim književnicama, Jasni Horvat i Ivani Šojat – Kuči, koje snose najveći dio zasluga što će se ovogodišnja glavna skupština održati baš u Osijeku.



Dragi Osječani, niti ove godine Vam ne preostaje ništa drugo do proučiti program OLJK-a, pronaći nešto za sebe te između 29. lipnja i 13. srpnja postati dio najveće osječke kulturne manifestacije!

KLIK: Osječko ljeto kulture - OLJK 2012. [program]


Tekst i foto: Mladen Kovačević

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
francika
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2791
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.06.2012. 15:49 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

E da bar nemamo monitoring komaraca za 8 milijuna kuna, Osijek bi cijele godine mogao biti grad kulture.

U prašnju komarca bi mogli uložiti 750.000 kn, pa bi Rudan malo manje obilazio Vinske podrume s viškom love, a u kulturu 8 milijuna kuna i time bi Osijek postao jedan od najkulturnijih gradova Evrope.

Mogao bi Grad Osijek potom organizirati i natječaj na nivou cijele Evrope za najkulturniji grad Evrope, pa nek se kandidiraju gradovi iz cijele Evrope ne bi li pobijedili na natječaju i osvojili nagradu.

_________________
U svakom kukolju ima i žita.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: