Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Traže bolju butru: HDZ nastoji spasiti propali projekt HSP-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino

Ukupno postova: 5431
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.02.2009. 14:14 
Naslov:  Traže bolju butru: HDZ nastoji spasiti propali projekt HSP-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iako je prilikom nedavnog ulaska u koalicijsku vlast najavljivao da će ga ukinuti zbog velikih financijskih gubitaka (spominje se čak 700 tisuća kuna mjesečno!), osječki HDZ ipak je odlučio pokušati spasiti projekt uvođenja beskontaktne kartice, butre, u javni prijevoz, za kojega se zbog velikih problema priča da je - propao.

I dok je HSP, odnosno GPP, građanima ponudio butru, HDZ poručuje: "Hoću bolju butru!". Josip Škorić, član Poglavarstva za komunalu, ističe da je to radni naziv njihova projekta.

- Njegova realizacija uvrštena je u potpisani koalicijski sporazum HSP-a i HDZ-a. Taj projekt u načelu je dobar, ali je krivo postavljen od samoga početka. Najveća greška je što stavlja tehniku ispred građana. Umjesto fraze "imamo najmoderniji sustav", mi želimo imati zadovoljnijeg putnika. Ne treba ga ukinuti, posebice jer je u instalaciju utrošeno gotovo pet milijuna kuna, no mora ga se modificrati. Ovako dalje ne ide, kaže Škorić. Na upit je li glavni krivac HSP, Škorić odgovara: "Ne, već onaj tko je prebrzo implementirao sustav, dakle vodstvo GPP-a".

- Tim HDZ-a, koji predvodi Boris Sabo, diplomirani inženjer elektrotehnike, napravio je plan dorade sustava, koji ćemo prezentirati koalicijskom partneru, ističe. Kao prvo, ističe, treba svakako što prije vratiti mogućnost kupnje stare papirnate karte, ponajviše zbog turista i onih koji javni prijevoz koriste jednokratno. Uz to, zbog gužvi treba povećati broj punktova za kupnju butri, te uvesti mogućnost njezina kupovanja putem Interneta. Mora se, kaže, izmijeniti i način prijavljivanja i odjavljivanja u vozilu.

- Najveći je problem što sada cijena iznosi 1,3 kune po kilometru, koliko god se vozili, pa ispada da je isplativo voziti se samo na kraće relacije. Cijena treba padati što je vožnja duža. Za sve navedene izmjene ne treba mnogo novca, a detalje i rokove provedbe plana javnosti ćemo iznijeti nakon što ga Poglavarstvo usvoji idućega tjedna, zaključuje Škorić.

Početkom rujna prošle godine, spektakularno je najavljen i pušten u promet novi "Buscard" sustav, a čuvene su beskontaktne kartice, odnosno butre, zakazale već prvim danom primjene. Nedostaci poput stalnih minusa na novim kartama, blokiranje i gužve, koji su se u početku pokušavali prikazati kao "dječje bolesti", kulminirali su aferom kiosci, pritvorom čelnog čovjeka GPP-a, te špekulacijama o 522.648 kuna protupravne koristi. Unatoč često spominjanim navodima kako je u projekt utrošeno čak 5,2 milijuna kuna, te kako su djelatnici GPP-a imali samo nekoliko dana za uvježbavanje za nimalo jednostavnu promjenu, butrama se nastavilo "zlostavljati" najbitnije aktere cijele priče - putnike. (B.B.)

Piše: Tomislav LEVAK/Glas Slavonije

Ukupno postova: 923
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.02.2009. 14:40 
Naslov:  Re: Traže bolju butru: HDZ nastoji spasiti propali projekt HSP-a

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej Laughing

mrzim, stvarno mrzim kra-de-ze, ali mi je super sto je netko napokon rekao popu pop a bobu bob u svezi glede ove katastrofalne bustre Twisted Evil

kad smo mi neki prije par mjeseci na forumu govorili o nelogicnostima takve i tolike naplate javnog gradskog prijevoza, proglaseni smo bili budalama, idiotima, kretenima i ljudima "koji ne znaju kako svijet funkcionira"...

Motor Put osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Miss K

Ukupno postova: 140
Post Postano: 13.02.2009. 14:58 
Naslov:  

Mašala.

Ukupno postova: 4356
Post Postano: 13.02.2009. 15:00 
Naslov:  

Zvuči obećavajuće čim je dipl.ing.
Valjda će uspjet popravit nešto od toga, istina da je glupo samo tako ukinit a tolke pare utuvane...

Ukupno postova: 182
Post Postano: 13.02.2009. 16:01 
Naslov:  

ne dirajte mi butre, sad se za 50 lipa ui manje vozim di oću

Callistemon
Ukupno postova: 572
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.02.2009. 16:21 
Naslov:  

exHOP3on je napisao/la :
Zvuči obećavajuće čim je dipl.ing.
Valjda će uspjet popravit nešto od toga, istina da je glupo samo tako ukinit a tolke pare utuvane...

a nije mu ni odmoglo sto je suprug novopecene clanice poglavarstva.... al ajd, nadam se da ce posao odraditi korektno i ne preskupo, jer te butre su odnijele vec jako puno novaca!

Sharon

Ukupno postova: 1469
Post Postano: 13.02.2009. 16:46 
Naslov:  

Sistem Butri je dobar, meni odgovara jer se ponekad vozim tramvajem i mogu reći da mi se više isplati od starog načina naplate, jer se kratko vozim i koliko se vozim - toliko platim. Međutim... Kako se šverca s Butrama: prijave se na ulasku u tramvaj, a zatim se odjave na sljedećoj stanici i voze do kraja, a vožnju su platili 50 lipa... E, to švercanje je totalno bez kontrole i to bi trebalo urediti. To sam primijetila kod mase (uglavnom mlađih) putnika. U zadnje vrijeme ima nekakvih kontrolora, ali što im znači kontrola kad gledaju stanje na Butri samo onima koji su se prijavili?! Trebali bi kontrolirati odjave na izlasku iz tramvaja.

Tram111

Ukupno postova: 121
Post Postano: 13.02.2009. 17:12 
Naslov:  

Koliko sam čuo, neće se ništa spektakularno promijeniti osim nižih cijena za duže relacije (navodno bi trebale biti na razini starih).

ramika
Ukupno postova: 36
Post Postano: 13.02.2009. 21:11 
Naslov:  

i to je već jako puno.
Još kad bi se ostavili stari pokazi, vratili karneti i ukinula obaveza prijave za penziće, zaista ne bih imala ništa protiv bustri

Ukupno postova: 207
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 14.02.2009. 2:30 
Naslov:  

...usput uz ovo zanimljivo je kako tramvajčeki renovirani hrđaju već Very Happy ili to jednostavno treba dobit takvu boju Very Happy

Ukupno postova: 205
Post Postano: 14.02.2009. 12:53 
Naslov:  Re: Traže bolju butru: HDZ nastoji spasiti propali projekt HSP-a

Ahh, jos jedno hdz-ovsko mazanje ociju narodu Osijeka. Kao i mazanje ociju najavom pruge... Toliko su bili protiv butre, a sad prije izbora se pojavljuju kao spasioci. Fuj.

fairy

Ukupno postova: 1955
Post Postano: 14.02.2009. 12:56 
Naslov:  

Sharon je napisao/la :
Sistem Butri je dobar, meni odgovara jer se ponekad vozim tramvajem i mogu reći da mi se više isplati od starog načina naplate, jer se kratko vozim i koliko se vozim - toliko platim. Međutim... Kako se šverca s Butrama: prijave se na ulasku u tramvaj, a zatim se odjave na sljedećoj stanici i voze do kraja, a vožnju su platili 50 lipa... E, to švercanje je totalno bez kontrole i to bi trebalo urediti. To sam primijetila kod mase (uglavnom mlađih) putnika. U zadnje vrijeme ima nekakvih kontrolora, ali što im znači kontrola kad gledaju stanje na Butri samo onima koji su se prijavili?! Trebali bi kontrolirati odjave na izlasku iz tramvaja.

Istina, isto sam i ja skužila. Koji smo mi balkanci, pa to je zlo...trebali su načiniti nekakve senzore koji ti sami očitaju pri ulasku i izlasku iz vozila i to je to...

Svebor

Ukupno postova: 1672
Post Postano: 14.02.2009. 13:04 
Naslov:  

žele samo iznaći novi način kako UKRASTI još novca prije nego i naš bubreg završi u stranom vlasništvu.

Ukupno postova: 29
Post Postano: 14.02.2009. 13:34 
Naslov:  

fairy je napisao/la:
Sharon je napisao/la :

Istina, isto sam i ja skužila. Koji smo mi balkanci, pa to je zlo...trebali su načiniti nekakve senzore koji ti sami očitaju pri ulasku i izlasku iz vozila i to je to...

I ja sam primijetila... Točno to rade: voze se do besvijesti, a plate 50 - 60 lipa
Butre bi prošle sa Šveđanima, ali kod nas... Balkan express

DonQuijote

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 14.02.2009. 13:41 
Naslov:  

Ginger je napisao/la:
I ja sam primijetila... Točno to rade: voze se do besvijesti, a plate 50 - 60 lipa

time mogu prevariti vozača, ali ne mogu kontrolu, jer čim se odjave, a nastave se voziti - švercaju se, i to kontrola može provjeriti i sankcionirati. dakle, treba samo bolje provoditi kontrolu.

Skoči u forum: