Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Studentski prosvjed u Osijeku! [razvoj događaja]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
kirbajac
Ukupno postova: 78
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.04.2009. 15:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

svaka čast, glavno da se nešto pokreče i da su ljudi počeli razmišljat svojim glavama!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
errrr
Ukupno postova: 125
Spol: Nebitno Nebitno
Zabranjen pristup
Post Postano: 23.04.2009. 15:40 
Naslov:  

majmunica prvo kaže "harvard je, primjera radi, samo prosle godine dobio 34 milijarde americkih dolara dotacija "
pa se na kraju sama sebi posere u usta ovom izjavom" a ako drzava ne zeli financirati skolstvo, tko ce?
"
sorry lepa, ništa osobno.

Čak i da Crkva kao Crkva potpuno nestane, ništa se ključno promjenilo nebi.

"studenti ne posustajte!!"

Studenti još jednom dobro razmislite jeste li nečija marioneta i ne služite li kao "topovsko meso" u predizbornoj kampanji koja se sve više i više zahuktava.
Tko je Krešmir Macan? Zašto su neki "jaki ljudi" koji su hrvatskim internet bespućima mjesecima prije najavljivali ovakav scenario, sada nalaze u izbornim stožerima drugova Kregara i Sriće?!
A nije li upravo Kregar aktualni dekan jednog Zagrebačkog fakulteta na kojemu takodjer postoje visoke školarine? Tko je donijeo odluku o tim visokim školarinama ako ne on osobno?
Kako je moguće da predstavnici fakulteta podržavaju prosvjednike koji traže ukidanje školarina, a oni su te namete uveli???

I što je konačan cilj ovoga dobro razmislite i o odgovornosti koju preuzimate na sebe svojim postupcima u situaciji kada Hrvatskoj najmanje trebaju neredi kakvi su se dogodili Grčkoj ili francuskoj. A siguran sam da je idući korak političkih "mentora" koji stoje iza svega ovoga, da vas izvedu na ulice.

Ne budite guske u magli, mislite svojom glavom.

Smile

Anait

Ukupno postova: 297
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 23.04.2009. 16:49 
Naslov:  Re: Studentski prosvjed u Osijeku! [razvoj događaja]

marijuan
Ukupno postova: 302
Post Postano: 23.04.2009. 17:54 
Naslov:  

errrr je napisao/la :

I što je konačan cilj ovoga dobro razmislite i o odgovornosti koju preuzimate na sebe svojim postupcima u situaciji kada Hrvatskoj najmanje trebaju neredi kakvi su se dogodili Grčkoj ili francuskoj. A siguran sam da je idući korak političkih "mentora" koji stoje iza svega ovoga, da vas izvedu na ulice.

kakav crnjak. ovo su mirni prosvjedi, a ti vidiš nerede kao u Grčkoj ili ih predmnijevaš? daj, prije nego se konsultiraš sa osobom koja misli tvojom glavom, provjeri frižider i vidi je li mozak tamo.

errrr je napisao/la :

za razliku od tebe, ti mladi ljudi misle svojom glavom.

Anait

Ukupno postova: 297
Post Postano: 23.04.2009. 18:09 

evo jos jedan dobar tekst:

The Kid

Ukupno postova: 111
Post Postano: 23.04.2009. 19:22 
Naslov:  

Viva La Revolución!

Frost

Ukupno postova: 6403
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.04.2009. 19:23 
Naslov:  

Zivi je napisao/la:
ispiti i konzultacije sa profesorima su dozvoljeni!

Da, zato je nama danas otkazan kolokvij.

Ukupno postova: 37
Post Postano: 23.04.2009. 19:51 
Naslov:  

Frost je napisao/la :
Zivi je napisao/la:
ispiti i konzultacije sa profesorima su dozvoljeni!

Da, zato je nama danas otkazan kolokvij.

pa da kad su ispit i konzultacije dozvoljeni ne kolokviji Cool

hyppolita

Ukupno postova: 306
Post Postano: 23.04.2009. 20:58 
Naslov:  

Sretno ima bilo ako misle da će nešto promijeniti.... iskreno mislim da neće ništa promijeniti jer nema se love u državi i nema smisla tražiti sve free! Ali opet sretno!

Ukupno postova: 2158
Post Postano: 23.04.2009. 21:22 
Naslov:  

Zbog studenata sam čak okrenuo i na Stv, strpljivo čekajući kraj prijenosa sa Glavaševog suđenja (što nije lako).

I evo upravo saznajem da su 3 cilja studentskih prosvjeda:
1. Besplatno visoko obrazovanje za sve stupnjeve (pretpostavljam i poslijediplomske studije).
2. Provođenje sintagme "društvo znanja".
3. Daljnje usklađivanje sa bolonjskom deklaracijom

Mogu samo reći, makar je djevojka simpatična, da sam se očekivano razočarao onim što se moglo čuti. Uz iznimku 1. cilja, koji je dvojben sam po sebi (pogotovo za p.dipl.) - no može se podržati, 2. i 3. su blesavoće odnosno isprazne parole bez ikakvog smisla, i prije bih takvo nešto očekivao od ministarstva ili nekog saborskog povjerenstva. Studenti nemaju odgovore, nemaju ozbiljan sadržaj, i ako se sve ovo svodi na pokušaj za novi rebalans državnog proračuna, žali Bože prosvjeda.

A djevojka organizator postaje sve manje simpatična kako emisija napreduje. Upravo je bezobrazno doći na televiziju (makar se radilo i o kvazi-televiziji kakva je Stv) i prenositi informacije koje je saznala na "portalima" - iako nije sigurna da su točne (naime, kaže organizatorica da je čula da se 350 milijuna kuna ulaže u Pelješki most, a 25 milijuna u školstvo - ovu nebulozu ne treba ni komentirati).

zeros

Ukupno postova: 2887
Post Postano: 23.04.2009. 21:36 

Galerija 031: Studentski prosvjed u Osijeku!
[Foto: Daniel Antunović][23.04.2009. Filozofski fakultet Osijek]

U Bibinim raljama | Legiranje |Triki&TV
errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 23.04.2009. 22:23 
Naslov:  

marijuan je napisao/la :
errrr je napisao/la :

kakav crnjak. ovo su mirni prosvjedi, a ti vidiš nerede kao u Grčkoj ili ih predmnijevaš? daj, prije nego se konsultiraš sa osobom koja misli tvojom glavom, provjeri frižider i vidi je li mozak tamo.

errrr je napisao/la :

za razliku od tebe, ti mladi ljudi misle svojom glavom.

Dok sam ja ono pisao politički mentori ovog prosvjeda odlučili su da će studenti podržati štrajk prosvjetara najavljen za 12.05.
Pitam se što je slijedeći zahtjev ili možda naredba??? Laughing

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 23.04.2009. 23:12 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :
(naime, kaže organizatorica da je čula da se 350 milijuna kuna ulaže u Pelješki most, a 25 milijuna u školstvo - ovu nebulozu ne treba ni komentirati).

A zašto ne komentirati? možda cura čita 031.com pa nek nauči nešto novo.
Evo ja sam povadio neke podatke vezane za ulaganja u školstvo i mogu reći da smo po izdvajanjima za edukaciju/BDP vrlo blizu nekim razvijenim zemljama.
Tako npr. Hrvatska za obrazovanje izdvaja 4.5% svog BDP, dok jedna Austrija izdvaja 5%, jedan Luxemburg 3.4%, jedna Belgija 6%, dok moćna Njemačka izdvaja otprilike koliko i mi 4.6%
Rekorderi po izdvajanju su nordijske zemlje gdje se udio penje do 8,3% kao što je u Danskoj ili oko 7% Švedska/Norveška.
Naravno da bi bilo poželjno povečati izdvajanja i dostići nivo sjevernjaka ili još bolje povečati BDP s čime bi svi bili na dobitku pa tako i obrazovanje, no to se neće desiti preko noći.

Ovo trenutno stanje je naša stvarnost u koju se svi moraju uklopiti pa tako i studenti/učitelji, doktori...

Ako već žele prosvjedovati protiv nekoga ili nečega neka prosvjeduju protiv "naših" banaka koje njihovim roditeljima visokim kamatama iz đepa izvlače i posljednju kunu, pogotovo ako imaju stambeni kredit. Za toliko koliko su banke povečale kamate siguran sam da bi na godišnjoj razlici ostalo dovoljno da plate punu dozu školarine.
Smile

marijuan
Ukupno postova: 302
Post Postano: 24.04.2009. 0:25 
Naslov:  

errrr je napisao/la :

Dok sam ja ono pisao politički mentori ovog prosvjeda odlučili su da će studenti podržati štrajk prosvjetara najavljen za 12.05.

navedi političke mentore. za krovnu organizaciju hrvatskih studenata znamo da su mladunci iz mladeži HDZ-a.

errrr je napisao/la :

Pitam se što je slijedeći zahtjev ili možda naredba???

odlazak ministra primorca sa dužnosti?

steveeeeee
Ukupno postova: 19
Post Postano: 24.04.2009. 2:36 
Naslov:  

e moji studenti vi ste u kurcu kad vam čoban matić vodi prosvjede i sada neka mi netko kaže da prosvjed nije ispolitiziran kada znamo da je dotični član sdp-a

Skoči u forum: