s Najuspješnije poduzeće u Hrvatskoj stipendira najbolje IT studente s 3.000 kuna mjesečno!
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječka tvrtka Mono raspisuje natječaj za studentske stipendije u akademskoj godini 2021./2022. Najboljim IT studentima nude početak karijere i stjecanje prvih radnih
iskustava, znanja i vještina
u najuspješnijem poduzeću u Hrvatskoj te uskoro prvom stanaru IT parka u Osijeku! Sve uz stimulativna financijska primanja svakoga mjeseca i zaposlenje nakon studija.

Tko je Mono i čime se bavi?
Mono je tim od 120+ developera, poslovnih analitičara, project managera, dizajnera i testera softvera.

Više od 18 godina uspješno razvijaju napredna softverska rješenja iz Osijeka za cijeli svijet, a uskoro će to raditi s nove lokacije u IT parku.

Razvijaju i vlastite proizvode (Baasic, MonoX, Mono eCTD Office, Clokke…), bave se razvojno-istraživačkim radom, a novi projekti u fokus stavljaju napredne tehnologije kao što su umjetna inteligencija, strojno učenje i podatkovna znanost.

Jedni su od vodećih hrvatskih izvoznika softvera, uglavnom za američko tržište i s naglaskom na medicinu, farmaciju, veterinu, bankarstvo, financije, građevinu, transport. Tako, primjerice, njihova rješenja koriste tisuće američkih liječnika i veterinara, a farmaceutski softver među vodećima je na tržištu.

Dobitnici su brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja:
- najnovije je Zlatna bilanca za najuspješnije poduzeće u pandemijskoj, 2020. godini te za najbolju tvrtku u djelatnosti informacija i komunikacija;
- peterostruki su dobitnici Zlatne kune kao najbolja mala tvrtka u regiji; nagrađivani su kao jedna od najbrže rastućih tvrtki Centralne Europe;
- dobitnici su The European Business Awards u kategoriji The BP Target Neutral Growth Strategy, za izvrsnu strategiju organskog rasta na međunarodnoj razini;
- prestižnom titulom Hidden Champion prepoznati su kao jedna od rijetkih i vrlo uspješnih malih i srednjih tvrtki koje mogu imati značajnu ulogu i gospodarskom
razvoju i inovacijama zemlje…

Već godinama su uključeni u rast i razvoj stručne zajednice putem udruge Osijek Software City, čiji su jedini od osnivača.

Tko može konkurirati za stipendiju?
Stipendiraju petero (5) studenata i studentica, kojima po završetku studija nude i posao. U obzir dolaze redovni studenti 2. i 3. godine preddiplomskog studija te 1. i 2. godine diplomskog studija sljedećih visokih učilišta:
- Odjel za matematiku, Osijek
- FERIT, Osijek
- srodni fakulteti i studijski programi u području računarstva u Osijeku i izvan Osijeka.

Što nude?
- Stipendiju u iznosu od najmanje 1.750 kuna do maksimalno 3.000 kuna kroz 12 mjesečnih obroka tijekom čitave akademske godine (isplate od 1. listopada do 30. rujna tekuće ak. god.).
*Stipendiju u iznosu od 3.000 kuna nude studentima završnih godina (3. godina preddiplomskog studija i 2. godina diplomskog studija - ukoliko student ne nastavlja školovanje na poslijediplomskom programu).
- Obavljanje stručne prakse.
- Komentiranje završnih ili diplomskih radova.
- Mentoriranje u okviru edukacijskog programa za stipendiste.
- Posao odmah po završetku studija.
- Rad u poticajnom i dinamičnom internacionalnom okruženju uz korištenje najnovijih praksi i platformi.

Koje su obveze stipendista?
- Redovito izvršavati studentske obveze.
- Dovršiti studij u roku od 6 mjeseci od završetka posljednje akademske godine.
- Obaviti u Monu studentsku praksu u najkraćem trajanju od četiri (4) radna tjedna u početnoj godini stipendiranja, kao pripremu za daljnje edukacijske aktivnosti.
- Sudjelovati u edukacijskom programu i raditi na praktičnom projektu koji je njegov sastavni dio u trajanju od najmanje 15 sati mjesečno.
- Po završetku studija zaposliti se u punom radnom vremenu, a prema ponudi koju će dobiti u roku od 30 dana od završetka studija.
- Ostati u radnom odnosu u Monu u trajanju od jedne kalendarske godine za svaku akademsku godinu za koju je primao stipendiju.

Kako odabiru stipendiste?
- Selekcijski postupak uključuje evaluaciju pristiglih dokumenata i selekcijski razgovor.
- Kriteriji za odabir su prosjek ocjena te prethodna znanja i vještine u razvoju softvera koja utvrđujemo tijekom selekcijskog razgovora.

Sljedeći kriteriji daju prednost kod odabira:
- visoka motivacija
- nagrade, dodatne edukacije i certifikati
- visoki prosjek ocjena tijekom studiranja
- visoka razina stručnih znanja.

Što ako se stipendist predomisli?
- Ukoliko ne izvrši ugovornu obvezu, samovoljno odustane od studija, promijeni fakultet ili otkaže Ugovor o stipendiranju iz bilo kojeg razloga, stipendist će vratiti cijeli iznos stipendije.
- Ukoliko radni odnos prestane zbog otkaza ugovora o radu od strane stipendista, sporazuma ili zbog otkaza ugovora o radu iz razloga koji leži na strani stipendista, a prije isteka ugovorne obveze, stipendist će vratiti razmjerni dio stipendije.

Kako se prijaviti?
- Prijava se vrši na adresu [email protected] i mora sadržavati: motivacijsko pismo, životopis i prijepis ocjena svih položenih ispita. Ako ih student posjeduje, može priložiti i preslike potvrda o postignućima na relevantnim natjecanjima, priznanjima, nagradama i dodatnom obrazovanju.

Natječaj je otvoren do 9. listopada 2021. godine. i dostupan je na mono.hr mrežnoj stranici.

Kandidati će o ishodu natječaja biti obaviješteni e-mailom.Tekst i foto: Jasenka Pejaković


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju stenci Bost...
Apartman, sa tri zvije...
Štenci šampionskog por...
Iznajmljujem studentim...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:106

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci iznad Bastiona