Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zar još jedan catering u Osijeku???

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Poll :: Da li ste zadovoljni hranom koju dobivate od osječkih dostavljača harane?

1. Da, fenomelna, nije potrebno bolje
11%
 11%  [ 4 ]
2. Tak, tak, može se se bolje
67%
 67%  [ 23 ]
3. Prosječno loše i vrijeme je za nešto bolje
20%
 20%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 34


Autor Poruka
cateringOS
Offline
Avatar

Ukupno postova: 24
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.11.2010. 22:27 
Naslov: Complicity Zar još jedan catering u Osijeku???
Citirajte i odgovorite[Vrh] 



Za početak da se predstavim,

imam 30 godina i zaljubljenik sam u hranu, sve u vezi nje, priprema i kušanje, razgovor, recepti, video snimke. Ako je hrana u pitanju zainteresiran sam. Imam oko 5 godina profesionalnog kuharskog iskustva, iako nisam školovani kuhar. I što je najvažnije, dobijam dobre kritike od prijatelja i ljudi koji kušaju moju hranu, pogotovo kad pravim svoje isprobane recepte, zar nisam divan Cool

Moram još naglasiti, zbog daljnjeg konteksta ove teme, da nisam zaposlen ni u jednom restoranu, pizzeriji, cateringu ili bilo kojoj ustanovi koja radi sa hranom, niti želim reklamirati (dobro ili loše) ikoga od osječkih ugostitelja.

I tako družeći se sa svojim prijateljima zamjetio sam da, većinom svi, povremeno naručuju hranu iz dostave, a poneki imaju čitave kolekcije reklamnih letaka od raznih restorana, pizzerija, fast foodova, pečenjarnica i hrpe cateringa.
Pošto sebi hranu pripremam svakodnevno i tu i tamo posjetim poneki restoran ( o njima možda nekom drugom prilikom), a dostavu pizze ne naručujem otkad je As promjenio vlasnika, cijela osječka scena dostavljene hrane mi je bila poprilično nepoznata, te sam odlučio napraviti malo empirijsko istraživanje.

Uz neizbježno ispitivanje i mnogih preporuka tko je najbolji uspio sam užicati 12 različitih letaka i odlučio se na njih 10. Od svakog sam naručivao po 3 - 4 različita jela i pozivao prijatelje na isprobavanje dobivenog. Obično bih ugnjavio osobu koja je primala narudžbu, tražeći preporuku za najbolja jela, obavezno različitih načina pripreme i tipova hrane (recimo jedan roštilj, jedan odrezak, jedno jelo sa umakom, ponekad pizzu i razne tjestenine, zavisno od toga što bi mi posebno preporučili ili mi rekli da određeno jelo posebno dobro ide) te sam ukupno isprobao oko 35 različitih jela i formirao svoje mišljenje o cijeloj ovoj temi i odlučio se postaviti ovu temu.

Prije nego napišem generalni zaključak o hrani koju sam isprobao, moram napomenuti da sam se kroz tih dva mjeseca, koliko je trajalo isprobavanje, u meni rodila želja da i ja pokažem što znam i možda (ali zaista samo možda, i to će podosta ovisiti o vašim postovima u ovoj temi) i sam otvorim neki oblik cateringa (zapravo uslugu dostave hrane, pošto je pravi catering ipak nešto drugo i tek rijetki se u ovom gradu zaista bave s tim).

Eto, mislim da je za uvod sasvim dosta i da sad već razumijete o čemu se tu zapravo radi.

A sad moje mišljenje o osječkoj dostavi hrane:

U istraživanje su ušli sljedeći dostavljači: pizzerija saloon, krčma kod javora, el paso, catering k topu, catering corola, pizzeria oliva, catering oscar, pizzeria la gondola, catering fratelli (jedini pravi catering u gradu, kako im piše na letku) i grill pizzeria catering lipov hlad. Sretnih deset.

Pošto ne želim nikoga reklamirati (ni dobro ni loše) neću pisati specifično o pojedinim dostavljačima nego ću napisati generalno o svima ne spominjući više imena.

Prva stvar koju sam primjetio listajući jelovnike (letke) je da je većina njih sastavljena tehnikom copy/paste, odnosno da je oko 80% ponude isto, iako su neki bili jako kreativni pa su u ponudu naslagali 50 i više jela ( i iskreno bih volio isprobati kvalitetu cijelog menija jer imati toliko različitih stvari i držati ih kvalitetnima je logistička noćna mora). Nakon toga je počelo naručivanje i isprobavanje. O samoj brzini dostave neću pisati jer sam na ovom portalu već čitao temu koja se bavi time i iskreno sam ne znam puno o organiziranju takvog posla pa i nemam baš nešto za reći.
Mene zanima samo kvaliteta jela iako bi se i o pojedinim cijenama dalo raspravljati.

Što se kvalitete jela tiče utisci su zaista loši. Evo da probam detaljnije pojasniti. Nakon isprobanih oko 35 jela pojeo sam nekoliko najlošijih jela u životu i nijedno najbolje. Znači nekoliko stvari koje sam dobio ne bih nazvao ni napojem, ni nemarnošću nego bezobrazlukom. Radi se točno o sljedećim stvarima:

Lazanje toliko grozne izgledom, mirisom i okusom da sam pomislio da se netko zaista trudio napraviti tako nešto monstruozno. Nakon hrpe bljutavog bešamela dočekala me nezačinjena, kuhana, mljevena svinjetina, sama u cijelom sloju sa onim odvratnim mirisom svinjetine pripremljene na taj način. Sljedeći sloj je bio pizza umak pomješan sa gljivama pripremljenim za pizzu i još jedna bešamel kupka.
Zamislite okus kuhane pizze u vašim lazanjama i k tome dodajte smrad svinjetine i imate uvjerljivo najlošije lazanje i možda jedno od najlošijih jela koje sam u životu probao.

Zapečena tjestenina jedne tako odvratne arome da morate pomisliti da je nešto krenulo užasno krivo i imate s punim pravom to jelo odnjeti nazad i pitati što to zapravo je.

Jedna od pizza je bila takvo sr**** da ju je odao miris iz kutije čim sam otvorio vrata dostavljaču i da nije radi isprobavanja vjerojatno je ne bi ni preuzeo. Još da kažem da mi nije bilo jasno kako tijesto za pizzu može ispasti tako loše.

Zapečene palačinke punjene bolognese umakom, inače jedan od mojih najboljih recepata na koje će svatko rado doći, su bile prava katastrofa. Dvije toliko razvodnjene palačinke, bljutavog vodenastog okusa punjene opet umakom i gljivama za pizzu (iako nisu iz istog cateringa kao i lazanje, što je pomalo zabrinjavajuće da u ovakom malom gradu postoje dva "kuhara" koji rade takve stvari), definitivno najlošije palačinke mog života uključujući i poneke zagorene iz studentskih dana.

Nekoliko paniranih jela je bilo u najmanju ruku nejestivo skupa s pommesom koji je stigao s tim delicijama, prepečeno i osušeno plus sat vremena dostave obično rezultira s nečim nejestivim. S njima pod ruku nekoliko sendviča s pečenim mesom s istim rezultatom.

Puretina u umaku s njokima, na prvi pogled izgledalo je jestivo međutim jedna tako čudna aroma umaka da jednostavno nisam mogao/htjeo (rekao bih vrhnje za kuhanje, brašno, voda i onaj narančasti abc sir unutra, sve toplo i podosta odvratno).

Nekoliko jela koji su trebali biti kebab ili nešto slično su bili poprilično grozni, a od jednog mi je prijatelju ozbiljno pozlilo ali to nije bila dostava pa nećemo o tom.

I na kraju jedna stvar koja me poprilično naljutila, a radi se o mješanom mesu. Nakon što sam izdvojio 160 kuna za 1 picu, 1 mješano meso u lepinji i 1 puretunu u umaku od gljiva doslovno sam popiz*/&%$(&% kad sam vidio o čem je riječ. Puretina je bila pečena na roštilju, smještena u lepinju i na nju ubačeno, nećete vjerovati, gljive i sir s pizze kao umak. Nepotrebno je reći da se radi o trećem dostavljaču koji nema veze s prijespomenutim lazanjama ni s palačinkama. A čovjek mi je preporučio to jelo neodređenog okusa i cijene od 60 kuna kao njihov specijalitet. A što se mješanog mesa tiče, iste cijene, još goreg utiska. Pileći ražnjići plastičnog okusa i teksture, kupovni čevapi iz trgovačkih centara, tvrda pljeska, parena slanina prepečena na roštilju, bez kobasice i ono najgore kotlet. E tu sam pukao, morali su me smirivati. To uopće nije kotlet nego komad kao suhog vrata (onog odvratnog okusa umjetno dimljenog mesa npr. bunceka iz supermarketa podgrijan na roštilju. Pa zar netko misli da sam tolika ovca da nekontam što jedem i sve to za 60 kn. Jedini plus u cijelom tom jelu je što je lepinja izgledala ljepo.

Dalje neću jer sam se ponovno naživcirao pišući ovo.

Ukupan zaključak je da je otprilike 15 jela bilo loše, užas, katastrofa, oko 15 njih jestivo ali bez ikakvog užitka i možda jedno pet koje bi možda i ponovno naručio da nemam ništa drugo.

Da li sam u krivu, možda brijem i serend**, ja mislim da ne. Mislim da je kvaliteta zaista niska (u najmanju ruku) i želio bih da vi podjelite svoja iskustva, pohvale i kritike. I svakako napišite mislite li da osječani zaslužuju ipak kvalitetniju hranu za svoju lovu, jer možda i napravimo jedan takav catering koji će ponosno stajati iza jela koje pripremaju i dostavljaju!


Zadnja promjena: cateringOS; 08.11.2010. 14:34; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
maniche
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1173
Lokacija: Iza tebe
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 05.11.2010. 23:33 
Naslov:  Re: Zar još jedan catering u Osijeku???
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pa mislim da malo serendaš pošto "stručnjacima" za hranu rijetko kad valja nešto što rade drugi.
nabrojim ti odlična jela iz os restorana, i to ne samo meni..većinu sam i išao jesti na preporuku.
lipov hlad
gotovo sva piletina,istaknuo bih DGO, pureće roladice, bijela piza, punjene lignje, punjena pljeska.
sallon
saloon odrezak, zagrebački, bečki
sebastian
sve pizze
as
lazanje, paella, tajlandski rižoto i tjestenina
muller
perket od soma
oliva
lazanje oliva, slavonski sendvič

ovo je ovako nabrzaka, ima toga još..
ima i loših iskustava ali da ne nabrajam i ne blatim nikog, reći ću da je riječ o "elitnim" restoranima..tj njih 2.
U Osijeku se može jako dobro i povoljno pojesti, to je jedna od rijetkih stvari u kojima smo dobri.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Frost
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6403
Lokacija: EU
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 05.11.2010. 23:40 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Chillout sendvič od piletine iz Fratellija je odličan.

_________________
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
cateringOS
Offline
Avatar

Ukupno postova: 24
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.11.2010. 23:55 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prihvaćam da možda malo serendam, ali "stručnjaka'" ne. Smatram da sam samo zanesenjak kojem nije problem potrošiti vrijeme i trud na pripremu klope. I posebno mi je drago da si napisao što i gdje misliš da je dobro jer ja nisam obuhvatio sve i drage volje ću probati vjerojatno sva jela koja si naveo u skorije vrijeme. As mi je posebno upao u oko jer sam njih nekad volio, njega ćemo već sutra Smile
S tvog popisa mi se nesvidja saloon jer su im panirana jela došla zaista suha (ne samo meni), a bijela pica (iz LH) je počela dolaziti u svakavom stanju po rječima legosa jer ja od tamo nejedem pizzu otkad sam na njihovoj terasi dobio pizzu koja je imala tako jak vonj užeglog ulja da sam ju jednostavno ostavio (platio račun, naravno, i otišao), mislim u 7 ili 8 mjesecu, tako negdje

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
cateringOS
Offline
Avatar

Ukupno postova: 24
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.11.2010. 23:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Frost je napisao/la (Pogledaj post): › Chillout sendvič od piletine iz Fratellija je odličan.


probat ću, što je u njemu?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Frost
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6403
Lokacija: EU
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 06.11.2010. 0:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

pileća prsa, nekakav umak, luk, i sl.

vrlo neobična kombinacija i zanimljiva.

