Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Studentski prosvjed u Osijeku! [razvoj događaja]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
zlusch

Ukupno postova: 2038
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.04.2009. 11:07 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

zla_tratinčica je napisao/la:
errrr je napisao/la :

Da, posebno vi s FF-a možete doprinijeti da nam svima bude bolje. Mlaćenjem prazne slame i prodavanjem muda pod bubrege jednog dana kada/ako završite to što studirate u nekoj od partija protiv kojih se sada kao borite. Preraspodjelom sredstava na sličan način na koji to sada zahtijevate od trenutno vladajućih. Umjesto da zasučete rukave i primite se konkretnog posla na način na koji to rade vaši kolege u USA ili zemljama zapadne Europe. I zaradite tu jebenu školarinu, a ne sve tražiti od roditelja ili na teret poreznih obveznika. Znam da ima i takvih i njima skidam kapu, ali većina vas je bogom danih đabalebaroša koji čekaju da im sve bude servirano na tacni .

vidiš da je kreten lik, ne vrijedi se raspravljat s takvima. to je neki hdzov klon.

Pročitaj još jednom što je lik napisao.... potpuno suprotno od onoga kako si ga ti ekiketirao.

A kad pogledaš situaciju radnim danom prijepodne u Radićevoj, Tvrđi, u Pressu... učini ti se da lik nije baš tako u krivu kako se na prvi pogled čini.

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
marijuan
Ukupno postova: 302
Post Postano: 25.04.2009. 11:16 
Naslov:  

zlusch je napisao/la :

Pročitaj još jednom što je lik napisao.... potpuno suprotno od onoga kako si ga ti ekiketirao.

dobro, da sve to učine potrebna im je pomoć. student treba biti predsjednik države, studenti trebaju biti u Vladi jer studentski predstavnici se i nisu baš proslavili u zaštiti svojih kolega. i tada će valjda donijeti odluke koje će zadovoljiti studente. etiketirati studente kao džabalebaroše mogu samo ljudi koji su nesvjesni situacije u kojoj živimo. žalosno je što se ova rasprava razvodnila takvim generaliziranjem.

zlusch je napisao/la :

A kad pogledaš situaciju radnim danom prijepodne u Radićevoj, Tvrđi, u Pressu... učini ti se da lik nije baš tako u krivu kako se na prvi pogled čini.

bilo je tako i prije, zar ne?

malasara
Ukupno postova: 12
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.04.2009. 11:43 
Naslov:  

U Saboru je prije i sjedio predstavnik Sveučilišta, a danas sjede sami doktori dok nam je država i društvo sve bolesnije!

Ukupno postova: 1672
Post Postano: 25.04.2009. 11:58 
Naslov:  

ja sam samo jedan od studenata, pratim događanja oko ovih prosvjeda i u potpunosti ih podržavam...
Monstrum je napisao/la :
sve je to super duper, svi vi želite svoja prava i želite da se ukine bar dio plaćanja ili da se smanji i ja vas podržavam u svemu tome ali koliko mogu vidjet svi ste kod kuće i na kompovima. dok ovi u zg spavaju na faksu i blokirali su cijelu zgradu vi ste si uzeli godišnji. nije da popujem nekom ali hoćete dizat "revolucije", a to se ne radi od kuće. kolko sam mogao vidjeti na našem FFOS-u ima 3 ljudi i neki papiri, propagandne porukice ministru (da se razumijemo koji je kretenoid ko i svi u vladi) i sve mi liči na neku lakrdiju.

koliko sam upućen i vidim, inicijativa je nastala spontano i sada traje već treći dan. radi se aktivno i to se ne može osporiti. zahtjevi jesu generalni i načelni ali razumni i nisu neostvarivi. u okviru svakog pojedničanog fakulteta zajedno sa svim svojim studentima DANAS u ovoj zemlji se može izložiti svoj problem i inzistirati na njegovom rješavanju. para se ima, treba se ustrajati.
na žalost, veliki problem je letargičnost i nesavjesnost mnogih od mojih kolega... većina je rekla isto što i ti: "jeee sve je to točno; tako je; super duper bilo je i vrijeme!" i nakon toga otišla doma. Rolling Eyes
ali mnogi su se pojavili na plenumu iako ne i na radionicama i tribinama koje se organiziraju tokom dana. tko ne zna i ne vjeruje neka dođe i provjeri sam. SVI ste pozvani.
I tko kaže da u Osijeku ne spavaju na faksu?! noćas su noćili Razz

Monstrum je napisao/la :
da ja tu sad serem jer sam završio studij i kad sam trebao plaćati nešto bilo mi je puno i da sad studiram vjerovatno bi bio jedan od vas al ako ćemo realno ovo za što se "borite" ako možemo to tako nazvati ima jako male šanse da zaživi. živi bili pa vidjeli.

sve će to još tebe stići u obliku tvoje djece... a i mene...
ukoliko ideje za koje se zalaže zaista ne zažive. treba vjerovati i ustrajati jer šutnja ne mijenja postojeće stanje!

malasara
Ukupno postova: 12
Post Postano: 25.04.2009. 14:45 
Naslov:  

Monstrum je napisao/la :
koliko mogu vidjet svi ste kod kuće i na kompovima.

Moderna vremena, valjda se danas tako prosvjeduje Very Happy

euchrid

Ukupno postova: 511
Post Postano: 25.04.2009. 15:35 
Naslov:  

DOĐI I PODRŽI!

RECI ŠTO MISLIŠ! SLAŽEŠ LI SE ILI NE - DOĐI I RECI... NEMOJ BITI PASIVAN!!! OVO SE DOGAĐA I TEBI! RECI, URADI ŠTO MISLIŠ, POKRENI SE!

zla_tratinčica

Ukupno postova: 1330
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 25.04.2009. 16:26 
Naslov:  

zlusch je napisao/la :
errrr je napisao/la :

Da, posebno vi s FF-a možete doprinijeti da nam svima bude bolje. Mlaćenjem prazne slame i prodavanjem muda pod bubrege jednog dana kada/ako završite to što studirate u nekoj od partija protiv kojih se sada kao borite. Preraspodjelom sredstava na sličan način na koji to sada zahtijevate od trenutno vladajućih. Umjesto da zasučete rukave i primite se konkretnog posla na način na koji to rade vaši kolege u USA ili zemljama zapadne Europe. I zaradite tu jebenu školarinu, a ne sve tražiti od roditelja ili na teret poreznih obveznika. Znam da ima i takvih i njima skidam kapu, ali većina vas je bogom danih đabalebaroša koji čekaju da im sve bude servirano na tacni .

vidiš da je kreten lik, ne vrijedi se raspravljat s takvima. to je neki hdzov klon.

pa pročito sam sve njegove postove, i od prvog do zadnjeg ima tipično HDZovsko, robovlasničko razmišljanje..

maddox_rumble

Ukupno postova: 848
Post Postano: 25.04.2009. 18:14 
Naslov:  

euchrid je napisao/la :
DOĐI I PODRŽI!

RECI ŠTO MISLIŠ! SLAŽEŠ LI SE ILI NE - DOĐI I RECI... NEMOJ BITI PASIVAN!!! OVO SE DOGAĐA I TEBI! RECI, URADI ŠTO MISLIŠ, POKRENI SE!

upravo to, ovo direktno ili indirektno pogada sve, ne samo studente

woodward33

Ukupno postova: 50
Post Postano: 25.04.2009. 18:47 
Naslov:  Re: Studentski prosvjed u Osijeku! [razvoj događaja]

errrr
Ukupno postova: 125
Zabranjen pristup
Post Postano: 25.04.2009. 19:22 
Naslov:  

zla_tratinčica je napisao/la :
zlusch je napisao/la :
errrr je napisao/la :

pa pročito sam sve njegove postove, i od prvog do zadnjeg ima tipično HDZovsko, robovlasničko razmišljanje..

Baš mi je drago, samo ti čitaj i dalje, možda jednog dana nešto i shvatiš ili to budeš kad prvi puta odeš van granica i uočiš da ni u jednom velikom europskom sveučilišnom gradu nema toliko studenata koji vise po kafićima i terasama koliko ih ima u Os (isto važi i za ostale naše gradove). A čisto sumnjam da si to financijski ne mogu priuštiti, očito je stvar u nečem drugom.

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 25.04.2009. 20:50 

woodward33 je napisao/la :
Blog osječkih studenata

hmmm...baš čudno! na ovom linku je slika s plakatom na kojemu stoji parola " JEDINI CILJ- BESPLATNO VISOKO OBRAZOVANJE"

No evo što o ciljevima kažu inicijatori i organizatori ovih prosvjeda s ffzg-a

" Pitanje: Što mislite postići blokadom Filozofskog fakulteta?
O: Dugoročni je cilj prekid neoliberalizacije ovoga društva (smanjivanje javnih izdvajanja iz proračuna iz čega proizlazi perpetuiranje socio-ekonomske nejednakosti), no svjesni smo mogućnosti da će se realizacija tog cilja učiniti nemogućom ako ne prebacimo sve svoje snage na jedan objedinjujući front. To, drugim riječima, znači da nam je kratkoročni cilj postizanje besplatnog školstva za sve, od osmoljetke do doktorata, tj. javno financiran te javno dostupan obrazovni sustav. Blokadom ujedno namjeravamo senzibilizirati studente i javnost o ovim problemima. Ona će završiti kada i kako god završi, no pritisak općenito ne planiramo popustiti dok god ova dva cilja ostaju neriješena."

http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/faq1--cesto-postavljana-pitanja-prvi-dio/1373554.aspx

Djeco draga, oni tu spominju kratkoročne i dugoročne ciljeve, a to vam očito nisu kazali. Zato sam vam na samom početku rekao, "NE BUDITE KAO GUSKE U MAGLI", jer je očito da su sve ovo smislili malo jači mozgovi koji pored ovih otvorenih ciljeva imaju i skrivene, kako kratkoročne tako dugoročne ciljeve.
Kada bih nagađao, rekao bih da im je na prvom mjestu destabilizacija demokratski izabrane Vlade, njeno rušenje i u konačnici vraćanje Hrvatske pod rusku antiNATO "kapu" odn. pod Beograd.

marijuan
Ukupno postova: 302
Post Postano: 25.04.2009. 21:54 

errrr je napisao/la :

Kada bih nagađao, rekao bih da im je na prvom mjestu destabilizacija demokratski izabrane Vlade, njeno rušenje i u konačnici vraćanje Hrvatske pod rusku antiNATO "kapu" odn. pod Beograd.

ajde popij tableticu i smiri se. luđu teoriju još nisam čuo. tabletice nastavi piti dok ti ne pozli.

zlusch

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 25.04.2009. 22:04 
Naslov:  

errrr je napisao/la:

Fino kreneš i onda na kraju zasereš big tajm Smile

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 25.04.2009. 23:58 
Naslov:  

zlusch je napisao/la :
errrr je napisao/la:

Fino kreneš i onda na kraju zasereš big tajm Smile

Profesionalci bi za ovo kazali " zavaravanje protivnika" , ali mogao sam se i malčice drugačije izraziti pa reći : kad bih mašti pustio na volju..., umjesto: kad bih nagađao.

No ne treba smetnuti s uma ni da su organizatori ovih studentskih prosvjeda, bili i organizatori potpisivanja antiNATO peticije i bili protiv ulaska Hrvatske u taj vojni savez. Kad smo već tute treba naglasiti i kako nam je ulazak u NATO smanjio cijenu kapitala koja ulazi u RH izraženu u CDS-ovima(credit default swap), a kako nam ovi prosvjedi kapital mogu nanovo poskupjeti pogotovo ako eskaliraju u ulične nemire. U tome kontekstu možda krajnji cilj nije rušenje demokratski izabrane vlade nasilnim putem, ali zasigurno je otežavanje njenog funkcioniranja u nadasve složenim globalnim ekonomsko političkim previranjima. Možeš si zamisliti kada bi ušli u EU ako bi morali raditi izvanredne parlamentarne izbore i kada bi morali s novom vladom prolaziti iznova pregovore sa Slovencima. Možda kad i srbija. Eto otuda ono s Beogradom i ruskom kapom. Još jedan od zanimljivih detalja mi je da su i slovenski i srbski studenti dalu potporu ffzg-ovcima koji su opet svi odreda marxisti i anarhisti.
A to nama fala bogu ne treba. Nama treba uređena država i u pravnom i u ekonomskom smislu, a to se sigurno neće desiti zagovaranjem anarhije i ukidanjem privatnog vlasništva koji je po organizatorima glavni krivac za sve jer privatni kapital gleda samo vlastitu dobit.
I sad neka mi neko objasni kako najbolji američki i engleski fakulteti funkcioniraju gotovo savršeno u simbiozi s privatnim kapitalom dok kod nas to nije moguće.

Zašto recimo u nas nijedan fakultet nema aranžmane s privredom koja ih sponzorira i koja nakon studija k sebi uzima one najbolje (stipendije su obaška). Ili možda ipak ima, ali to nisu fakulteti koji mlate praznu slamu i prodaju muda pod bubrege, već su to tehnički fakulteti čije kvalitetne studente s nestrpljenjem očekuju da uvrste u svoje redove.
Što su poduzeli dekani fakulteta koji podupiru svoje studente u prosvjedima osim što su ima nabili visoke školarine? Zašto nisu našli nekog sponzora koji će financirati njihove potrebe i potrebice iznad iznosa koji im osigurava proračun? Kako je moguće da na fakultetima koji su koncentracija intelekta, isti svojom pameću nisu u stanju osigurati dodatne izvore finaciranja kroz projekte koje će raditi za potrebite?
Zar zato što tako zarađen novac ide isključivo u odabrane privatne džepove?!

sorry lega, eto sam se malo zaneo. ispada da sve ide tebi, a u stvari je namjenjeno ovim gusacima u magli kojima mlate kojekavi jebivjetri čudnog imena i još čudnijeg prezimena.
Laughing

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 26.04.2009. 6:01 
Naslov:  

errrr je napisao/la:
Možeš si zamisliti kada bi ušli u EU ako bi morali raditi izvanredne parlamentarne izbore i kada bi morali s novom vladom prolaziti iznova pregovore sa Slovencima.

Ovaj ozbiljno zaudara na Hdz. Što je najgore, vjerojatno nije ni član, nego samo fanatik.

Sumanute konstrukcije poput ovih teško bi smislio i sam Markica Rebić, zajedno sa cijelim SIS-om, u vremenu kad su nas plašili bilo kakvom promjenom vlasti. Doktor Pašalić vjerojatno si je prepisao gornji post, za nedaj Bože, ako se ikad politički reaktivira.

Studentski prosvjedi mogu se činiti neozbiljnima, ograničenih ciljeva, ali ako će na bilo koji način doprinijeti rušenju ove šljam Vlade RH, ja ih u potpunosti podržavam. Nema veće sreće od prijevremenih parlamentarnih izbora. Nikad nije kasno za uklanjanje štetočina. To nema veze sa sustavom visokog školstva, koji zasigurno neće biti besplatan, nego sa činjenicom da lošiju i nekompetentniju vlast Hrvatska još nije imala, a imala je svašta.

Skoči u forum: