Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Assassin's Creed

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Poll :: Sljdeći tjedan želim recenziju

The Elder Scrolls IV : Oblivion
10%
 10%  [ 1 ]
Neverwinter Nights 2
30%
 30%  [ 3 ]
Sims 3
60%
 60%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 10


Autor Poruka
Monstrum
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6541
Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2009. 12:36 
Naslov:  Assassin's Creed
Citirajte i odgovorite[Vrh] 



Odlučio sam recenzije puštati nedjeljom stoga ste ovaj tjedan bili "počašćeni" s dvije igrice.

Na red je došla jedna od meni najdražih igara, a ujedno i prva koju sam prešao na novom kompjuteru. Riječ je o igrici Assassins Creed (ubuduće pisano i kao AC). Sad kad razmislim jednostavno ne vidim razlog zašto ju ranije nisam predstavio jer ova igrica to sigurno zaslužuje.

Igra

Kao i svaki put prvo ćemo pričati o samoj igrici, zapletu i radnji. U igrici ste u ulozi gospodina Desmonda Milesa kojeg otima nepoznata korporacija. Sami nemate pojma o čemu se radi dok vam čika naučnik lijepo to ne objasni. Dotični čika naučnik ima aparatić kojim iz slijeda vaše DNK vadi određene podatke i vraća vas u prošlost u ulogu lika (vašeg pretka Altaira) koji je u tajnom redu ubojica (assassina) u križarskim ratovima.
Prvi zadatak vam je vratiti neki drevni artifakt pod imenom „Piece od Eden“, koji naravno čini čuda. No kakva bi to bila igra kada bi vi, naravno, u prvoj misiji uspjeli i sve napravili kako Bog zapovijeda. Vi userete i to userete sve, prekršite sve zakone assassina, izgubite artifakt tj. otmu vam ga, te vas degradiraju maltene na rank viši od čistačice. Da bi ponovno stekli svoj rank elitnog ubojice i ugled morate se probijati kroz misije izvršavajući naređenja odn. nemilosrdno ubijajući kojekake zlikote.
Cijela igra se vrti oko Altaira i njegovog izvršavanja kojekakvih zadataka. Po uspješnom završenju zadatka bivate nagrađeni ili novim oružjem ili novim potezima kojima svladavate svoje neprijatelje. Kao assassin zapravo nemate neku frakciju kojoj ste pridruženi tako da se slobodno krećete po gradovima nastanjenim i englezima i francuzima i turcima te vam ne predstavlja problem ubiti nikoga od njih.
Uglavnom to je to što se nekog šturog opisa igre tiče. Za detaljni opis ćete morati zaigrati igricu.



Sučelje

A sad poslastica. Na prvi mah se vidi da je igrica rađena u originalu za PS konzolu no očito je polučila toliki uspjeh da su je napravili i za PC (velika zahvala na tome). Ovu igricu nije lako opisati. Nekakva štura definicija bi bila Akcijska avantura iz trećeg lica.
Assassina pratite iz trećeg lica s mogućnošću mijenjanja rokusa kamere kako god vam paše. Kažem, kako god vam paše zato jer je miš kojim igrate vezan za kameru iz razloga, pazite sad, jer je u igrici SVE interaktivno. Kad kažem sve, mislim na sve. Svaka građevina koju vidite u igrici je interaktivna i možete se popentrati na nju. Cijela igrica se svodi na „rogue like“ igranje gdje da bi uspješno izveli ubojstvo morate se kretati kao pravi ubojica, neprimjetno. Prvo se približiti žrtvi, ubiti čuvare, ubiti žrtvu i onda sigurno pobjeći, ali da bi bili uspješan kao ubojica, morate izbjegavati ubijanje nevinih, ubijanje bez razloga i morate biti što više neprimjetni.
Kretnje Altaira su rađene po modelu „free climbinga“ i parkoura po gradovima Acre, Damask i Jeruzalem koji su rađeni po stvarnim modelima i svi likovi u igri su zapravo postojali i u prošlosti. Vjerovatno ne u tim ulogama ali su postojali.




Grafika

Grafika je apsolutno nevjerovatna. To je bila prva igrica koju sam zaigrao na novom kompu i doslovno mi je krenula suza. Sve je jednostavno fenomenalno. Monotoniju razbijaju navedena tri grada od kojih svaki ima drugačiji tip arhitekture, a pošto se rješavanje misija ne događa redosljedom po gradovima, ako se zasitite jednoga grada, monotoniju ćete razbiti odmah igranjem u drugome gradu.
I još jedna fenomenalna dosjetkica programera. Svaki grad ima tri dijela, siromašni dio, srednji stalež i bogatuni. Tako da vam ni u jednom gradu neće biti dosadno. Fascinira i već navedena gradnja u gradovima. Kao što sam već i naveo svaki grad ima drugačiju arhitekturu što igrici stvarno daje novi i poseban štih.
Ali to nije sve. Da bi došli od jednoga grada do drugoga jašete na konju (kretnje su i ovdje napravljene jednostavno očaravajuće) kroz prirodu, šume, kanjone, sela. Apsolutno nevjerovatno i preljepo.



Igrivost

A šta da vam kažem za igrivost. Tri različita grada s po tri različita dijela grada. Vi u ulozi ubojice iz tajnog reda Hashshashin (Assassina). Mnoštvo različitih neprijatelja s različitim skillovima, od običnih čuvara do vitezova templara. Nekoliko tipova oružja za ubijanje, od skrivenog bodeža za klanje, nožića za bacanje i 2 mača različite dužine, kako kome paše. Fenomenalne scene vađenja mozgova, klanja, ubijanja, „counter attackova“. Interaktivna svaka cigla u igri, free climbing. Predobra priča. I mogo bi ovako danima. Ovo je jedna od najigrivijih igara koje su izašle u zadnjih nekoliko godina.

Nedostaci

Igra nema nekih ozbiljnih nedostataka. Realno ima, ali puno manje nego ostale igice.
Komande u igrici su malo komplicirane jer je u originalu igrica bila za konzole i joypad stoga je izvođenje kompliciranih counter poteza na tipkovnici poprilično teško, no kroz par sati se komande svladaju bez problema.
UI u igrici je malo zapostavljena, npr. kada vas napada više protivnika napadaju vas jedan po jedan i rijetko kada predstavljaju problem.
„Leap of faith“, postupak kojim silazite s visokih građevina, drugim riječima bacate se u kola sa sijenom je malo nerealan. Bilo tko da se baci s visine od 30m u sijeno će završiti prolivenoga mozga, ali dobro nećemo cjepidlačit. Bolje to nego silaziti ko neka baba povlačeći se po zidinama.
I još jedna zamjerka, Altair ne zna plivati. Bilo koji doticaj s vodom završava smrću, ko da je od šećera. To mi je malo nerealno jer realno gledajući tajni ubojica koji ne zna plivati je ravan babi koja ne zna kuhati.

Minimum System Requirements:
- Windows XP or Vista
- 2 GB RAM
- Dual core processor (Intel Pentium D or better)
- 256MB Direct3D 10 compatible video card, or Direct3D 9 card compatible with Shader Model 3.0 or higher
- DirectX compatible driver
- DVD-ROM dual-layer drive
- 16 GB free hard disk space
- DirectX libraries (included)
- Vista compatible sound card
- Keyboard, Mouse
- Microsoft Xbox 360 Controller (optional)

Recommended System Requirements:
- Intel Pentium Core 2 Duo, or better processor
- 3 GB System RAM
- ATI HD2900 series, Nvidia GeForce 8800 series, or better video card
- 5.1 sound card
- Microsoft Xbox 360 controller
- Supported Video Cards at Time of Release
- DirectX10 compatible cards, recommended ATI HD2900 series, Nvidia

Zaključak

Ako ste pročitali ovo što sam napisao onda ćete i sami zaključiti neke stvari. Assassin's Creed je jedna jako, jako maštovita, dotjerana i igriva igrica. Ovo je nešto što jednostavno ne smijete preskočiti i morate zaigrati jer je zabava definitivno garantirana.

