Zbog studenata sam čak okrenuo i na Stv, strpljivo čekajući kraj prijenosa sa Glavaševog suđenja (što nije lako).
I evo upravo saznajem da su 3 cilja studentskih prosvjeda:
1. Besplatno visoko obrazovanje za sve stupnjeve (pretpostavljam i poslijediplomske studije).
2. Provođenje sintagme "društvo znanja".
3. Daljnje usklađivanje sa bolonjskom deklaracijom
Mogu samo reći, makar je djevojka simpatična, da sam se očekivano razočarao onim što se moglo čuti. Uz iznimku 1. cilja, koji je dvojben sam po sebi (pogotovo za p.dipl.) - no može se podržati, 2. i 3. su blesavoće odnosno isprazne parole bez ikakvog smisla, i prije bih takvo nešto očekivao od ministarstva ili nekog saborskog povjerenstva. Studenti nemaju odgovore, nemaju ozbiljan sadržaj, i ako se sve ovo svodi na pokušaj za novi rebalans državnog proračuna, žali Bože prosvjeda.
A djevojka organizator postaje sve manje simpatična kako emisija napreduje. Upravo je bezobrazno doći na televiziju (makar se radilo i o kvazi-televiziji kakva je Stv) i prenositi informacije koje je saznala na "portalima" - iako nije sigurna da su točne (naime, kaže organizatorica da je čula da se 350 milijuna kuna ulaže u Pelješki most, a 25 milijuna u školstvo - ovu nebulozu ne treba ni komentirati).
|
Mislim da je ovo i više nego vrijedno komentiranja.. ali tvog posta..
ljudima kao što si ti bi trebalo zabraniti da ikada budu članovi ikakvog foruma i da uopće imaju pravo na vlastito mišljenje ako je takva potpuna nebuloza!!
Prije svega, iskreno se nadam da ti nisi/nećeš biti uvaženi akademski građanin!! Što se tvog komentiranja organizatorice tiče moram te pitati: razumiješ li ti hrvatski jezik...??
vidim da pišeš na hrvatskom, pa sam nekako pretpostavila da ga i pričaš i razumiješ.. ali očito nije tako... to što su 2. i 3. TEBI isprazne parole bez ikakvog smisla.. to je samo zato što ti očito ne razumiješ što one znače.. što nije slučaj za dotičnu djevojku..
posebno je velika nebuloza što ti smatraš da je 3. zahtjev prazna parola! ako ne studiraš po bolonji, čestitam! ne studiramo ni svi mi koji "studiramo po bolonji"!! bit je u tome da je ovaj program po kojemu se mi trenutno obrazujemo sve samo ne bolonja.. i bit je u tome.. da ako već studiramo po bolonji i moramo trpiti sve one negativne strane iste, barem bi bilo fer da nam se omoguće i one malobrojne povlastice bolonje.. kao npr. KOLOKVIJI!!!
nadalje, studenti su dali odgovor na sva postavljena pitanja.. i sada opet daju odgovor i na ovu cijelu situaciju! Sadržaj također imaju, što bi znao da detaljno čitaš ono što oni govore (i da, bilo bi lijepo i da to RAZUMIJEŠ!!)
A čini mi se da imaš i neki problem sa sluhom, jer pored toga što je rekla da je informacija o pelješkom mostu neprovjerena.. propustio si shvatiti poantu... nije uopće bit u tome radi li se o pelješkom mostu, autima naših ministara ili gradnji novog javnog WC-a - ZA OBRAZOVANJE SE IZDVAJA PREMALO NOVACA, A ZA SVE DRUGO - ŠTO JE MANJE POTREBNO - PRETJERANO PUNO!!! Hrvatska ima 7-8% akademskih građana,.. svi se žale kako nedostaje akademskog kadra... a onda ti bubnu cifre za doktorat od 100tinjak tisuća kuna za 3 godine... bit je bila u tome da umjesto još jednog mosta koji će možda biti zatvoren veći dio godine- a možda će ga ovaj puta izgraditi kako treba.. umjesto montažnih wc-a na koje se potrošilo 1,55 milijuna kuna... sav taj novac je mogao biti potrošen na obrazovanje, na ukidanje školarina, na povećanje akademskog kadra!
pa ubuduće, kada budeš osuđivao i pljuvao po ljudima koji se za nešto bore (za nešto što je tebi strano), sjeti se da ćeš i ti imati djecu, unuke, praunuke... i netko od njih će sigurno studirati...
vjerujem da ćeš se i u situaciji kada budeš morao prodati kuću zbog cijene školarina držati i dalje ovog svog posta i kako je sve ovo nepromjenjivo i prazna parola.. i kada se NETKO DRUGI IZBORI ZA TO DA I TVOJA DJECA studiraju besplatno...sigurna sam da ćeš ti prvi odbiti, zar ne???
što se organizatorice tiče, ako čitaš ovo, SVAKA ČAST!!! SJAJNO SI TO ODRADILA!! I SVI KOJI SU TO GLEDALI MOGU BITI SAMO PONOSNI ŠTO I U OS IMA LJUDI KOJI SE ŽELE BORITI DA SVI DOBIJEMO PRILIKU ŽIVJETI U BOLJEM SVIJETU!!!!