_________________
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
snaša
Offline
Avatar

Ukupno postova: 820
Lokacija: 7 km od centra
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 06.11.2010. 7:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I od mene si dobio kikiriki, svaka čast na trudu.
Ja sam isto gurman i poneke nedostatke koje si naveo sam primjetila u posjetama raznim restoranima u više godina naravno.
Volim jesti vani i da mogu češće bih si to priuštila.
Za nekvalitetu jela su vjerojatno kriv loš odabir sirovine, vjerojatno cjena jela ne bi bila tako prihvatljiva da se ne gleda uštedjeti ili zaraditi više.
Primjetila sam da se često upotrebljavaju gotovi umaci ili polugotova jela, ne znam , jednostavno me njihov okus podsjeća na verziju kupovnog Rolling Eyes
I sama volim kuhati i znam da je domaće najukusnije..što možeš usporediti s domaće uzgojenom - svježom (ne iz zamrzivača) piletinom na roštillju ?
Rijetko koji restoran si može priuštiti takav standard.

_________________
Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
saba
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1320
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.11.2010. 8:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

maniche je napisao/la: ›
as
lazanje


as - lazanje.... uffff jedno veliko sranje.... odem ja tako jednog dana na klopu sa dragom i u asu naručimo lazanje....

i šta sam dobio? podgrijano govno koje nisam ni pojeo cijelo, nebi uopće ništa pojeo da nisam bio gladan ko vuk pa eto mora se....

reko više nikad u asu lazanje pojesti...

oliva lazanje su mi do jaja...

nisam pretjerani gurman al opet volim dobru klopu Smile

_________________
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ninaa
Offline
Avatar

Ukupno postova: 29
Lokacija: Os
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 06.11.2010. 8:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bravo za tebe na trudu i ideji, ali teško je to zapravo tako generalizirati, jer ljudi imaju različite ukuse u što sam se i sama uvjerila više puta. Ono što je meni par puta iz dostave bilo nejestivo nekima od prijatelja ili obitelji je bilo vrhunski, naravno i obrnuto. Kažu "Sto ljudi-sto ćudi!". Moja obitelj zbog naravi posla često naručuje iz dostava (4-5 puta tjedno), a meni osobno je posljednjih par mjeseci pravo otkriće restoran Bendek. Tamo sam se kao student navikla jesti domaća jela kao što je sarma, grah i sl. i to sada stalno naručujem i zbilja su jela kao domaća. Cijene su im prihvatljive, a od nekih 20-ak narudžbi do sada od njih, možda jednom ili dva puta nisam baš bila zadovoljna, a to ne uzimam za zlo jer mislim da sam isprobala gotovo sve dostave u gradu i to više puta i još mi se niti jedanputa nije dogodilo da sam od nekoga više puta naručivala i da je svaki puta bilo dobro. I sama kada kod kuće kuham (eto rijetko ali dogodi se) zna mi se dogoditi da mi jelo ne uspije pa kome da se onda žalim. Znači jedina zamjerka tvom ocjenjivanju je što pretpostavljam da si naručivao samo po jednom od jedne dostave-u redu je što si naručivao različita jela, ali ako je to bilo istovremeno vjerovatno ih je radio isti kuhar koji ako baš ne zna raditi ili nema dovoljno iskustva - ne može niti valjati jelo. Svi ti restorani i caterinzi ili što god imaju uglavnom više kuhara, pa je stoga i važno dati priliku svima, a ne konstataciju temeljiti na osnovu jednog primjera dostave (ako je to bilo više puta naručivano iz iste dostave onda sorry na zadnjoj rečenici).

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
fear of the dark
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1099
Lokacija: iza ćoška
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.11.2010. 11:49 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Meni Saloon ima čisto solidnu klopu....neznam da je bilo nekih prevelikih zamjerki...čak naprotiv u paniranima ima puuuuuno sira baš onako kako ja volim....
A i pizza im je super......bar meni...

_________________
......mama zar si lagala kad si govorila da dobro uvijek pobjeđuje
i kad ne znaš kojim putem treba putem ljubavi
i da smo ispred Boga isti svi.......
osijek031.com smile osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tamna strana
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3515
Lokacija: Čepin
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.11.2010. 12:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

probao sam klopu iz razlicitih cateringa....i vecinom sam bio zadovoljan što se tice same klope....više me je smetalo nacin odnosno brzina dostave...al klopa je bila ok....
no imao sam obicaj narucivati uglavnom od istog cateringa...fratelli ili corola....sve do jednom kad sam dobio preporuku za saloon....mogu reći da sam oduševljen kvalitetom al bome i kolicinom onoga što dobijem....tak da eto..sad trenutno me ništa drugo ne zanima...

što se tice pizza još uvijek sam vjeran pizzeriji sebastian....no kažu da ima i boljih Smile

_________________
najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep osijek031.com smile

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Monstrum
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6541
Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.11.2010. 12:25 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

pizza la rossa al brate preskupo stoga ne uzimam više tamo ništa, al kompletni dojam definitivno oliva, šta god sam naručio bilo je prejebenodobro, jeftino i brzo dostavljeno, uvijek toplo ma 5/5

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Mladjo
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2890
Lokacija: Madrid
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.11.2010. 12:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

pošto sam o ovoj temi pisao i ranije u sličnom topicu napravit ću svojevrsni refresh. pizza iz corolle i dalje broj 1 bez premca, svaka druga mi je pored te blagi užas. neznam koliko ima vas koji naručujete iz corolle, ali doista se radi o specifičnoj pizzi koja je puno puno sočnija i "masnijia" od bilo koje druge. s druge strane, dijelu mojih legosa, koji su odani saloonu, jednostavno ne paše. tu dolazi ona priča o navikama i ukusima. najnovije otkriće - extra sendvič iz fratelia. prvi put ga probao na nagovor lege koji je vršio dostavu za njih i oduševio se. panirana piletina, tartar umak, paradajz, sir, luk... 24 kune. topla preporuka. kada mi dopizdi pizza taj sendvič je prvi izbor. neki dan probao i slavonski sendvič iz olive. ostao vrlo zadovoljan, super cijena u odnosu na kvalitetu i količinu (22 kune). uglavnom nisam sklon eksperimentiranju i držim se provjerenog. sve navedeno toplo preporučujem. ono što preporučujem izbjegavati su definitivno lignje. naručio sam ih par puta iz 2 - 3 različita cateringa i svaki put se teško razočarao. em su nerealno skupe gotovo svugdje, em sam se svaki put sučio s onim monstruoznim tajlandskim kolutićavim čudovištima okusa gume. jedine dobre lignje koje sam pojeo iz takve vrste objekta su one iz breskve (trg jagode truhelke kod pbz-a). ali mislim da oni nemaju dostavu.

_________________
"When bad men combine, the good must associate; else they will fall one by one, an unpitied sacrifice in a contemptible struggle"

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
cateringOS
Offline
Avatar

Ukupno postova: 24
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.11.2010. 14:56 
Naslov:  Re: Zar još jedan catering u Osijeku???
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pozdrav svima,

drago mi je da ipak nekog od vas zanima ova tema i zaista želim povesti malu veću raspravu o tome jer kao što sam napisao u originalnom postu cijela rasprava koja se povede će ujedno biti i malo istraživanje tržišta, iako zasad ništa ozbiljno, barem ne kroz sljedeća tri mjeseca. Ugostiteljska branša je trenutno u teškom periodu i kriza se jako osjeti. Iskreno razmišljam dali da se prihvatim nečeg toliko nesigurnog, na tržištu toliko zasićenom ponudom.

Pošto znam da je borba za svakog gosta, krečući u ovo istraživanje, očekivao sam da će se to osjetiti na kvaliteti hrane a osjetio sam nešto sasvim drugo da vam budem iskren.

Naravno da je teško generalizirati ovu temu jel očito je da svaki catering u gradu ima nešto što radi zaista dobro, sandwich, poneki pizzu, neki roštilj i svako od vas je do sad naveo nekog i nešto što mu se svidja. Znači netko u ovom ljepom gradu ipak zna dobro kuhati i o tom nema priče. Bez ikakvog srama mogu reći da ja odlično pravim fiš, čobanac, roštilj, peku i slična nama jako draga jela ali malo malo mi netko napravi bolje i ukusnije (pa onda ja opet prepravljam recepte, pokušajući uhvatiti to nešto što sam probao), znači kuha se i kuha se dobro.

Kao što sam već napomenuo, nije mi cilj nikoga reklamirati, ni dobro ni loše, pa sam zato napisao neki generalni zaključak utemeljen na probnom uzorku. Ali činjenica ostaje da sam među 35 jela koje sam naručio bilo 15-tak loših a od toga one spomenute lazanje, palačinke i neka zapečena tjestenina su bile zaista zaista nejestive i ispod svih standarda bilo koje kuhinje. Sigurno ih kuhar koji ih je napravio nije probao jel da je nebi mi ih poslao, vjerujte mi bar toliko.

Iako iz vaših postova se vidi da ima dobre hrane u dostavi u gradu, vidi se još jedna stvar, a to je da moraš poznavati tržište i što je dobro kod koga da bi pristojno jeo za svoju lovu. A pošto ja nisam poznavao tržište i naručivao sve i sva rezultat mi je došao takav kakav je.
Odnosno nema nijednog cateringa za koji će se većina složiti da mu je cijeli meni zaista dobar i da mi možete reći "nazovi njih, naruči što god ti se jede iz menija, sve je dobro". To se čulo za pojedine cateringe kad su se tek otvorili ali ta kvaliteta brzo izbljedi.

Znači možemo ipak pričati generalno o sceni i prosjeku kvalitetnih jela koja će te dobiti naručujući nasumično iz raznih menija.

I sad se postavlja još jedno pitanje a to je kontrola kvalitete. Vi imate catering i vaši kuhari imaju meni od 50 jela. I vi sasvim normalno periodično isprobavate i kontrolirate jela koja vi nudite (valjda je to normalno kod nas, meni je) i otkrijete da vam je 20 jela ni za k****, što ih onda držite na meniju, ako neznate praviti lazanje nemojte, ako neznate praviti lignje nemojte ili se jeb**** potrudite da ih naučite praviti pa ih onda nudite. Na to se odnosila ona tehnika copy/paste menija. Znači ako drugi imaju ta jela moram ih imati i ja iako ih neznam praviti. Znači svi će praviti mješano meso, čevape, pizze, lignje, lazanje i pun k**** istih stvari i sad tu u tom moru ponude, iz prve, nađi gdje je to zaista dobro. To je u ovom gradu zaista nemoguće i još uvjek, generalno, mislim da nam je kvaliteta dostavljene hrane niska.

p.s. znam da sam rekao da ću danas isprobati As ali neću jel sam pozvan na roštilj popodne, ali uradit ću to uskoro

p.s.s. oprostite mi na mojim predugim postovima, znam da ih je zamorno čitati, ali neznam se izraziti u manje riječi (i sad sam ispustio dosta stvari koje sam želio reći)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
maniche
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1173
Lokacija: Iza tebe
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 06.11.2010. 15:20 
Naslov:  Re: Zar još jedan catering u Osijeku???
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nema restorana ili cateringa u svijetu koji ima sve kvalitetno...za svako jelo dobit ćeš preporuku drugog restorana, to je sasvim normalno.
svaki dobar restoran mora imati nešto po čemu je poznat a ostatak ponude da bude jestiv..ne možeš očekivati da će ti društvo od 10 ljudi doći na tvoj specijalitet, sigurno će njih pola jesti nešto drugo..a to drugo mora biti barem solidno.
zato je ponuda u 80% slučajeva ista, jer su to jela koja se traže.
moraš ih imati u ponudi.


e ako smijem dodat gurmansku pljesku u topu...mmmmmmmmmmm Embarassed
za lignje se slažem da su rijetko gdje dobre...i najbolje ih je jesti u restoranu,ne naručivati!
u lipovom su čisto ok..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: