1. Pliz, što je to točno "stopa anketne nezaposlenosti"? Jasno mi je što je stopa, anketa i nezaposlenost, pa i stopa nezaposlenosti.
2. "Čak 39,2 posto registriranih nezaposlenih ne želi raditi "
Đe me nađe!!!!!!!!!
Prvo, nervira me riječ čak u novinskim naslovima! Ima je previše! Ko da ne može bez nje!
Drugo, složio bih se s tom rečenicom jer ne poznam nikoga tko je prijavljen na Biro, a da se zaposlio preko tog Biroa. Točnije rečeno, nitko se nije time pohvalio. Ima i onih koji se ne žele prijaviti na Biro jer smatraju da to nema smisla i da im to neće nimalo pomoći u životu.
E, tu nešto ne štima.
Osim toga, meni je kao jednom neradniku iz te statistike super! Svaki dan mi je pjesma, godišnji i nikad ne idem na bolovanje. Svako prijepodne gledam dekoltirane i osunčane ljepotice iz sapunica, gledam dokumentarce, Ivicu Kostelića, rukomet, crtane filmove... Mogu šetati, gledati TV, sunčati se ... Puno spavam i odmoran sam. Bude i seksa. Prestao sam pušiti, jer štedim, pa sam zdraviji, imam vremena i za duhovnu nadgradnju. Kad imam love odigram Lutriju. Al nikad ništa ne dobijem! He he he!
Najbolje mi je kad se s ekipom napijem i kad odem u kazalište.
Juče mi je član kućanstva rekao da otkad ne radim da previše razmišljam pa da sam prošvikao! Ko ga hebe!
Ma radim što hoću!
Jedino ne znam što ću jesti u skorašnjoj budućnosti, a za pemziju se ne brinem jer je neće ni biti. Pa ću brzo crknut. Povremeno nađem nekakvu šljaku pa padne i koja kunica i odem na neki rokenrol koncert (preporučam pjesme benda Dubioza Kolektiv "Um klade valja, štela caruje" i "Walter") i družim se s ljudima da ne zaboravim pričati.
Ne bježim od šljake i trudim toliko da se pribojavam da ne ostanem trudan.
Ispričavam se svekolikom pučanstvu ako sam bio prenaporan i opraštam se uz stihove:
Na mome licu osmjeh
U mome srcu pjesmaaaaaaa
Jer žena koju volim
Nikad neće radit manje nego jaaaaaaaaa
La la lalalalal laaaaaaaaaaa! |