Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ispovijest: Mužu sam morala dovoditi našu kćer da je siluje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
DonQuijote
Offline
Avatar

Ukupno postova: 4291
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.02.2008. 10:30 
Naslov:  Ispovijest: Mužu sam morala dovoditi našu kćer da je siluje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tekst iz Večernjaka...

Majka sam petero djece. Ni jedno ne živi sa mnom, ni jedno ne smijem ni posjetiti. Odlučio je tako prije mjesec dana sud jer nisam došla na raspravu. A nisam otišla jer sam mislila da moram opet svjedočiti protiv svog muža i pričati o strahotama koje je radio našoj najstarijoj, danas 15-godišnjoj kćeri. Sve sam već rekla i policiji i sudu i Centru za socijalnu skrb.

Nisam prešutjela ni riječi. Nije ni kćerka. Valjda je zato njezin otac i osuđen na 27 godina zatvora. Kažu da je to najveća kazna u Hrvatskoj za silovanje svog djeteta, a ja mislim i da je preblaga za ono što joj je radio... Ne znam uopće odakle bih počela pričati, možda najbolje od kraja - 24. srpnja prošle godine.

Mokrila od straha
Te je večeri oko 22.30 sati našu kćerku na mobitel nazvao prijatelj. Kad je muž vidio da je netko zove, ustao je sa stolca i tresnuo telefonom o pod. Zatim ju je dva puta ošamario. Pala je sa stolca, a on ju je udario nogom u stražnjicu. Pomokrila se, valjda od straha. Muž je, kao i obično, bio pijan i ljubomoran.

Istresao je u sebe još dvije čaše vina, skinuo se u donji veš i rekao da mu je pošaljem u kupaonicu, da mu opere leđa. A onda ju je u našoj bračnoj postelji silovao do jutra, puna tri sata. Ustao je oko šest, popio kavu, zagrlio me i poljubio i rekao mi da me voli i da više neće piti. Kad je zatvorio vrata za sobom i otišao raditi, kćerka je pristala da ga konačno prijavimo.

Danas se kajem, ali...
Nazvale smo Centar za socijalnu skrb, odmah su došli po nas. Muž je dva sata kasnije uhićen. Skinuli su ga s traktorske prikolice i odveli. Ja sam istog dana ostala bez sve svoje djece. Dali su ih na udomljenje. Dva dana kasnije u selu je bio kirbaj. Bila sam sama u toj ukletoj kući i plakala ko kiša. Danas sam nešto bolje, al vidite da se još uvijek sva tresem.
Nije mi lako ni pričati, kamoli sjetiti se...

Kćerka se oporavila, ide u osmoljetku, prolazi s trojkom, četvorkom. Za oca više ne želi nikada čuti, htjela bi uzeti moje prezime. Oni mlađi valjda ne znaju što se događalo pa pitaju za tatu i žele kući. Ja sam započela novu vezu, i to mi daje snage da ne poludim. Svejedno, bojim se za koji dan otići na sud jer tužiteljstvo traži da me zatvore na četiri godine zato što nisam muža ranije prijavila i što sam mu vodila kćerku u krevet. E, da sam ga barem prijavila... Danas se kajem, al' danas je kasno...

Osveta za prijevaru
Naš pakao je počeo 2. siječnja 2006. godine. Živjeli smo tada u kući sa suprugovom majkom, polubratom, dvije bake i djedom. Dvanaestero pod istim krovom. Muž me navečer, dok su mlađa djeca spavala, zaključao u sobu i dograbio se našeg najstarijeg djeteta. Bilo joj je nepunih trinaest. Vikala je i plakala, molila ga da je ne dira. Silovao ju je. Kad je završio, samo me pogledao i rekao da mi je vratio i da mu ne mogu ništa jer će me ubiti. Tako mi se, eto, osvetio jer sam ga ranije prevarila.

Ujutro me sačekala svekrva i pitala zašto sam noću tako vrištala. Odgovorila sam joj da nisam ja, već njezina unuka. Odmahnula je rukom, u stilu ništa strašno i rekla mi da sam ja za to kriva. Mislim da je i njoj njezin otac učinio isto.
Vjerujem da su i ostali odrasli znali što se te noći dogodilo, a ja nisam imala od koga tražiti pomoć.

Hvalio se susjedima
Muž se po susjedstvu hvalio što je učinio svom djetetu. Nikoga nije bilo briga. U danima koji su slijedili svakodnevno je iznova nastrao na kćerku. Uvečer bi mi rekao da je dovodem u našu sobu, zatim bi je polegao u naš krevet i silovao. I ja sam bila u toj istoj postelji dok joj je to radio. Morala sam ležati i šutjeti. Jednom je ležao na njoj, a ljubio mene...

Kad smo se preselili u susjedno selo, u kuću koju nam je na korištenje dao APN, trojica sinova spavala su u jednoj, dvije kćerke u drugoj, a nas dvoje u trećoj sobi. Zapravo, noći je kćerka provodila u našem krevetu. Telefon je stajao uz njegovo uzglavlje, a mene nije puštao iz sobe. Ako sam morala van u WC, jer imali smo samo poljski zahod, pazio je da ne ponesem mobitel sa sobom.

Silovao i na podu
Uhvatila sam ga jedno jutro kad je ušao u dječju sobu i silovao kćerku na podu dok je mlađa spavala. Pitala sam ga kad će to prestati, pravio se lud, da nemam pojma o čemu govorim. Tek tu, u selu, nisam imala koga da mu se pojadam. Muž je bio pijan i opasan.
Kad danas razmišljam, trebala sam ga ostaviti ranije, samo da nije bilo tog straha koji mi je utjerao u kosti još za početka naše šesnaestogodišnje, što izvanbračne, što bračne veze. Uh, bilo je tu svega, pokušao me ubiti mačetom, lovačkim nožem... A batine su u našem domu bile normalne. Dobivala sam šakama, nogama, čupao me za kosu i vukao, uvijek sam bila sva plava...

Prijeti iz zatvora
Danas me dvaput tjedno naziva iz zatvora i kaže mi, zamislite, da mi je oprostio! Kaže da neće više dirati najstariju kćer, nego da će čekati da mlađa naraste! I još me nagovara da kažem kako je kćerka pristala na odnos i kako sam ja podmetnula dokaze... Ako ga puste, ja sam gotova. A njegova mati sad priča da nije ništa znala i da je on trebao ubiti mene i djecu pa dobiti 27 godina, jer je ovo za nju - sitnica...

Onog dana kad sam ga prijavila, svakih deset minuta ispitivala sam policajce jesu li ga uhitili... Rekli su mi to kasnije na policiji. Nisam bila ni svjesna da ih to pitam.

Osuđujete li me
Sad kad ste me saslušali, recite mi osuđujete li me i Vi što ga nisam prijavila - upitala me ta mlada žena dok su joj se niz lice slijevale suze, a tijelo treslo poput pruta.
Zgrožena onim što mi je ispričala, a što potvrđuju i sudski papiri, nisam joj odgovorila.


Prestrašno! Ne znam šta bih napravio takvom čovjeku, ali vjerujem da ne bih baš bio uračunjiv, a koristio bih i razna pomagala, što oštra, što tupa!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
betty
Offline
Ukupno postova: 838
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.02.2008. 10:45 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

strasno,procitala sam to na net.hr, ne znam da li da je osuđujem ili ne,jasno je meni da se ona bojala ali zar nema neki majcinski nagon da zastiti svoje djete,pa cak i pod cijenu svog zivota.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
1step2far
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3262
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.02.2008. 10:52 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

betty je napisao/la (Pogledaj post): › strasno,procitala sam to na net.hr, ne znam da li da je osuđujem ili ne,jasno je meni da se ona bojala ali zar nema neki majcinski nagon da zastiti svoje djete,pa cak i pod cijenu svog zivota.


I ja sam pročitala na net.hr i moje mišljenje je da nema tog straha ili te ljubavi koja će me natjerati da ostanem s nekim tko čini zlo meni i mojoj djeci. Mislim da to samo govori o tome koliko smo patrijahalan narod, muško se mora slušati jer je gazda kuće, otac moje djece i slično... Svaka je veza partnerstvo sa udjelom 50:50 i ne bi trebalo biti gazda i sluga. Osuđujem ovu majku što nije zaštitila svoje dijete. Sila ne bi pomogla u ovom slučaju, ali mislim da bi se jednoj od ustanova za zlostavljane žene i djecu moglo naći mjesta za ovaj slučaj. Ovo nije samo šamar, ovo je prljav podli čin sebičnosti i svjesno nanošenje psihičke i fizičke boli. Dijete je u pitanju!!!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
wendy
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1104
Lokacija: suicide machine
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.02.2008. 10:54 
Naslov:  Re: Ispovijest: Mužu sam morala dovoditi našu kćer da je sil
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

DonQuijote je napisao/la (Pogledaj post): › Prestrašno! Ne znam šta bih napravio takvom čovjeku, ali vjerujem da ne bih baš bio uračunjiv, a koristio bih i razna pomagala, što oštra, što tupa!


Poremećeni su oboje.

Strah? Kakvo je to opravdanje? Ubila bih ga iste sekunde kad bih shvatila što namjerava napraviti, a ne da mu dovedem dijete u krevet.

Ženi treba stručna pomoć u duševnoj bolnici, a ne zatvor u trajanju od SAMO četiri godine. Nije on ništa gori monstrum od nje...

_________________
“Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live”
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Poppy
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2988
Lokacija: u snovima
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.02.2008. 10:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

da. upravo sam to čitala na net.hr i zlo mi je.

baš me zanima odakle je ta obitelj jer očigledno su takve stvari u tom kraju normalne, il bar prihvatljive.

Primjetila sam da su takvi slučajevi dosta česti u Podravini. U svakom slučaju, to treba pod hitno iskorjenit, socijalne službe pojačat u područjima gdje je zabilježen veći broj takvih slučajeva, jer to je jedna bolesna tradicija koja se može provlačit još generacijama.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Kugla
Offline
Avatar

Ukupno postova: 467
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.02.2008. 12:25 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ma serem se na njen strah. Kao, dovedi mi kćer da mi opere leđa... Oboje bi ih po kratkom postupku. Stvarno žalim djecu s takvim roditeljima.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
nemo1
Offline
Avatar

Ukupno postova: 70
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.02.2008. 14:00 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Obitelj je iz Baranje.
Btw.bitno je da je bolesnica pronašla utjehu u novoj vezi, pa će ubrzo donjeti na svijet još malih žrtava!? ...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Poppy
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2988
Lokacija: u snovima
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.02.2008. 14:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ajme meni, iz Baranje!!!

nisam znala da u baranji ima tako zatucanih ljudi... mada... prijetlji su se jednom vozili negdje kroz Baranju i vidilu su čovjeka koji kraj ceste gura bicikl, a u drugoj ruci drži neki konop, maramu, nešto tako koja je zavezana ženi oko vrata.

skoro su se slupali od prizora.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mladen.jr
Offline
Avatar

Ukupno postova: 332
Lokacija: Zagreb
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.02.2008. 14:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Trebali su biti osuđeni: on doživotno, a ona na bar 20 godina ili neku ustanovu za psihičke bolesnike.Ona je to svjesno dopuštala i sudjelovala godinama. Ako je imala s kim pričati u prvom selu (budući se žali kako u drugom nije imala) onda je ta informacija mogla doći do policije.
Kako je moguće da je to promaklo socijalnoj skrbi? Ništa ne vredi pojačati ako ne funkcionira, trebaju se ljudi promijeniti, a ne radit takve gluposti, zataškavati takve zločine.

_________________
osijek031.com smile Mislim, dakle jesam! osijek031.com smile
osijek031.com smile "Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pumpkin
Offline
Avatar

Ukupno postova: 978
Lokacija: od ćoška na pol puta
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.02.2008. 19:22 
Naslov:  Re: Ispovijest: Mužu sam morala dovoditi našu kćer da je sil
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovo je prestrašno i za čitati, i za pomisliti! Koliko god ona cmizdrila i kajala se, za to nema opravdanja. Oboje su poremećeni, to je sigurno, ali nije istina da nije mogla zvati nikakvu pomoć ili policiju, da je mogla mirno ležati dok joj netko siluje dijete. Treba ju kazniti jednako kao i njega, jadna djeca. Ne dao bog nikom da se nađe u situaciji da netko nešto učini njegovom djetetu, ali ne znam što bi me kao majku spriječilo da pomognem svome djetetu, i iskreno, ne bi taj vidio suda, ja bi mu presudila, na vrlo okrutan način, i ovo ozbiljno mislim, ne kažem to samo figurativno. Oderala bi ga živog, za početak.

_________________
Always remember you're unique, just like everyone else.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MissTake
Offline
Avatar

Ukupno postova: 8773
Lokacija: Somewhere over the Rainbow
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.02.2008. 19:40 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Odmahnula je rukom, u stilu ništa strašno i rekla mi da sam ja za to kriva
prekrasno koji primitivizam

Kad danas razmišljam, trebala sam ga ostaviti ranije
možda je ipak trebala napraviti još jednu curicu da se tata ima s kime igrati kad ova 2. poraste

_________________
► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll

SVI SMO MI VUCO
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Elena_Os
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1795
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.02.2008. 19:57 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Cmizdri ona što je on završio u đuzi na 27 godina.. Majka koja dopušta da joj muž, ujedno i otac njene djece, u njihovom bračnom krevetu siluje kćer je majka monstrum..zaslužuje njegovu kaznu, a on duplu, ma trostruku od ove koju je dobio..

Izgovori da je "morala" šutjeti i gledati , te pustiti da siluje kćer ljubeći nju je odvratno i nije mi jasno kako samo može izigravati žrtvu..jedine žrtve su njihova djeca, a pogotovo ta najstarija kći ( a ne bi se čudila ni da je bludničio i nad najmlađima u kući )...

Majčinski osjećaji se ne mogu usporediti s ničim i mislim da bi svaka majka koja ima ih ima ( koja voli svoje dijete više od sebe i osobe s kojom ga je stvorila), ubila bilo koga tko naudi na ovakav monstruozan način njenom djetetu.. a ova "ženturača" je pokazala i dokazala da je sve osim majke s majčinskim osjećajima...

_________________
Carpe diem! Idea Embarassed Embarassed
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
no_name
Offline
Avatar

Ukupno postova: 115
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.02.2008. 20:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Elena_Os je napisao/la (Pogledaj post): › Cmizdri ona što je on završio u đuzi na 27 godina.. Majka koja dopušta da joj muž, ujedno i otac njene djece, u njihovom bračnom krevetu siluje kćer je majka monstrum..zaslužuje njegovu kaznu, a on duplu, ma trostruku od ove koju je dobio..

Izgovori da je "morala" šutjeti i gledati , te pustiti da siluje kćer ljubeći nju je odvratno i nije mi jasno kako samo može izigravati žrtvu..jedine žrtve su njihova djeca, a pogotovo ta najstarija kći ( a ne bi se čudila ni da je bludničio i nad najmlađima u kući )...

Majčinski osjećaji se ne mogu usporediti s ničim i mislim da bi svaka majka koja ima ih ima ( koja voli svoje dijete više od sebe i osobe s kojom ga je stvorila), ubila bilo koga tko naudi na ovakav monstruozan način njenom djetetu.. a ova "ženturača" je pokazala i dokazala da je sve osim majke s majčinskim osjećajima...


Mislim da nemožeš suditi tako.Ovaj članak je vjerovatno samo pokušaj da opiše dio straha kojega je proživila.Probaj se staviti u njenu poziciju.što bi napravila da ti muž prijeti da će te ubit ako nešto odaš.Lako je prićat ja bi ovo, ja bi ono , odmah bi ga prijavila...U svakom slučaju potpisujem ovo za kaznu koju joj muž treba dobit!!!

_________________
Save water - Drink beer
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
euchrid
Offline
Avatar

Ukupno postova: 511
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.02.2008. 20:23 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ako je istina, oboje na kolac...

a što ako je lažnjak, kao ona priča sa sanaderovim intervjuom... jutarnji se osvećuje...

malo je previše nevjerojatno, odnosno ima nelogičnosti u tekstu - ali svakakvih ljudi ima na ovom svijetu

_________________
__________________________________
Stojim uz to što sam jučer rekao. Ne znam doduše što sam rekao, no znam, što mislim, a mislim točno ono što sam rekao!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
betty
Offline
Ukupno postova: 838
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.02.2008. 21:43 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

prica je istinta jer je prije mj dana u jutarnjem objavljeno da je prvi put u hrvatskoj pedofil i zlostavljac dobio tako visoku kaznu.
ja vjerujem da ta zena nije znala da po zakonu, da ga je ubila dok je on to radio ne bi bila kriva jer je stitila svoje dijete,ali neki instinkt je trebao proradit.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: