| Autor |
Poruka |
|
pumpkin
Ukupno postova: 978 Lokacija: od ćoška na pol puta Spol:  Žensko
|
Kako god na kraju završilo, važno je ne šutjeti, ne odmahivati rukom i reći "to ništa ne vrijedi i ništa se neće promijeniti". Trebalo bi se izaći za svaku "sitnicu", trebaju se ljudi probuditi i shvatiti da neke stvari čine za sebe. Daj bože da je ovo početak nečeg dobrog, možda ne uspije iz prvog puta, ali može iz nekog slijedećeg, bitno je nekako trgnuti ljude iz žabokrečine. Koliko god nam se to sada činilo nemoguće. |
|
_________________ Always remember you're unique, just like everyone else. |
|
|
|
 |
|
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol:  Muško
|
Citat:
Dragi studenti i studentice svih fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku!
Blokada se nastavlja, te Vas molimo da se odazovete u što većem broju kako biste podržali istu. Tijekom današnjeg dana, 26.04.2009., od ranoga jutra možete dolaziti na Filozofski fakultet i pomoći nam u postizanju našega cilja.
Posebno Vas pozivamo na noćenje u prostorima našega fakulteta u noći s nedjelje na ponedjeljak kako bismo što efikasnije nastavili blokadu s početkom novog radnog tjedna sve dok ne postignemo cilj ostvarenja besplatnog obrazovanja za sve hrvatske studente.
Sve koji nam se namjeravaju pridružiti molimo da donesu stvari za ugodniji boravak na fakultetu (vreće za spavanje, deke, jastuke, hranu, bezalkoholna pića, društvene igre itd.).
Također bismo htjeli još jednom naglasiti i pozvati Vas na plenum u ponedjeljak 27.04.2009. u 19:00 sati kako bismo zajedno odlučili o daljnjem razvoju blokade.
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Catharine
Ukupno postova: 354 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
..:: Ma brate, meni su Francuzi najbolji, oni kad se dignu i strajkaju drze se svi zajedno i na kraju dobiju sto su trazili... Mi Hrvati znamo samo popljuvati jedni druge... Cemu to? Brige me za politiku, politika koliko vidim da ne stoji iza svega ovoga. Iza svega ovoga stoji u stvari: 'Dosta nam je!' Politika je dobra samo kad su na pragu izbori pa onda svi obecavaju sakom i kapom pa to treba i iskoristiti, ali usmeno ne vrijedi nista, pismeno vec vrijedi.
Iskreno, ne vjerujem da ce se nadlezni predstavnici iz vlasti odgovorni za sav ovaj kaos imati hrabrosti pojaviti pred svim studentima, zato i traze da dodju samo predstavnici studenata i onda po obicaju ne bi se napravilo nista. Ja kazem da studenti trebaju ustrajati koliko god mogu. I bit je u onome sto je Svebor rekao - sve ce to docekati mene, moju djecu pa i svakoga od nas u nekom obliku. Prema tome, nemojte poslije zaliti sto ste svojim sudjelovanjem mogli promijeniti i utjecati na stvaranje bolje buducnosti. Odgovornost je na svima nama! ::.. |
|
|
|
 |
|
chaknoris
Ukupno postova: 591 Lokacija: L. A. Spol:  Muško
|
|
Zadnja promjena: chaknoris; 02.08.2010. 20:42; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
 |
|
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol:  Muško
|
što se tiče onih koji se protive prosvjedu, koliko sam primjetio, na prste obje ruke ih možeš nabrojati. na plenumu se i nisu nešto bunili.
također je odlučeno da se ispitni rokovi poštuju i održavaju ali kolokviji i seminari ne.
pazi ovu foru: po bolonji rokovi bi trebali postojati svaki mjesec, a ja ih primjerice imam tek u šestom i u devetom mjesecu. u međuvremenu se održavaju kolokviji (4+4 u godini) gdje ako fulam jedan bez mogućnosti ponovnog ponavljanja na ostalim moram nadoknaditi postotak... ako promašim već u prvom semestru mogu se oprostiti s kolokvijima do ispita u šestom mjesecu. nakon pismenog ili kolokvija idem na usmeni na kojem ukoliko ne zadovoljim opet moram na pismeni. i tako.. ovo je primjer za moj predmet na mojem faksu. iz istog tog ili srodnog predmeta na nekom drugom ili srodnom faksu kod drugog profesora vrijede opet neka deseta pravila
mene zanima tko će odgovarati za taj kaos i prazna obećanja? |
|
_________________ "si quid novisti rectius istis, candidus imperti; si nil, his utere mecum." |
|
|
|
 |
|
twiggy Ukupno postova: 7 Spol:  Žensko
|
To je istina, svaki profesor svoju politiku vodi. Ako i daju kolokvije, na kraju godine opet pišeš ispit iz cijelog gradiva i onda još usmeni – potpuno krivo shvaćanje Bolonje.
Ili uopće ni ne daju kolokvije, jer im se, eto, ne sviđa taj princip…
I zato bi i trebalo izaći na prosvjed.
Ali ne znam, bila sam u petak na plenumu i jučer na faxu i koliko vidim, tamo je 30 ljudi maximalno. Tako da lagano gubim ikakvu nadu da će se šta postići.
Ja još ne mogu vjerovati da je većina studenata još u četvrtak otišla kući. Ako su mogli biti tako neodgovorni, vjerujem da se neće ni idući tjedan pojavljivati, osim ako nemaju kakav ispit.
A onda možemo samo sebe kriviti za neuspjeh svega. |
|
|
|
|
|
 |
|
chaknoris
Ukupno postova: 591 Lokacija: L. A. Spol:  Muško
|
|
Zadnja promjena: chaknoris; 02.08.2010. 20:42; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
 |
|
gost Ukupno postova: 89 Spol:  Nebitno
|
Kakvi su to komentari nije vrijeme za prosvjed, cijeli svijet je u krizi, drzava ce bankrotirati...
bas zbog stava suti i gledaj drzava i je u krizi... koliko se daje crkvi, koliko se milijuna i milijuna ulaze u susjednu bosnu, grade se crkve, bolnice, skole i vrtici dok nama u nasoj drzavi stropovi padaju, voda je otrovana, bolnice su u dugovima..
ja podrazavam ovaj prosvjed!! vrijeme je da se studenti dignu i kazu stop!!
ako moze nasim dragim zastupnicima sve u zivotu biti besplatno, zasto ne bi bilo i studentima??? |
|
|
|
|
|
 |
|
euchrid
Ukupno postova: 511 Spol:  Muško
|
DOĐI I PODRŽI!
RECI ŠTO MISLIŠ! SLAŽEŠ LI SE ILI NE - DOĐI I RECI... NEMOJ BITI PASIVAN!!! RECI, URADI ŠTO MISLIŠ, POKRENI SE! |
|
_________________ __________________________________
Stojim uz to što sam jučer rekao. Ne znam doduše što sam rekao, no znam, što mislim, a mislim točno ono što sam rekao! |
|
|
|
 |
|
Heroina9
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Jel ima neko s pravnog faksa ovdje?Šta se čeka?Trebali bi i mi nešto organizirat! |
|
|
 |
|
pop-ap-teta
Ukupno postova: 324 Spol:  Nebitno
|
pruzam podrsku svim ljudima u mom gradu koji su u prosvijedima, najvise studentima, jer jednostavno u ovoj drzavi nista ne valja
samo naprijed! |
|
|
|
|
|
 |
|
nova generacija Ukupno postova: 44 Spol:  Nebitno
|
Konačno da se pojavila energija u studentskoj generaciji. Zadnjih 19 godina su ciljano gušili i raznim igrama, korupcijom, pritiscima i kontrolom studenskog zbora uspijevali kontrolirati studente, pa i sindikate. Sada me hvata dvostruki osjećaj:
1 - žao mi je što moja generacija nije bila dovoljno jaka i svjesna pa još 90-tih nismo probudili osjećaj da je naša budućnost u našim rukama, a ne u njihovim.
2 - ima još nade za ovu lijepu zemlju i ovaj lijepi grad
Drži te se ljudi, puno, puno sreće i uspjeha vam želim. |
|
|
|
|
|
 |
|
feedmatekill Ukupno postova: 29 Spol:  Nebitno
|
Napokon i ekonomci sudjeluju, drago mi je da je netko odlučio krenuti, siguran sam da će studenti na plenumu (jedini demokratski način) izglasati blokadu. Kada to krene, a koliko vidim prosvijedna blokada se širi Hrvatskom poput pozitivne zaraze osvještenja, Vlada i ministarstvo moraju poduzeti nešto. Drago mi je da će se to "nešto" predložiti od studentske strane, potpuno neovisne i apolitične. Prijedlog za izmjenu zakona će napokon biti nešto na što će ministarstva i vlada morati dati očitovanje.
Ako je za ukidanje školarina studentima potrebno izdvojiti 0.4% proračuna, ako gradimo Pelješki most, ako sudjelujemo u širenju demokracije u Afganistanu s ogromnom svotom novaca - pitam se ja, je li ukidanje školarina toliko nerealna zahtjev? Kriteriji izvrsnosti, upisa, prolaza ostaju jednaki. Jednostavno nema izgovora protiv državnog subvencioniranja školovanja, i to u potpunosti.
Ministre želi te li Vi zaista društvo znanja gdje su SVI studenti ravnopravni ili je to još samo jedna u nizu floskula? |
|
|
|
|
|
 |
|
garrincha077 Ukupno postova: 66 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
|
|
|