Ocjena: 9/10



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Mladjo
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2890
Lokacija: Madrid
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2009. 14:14 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

lijepo si ti to sve napisao, meni osobno je igra prejednostavna i prejednolična. ima savršenu priču i sve temelje da bude jedna od najboljih igara ikad ali kad god sam probao igrat to malo kod tebe ili gledao tebe kak igraš, pa brate mili sve isto cijelo vrijeme

_________________
"When bad men combine, the good must associate; else they will fall one by one, an unpitied sacrifice in a contemptible struggle"

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Monstrum
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6541
Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2009. 14:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mladjo je napisao/la (Pogledaj post): › lijepo si ti to sve napisao, meni osobno je igra prejednostavna i prejednolična. ima savršenu priču i sve temelje da bude jedna od najboljih igara ikad ali kad god sam probao igrat to malo kod tebe ili gledao tebe kak igraš, pa brate mili sve isto cijelo vrijeme


a zato jer su "nivoi" napravljeni da te prikuju za grad dok ne rješiš ubojstvo. i te podmisijice koje moraš obavit prije samog killa su jednolične pa ti se to može činiti monotono no vjeruj mi kad ti kažem da iako su sve te misijice praktički iste svaka je zasebna. svaka se odvija na drugom dijelu grada i svaka ima drugačiji pristup. pa sad oćeš birat doći zlikoti koji maltretira neku babu s leđa i priklat ga, oćeš mu skočit na glavu, oš se zaletit pa skočit na njega, oćeš ubit prvo zadnjeg zaštitara nožem da te ostali ne skontaju pa sljedećeg zaklat pa se onda upustit u borbu ovisi sve o tebi. tu se razbija ta monotonija, a sama činjenica da se moš popet di oš je dovoljno za bilo koga da proba igru Very Happy

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
zeros
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2887
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2009. 14:25 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

kontam da je igra zanimljiva...eh, da je još mogu i pokrenut, igrao bih je sigurno Smile

_________________
----------Daniel Antunović----------

U Bibinim raljama | Legiranje |Triki&TV
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Monstrum
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6541
Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2009. 14:28 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

zeros je napisao/la (Pogledaj post): › kontam da je igra zanimljiva...eh, da je još mogu i pokrenut, igrao bih je sigurno Smile


jako je zahtjevna al vjeruj mi na riječ da je očaravajuća. nešto stvarno predivno.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Mladjo
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2890
Lokacija: Madrid
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2009. 14:30 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

uglavnom, oću simse sljedeću nedjelju
jel ti dolazi curka večeras?

_________________
"When bad men combine, the good must associate; else they will fall one by one, an unpitied sacrifice in a contemptible struggle"

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Monstrum
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6541
Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2009. 14:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mladjo je napisao/la (Pogledaj post): › uglavnom, oću simse sljedeću nedjelju
jel ti dolazi curka večeras?


za takva pitanja imaš msn konju il PM !!! da dolazi.

molim admina pa pobriše ovo

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
audiworld
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2078
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 15.11.2009. 16:42 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

imam ja na ps3..zakon igra... sad ce i ac2...weeeeeeeeeee

_________________
.... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
root
Offline
Avatar

Ukupno postova: 548
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2009. 17:31 
Naslov:  Re: Assassin's Creed
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Igra mi se čini ok ali ja ipak volim ratne ova mi je jedna od dražih

http://www.youtube.com/watch?v=T6p4mM489B4

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Monstrum
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6541
Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.11.2009. 0:55 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

audiworld je napisao/la (Pogledaj post): › imam ja na ps3..zakon igra... sad ce i ac2...weeeeeeeeeee


zato i jesam napisao osvrt na jdinicu da je mogu usporedit s dvojkom samo se bojim da li će se uspjet krekirat dvojka jer kolko sam skonto jedinica je bila jebeno teška za krekirat. igro sam original Very Happy

root je napisao/la: ›
Igra mi se čini ok ali ja ipak volim ratne ova mi je jedna od dražih

http://www.youtube.com/watch?v=T6p4mM489B4


sniper elite nije loša igra, daleko od toga al ako voliš ratne igre zaigraj Operation Flashpoint 2 ili ako si ljubitelj online bubanja onda je za tebe Americas Army 3, definitivno najbolja online ratna igra. ma ovo nije igra ovo je prešlo pojam "igra" davnih dana Very Happy

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
zen031
Offline
Ukupno postova: 1236
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.11.2009. 1:25 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mislim da će nešto slično biti http://en.wikipedia.org/wiki/The_Saboteur_%282009_video_game%29 , samo u vrijeme 2. svjetskog, pa ako netko voli ovakve igre...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: