Tako kako ti razišljaš vjerojatno razmišljaju i ovi na vlasti kad kažu kako je prosiječna plaća u RH cca 5.800kn samo bi volio vidjeti onoga tko toliko prima.
Onda bi svi živjeli kao "bubreg u loju" i nebi ljudi kopali po kantama.
Tako si i u zabludi glede tolike mirovine.To je vrlo loš izračun premda neznam tko je i na koji način te po kojem obrazcu to računao i strpao onog od 3.000kn i onog sa 6.000kn u isti koš ili onoga sa 10.000kn kako navodiš.
Sad postoji OIB i ako to sve funkcionira kako treba vrlo lako i brzo se može vidjeti tko koliko zarađuje/prima i što posjeduje i sam bi volio vidjeti te podatke i na temelju njih izračune.
Glede statusa branitelja(nisu svi u mirovini) ima i onih koji rade, a imali su po zakonu tu mogučnost ishoditi taj status i iskoristili su ga.On negarantira svima povlastice i mirovine, neki su ga iskoristili dok drugi nisu i njima je "prošo vlak" nažalost iz raznoraznih situacija.
Vidiš to što znaš puno branitelja i koji neće ići na takve skupove, pretpostavljam da nisu ni išli na takav skup 89/90 kad su prvi put JNA zatvorili naše ljude(Đ.Dečak i dr. nesječam im se imena) i zato nam i je tako jer razmišljamo "što nas briga nedešava se to nama" to je pogrešno razmišljanje i kriv stav o navedenom problemu.Danas "oni sutra ja ili netko meni blizak" mogao bi tako završiti.Odatle je sve i poćelo rat i dr. njesra koje se dogodilo, ali je onda ipak narod skupio snage i podigao kako glas tako i ruke i krenuo u boj goloruk.
Da smo svi tako razmišljali danas nebi imali državu, bez obzira kakva ona je i zato smo si i sami krivi.
Imamo mogučnost izabrati svake 4god. tko će nam krojiti pravdu.Ali postoje i regularne metode s kojia se to može napraviti i ranije od isteka mandata, samo očito smo razjedinjeni kao narod i dok nam se nešto osobno nedesi nemamo/neosječamo potrebu da nešto promijenimo, neznam što se još mora desiti da bi nešto mijenjali i svi izašli na ulice i pokazali što mislimo.
Mišljenja sam da smo već dodirnuli dno-dna i znam da može biti još samo gore, ali dokle..... i dokada....
Branitelj nije mogao ići u mirovinu, osim ako je dokazao sa liječničkom dokumentacijom koju je pribavio da je radno nesposoban ili ranjen/obolio u ratu i to mu se prizna kao posljedica rata.To je bila opcija i naravno oni branitelji koji su kupili mirovinu, a bili 10-30 dana u uniformi što neznaći i na prvoj crti bojišnice i koje nitko nije vidio osim što sad ima saznanje da je dotični u mirovini???
Nažalost ima takvih i kroz njih se svima spočitavaju ostvarena prava i benificije.
Iskreno nitko nas nije ni pitao da li bi željeli nešto raditi i što bi mogli raditi?
Politika je bila riješiti se što prije i na bezbolnji način ljudi i stvoriti biračko tijelo koje će sve učiniti za dobivene povlastice, a naravno glasati i dovesti pojedince u sabor/vladu kako bi vladali........ ali još malo neće imati ni kome.