s U listopadu se pješački most ponovno zatvara zbog obnove
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kako piše Glas Slavonije, 18. listopada 2021., nastavit će se obnova osječkog pješačkog mosta te će on ponovno biti zatvoren za promet.

Riječ je o drugoj fazi radova u kojoj će se obnavljati hodna površina mosta, a taj će posao izvesti tvrtka Sitolor d.o.o. iz Slavonskog Broda, specijalizirana za izgradnju, sanacije i rekonstrukcije inženjerskih konstrukcija i izvođenje specijalističkih radova u građevinarstvu.

Hodna se površina sastoji od 50 armiranobetonskih ploča presvučenih asfaltom koji je prethodno potrebno potpuno ukloniti i očistiti. Kako je najavljeno, predviđena je sanacija 45 ploča, dok će se pet potpuno zamijeniti. Predviđena je i zamjena oštećene armature i zaštitno premazivanje, a u trećoj i posljednjoj fazi obnova ograda.

Podsjetimo, prošle je godine između kolovoza i prosinca obnovljena čelična konstrukcija mosta. Bio je to vrlo zahtjevan posao za koji su bili angažirani i alpinisti, a tijekom kojega je obavljena potpuna zamjena gornjih priključnih elemenata (ukupno 102 komada), antikorozivna zaštita čelične užadi, čišćenje i uređenje te antikorozivna zaštita pilona, kao i sanacija upornjaka. Taj je posao odradila samoborska tvrtka MAR d.o.o., a vrijednost je radova iznosila 3 milijuna kuna.

Prema projektantskom troškovniku, vrijednost ugovorenih radova u drugoj fazi iznosi 8,4 milijuna kuna s PDV-om. Predviđeni rok trajanja radova u ovoj fazi obnove je kraj lipnja 2022. godine.Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
09-16-2021 06:37:31 pm :: akoide
Most je sagrađen za TRI MJESECA. Obnavljaju ga TRI GODINE. A kažu da se u SFRJ nije radilo.
09-17-2021 05:42:51 am :: modri
šta je sa led rasvjetom u bojama,zašto ne funkcionira?
09-17-2021 07:23:55 am :: ix ox
akoide znamo da si veliki hejter građevine, most se napravio za tri mjeseca, ali bez brige puno duže se radio u radionama gdje je i većina mosta napravljena, a što se tiče bivše države to stoji.
Također svaka osoba koja se imalo razumije u građevinu zna da svaka rekonstrukcija i sanacija je jako zahtjevna pogotovo na građevinama koje nisu održavane otkad su napravljene.
A led rasvjeta ne radi vjerojatno zato što će za mjesec dana most praktički rastavljat i jer se radilo na mostu pa je nisu ni spajali.
09-17-2021 05:45:40 pm :: akoide
ix ox nije valjda da su ovi što obnavljaju most kuke za ovješenje izrađivali na samom mostu. Ili da su oni što su most gradili užad za ovješenje donijeli iz tvornice već namontiranu na glavnu nosivu užad. Dakle praktički sve što radnici koji obnavljaju most rade, to su isto radili i graditelji , ne u tvornici, nego na lokaciji mosta: montažu kuka za ovješenje užadi, montažu vertikalnih užadi, montažu armiranobetonskih ploča mosta, asfaltiranje mosta, zaštita i bojanje užadi i ograde. Stoga je tvoja insinuacija da je obnova ovog mosta kompleksniji posao od njegove gradnje neutemeljena. I ne znam odakle ti to da sam ja mrzitelj gradnje? Naprotiv, drago mi je kad se gradi, ali imam pravo na kritiku, i uvijek nastojim da bude utemeljena.
CHOW CHOW (cau cau) z...
Prodajem kuću na KAT o...
Štenci Francuskog Buld...
"Dvosoban apartman br....

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:136

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Trg Vatroslava Lisinskog