s Obnova Tvrđe ide po planu – završetak radova u ožujku 2023.
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Grad Osijek objavio je ažurirani vremenski plan izvođenja rekonstrukcije i dogradnje komunalne infrastrukture Tvrđe, piše Glas Slavonije.

Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe, kao i montažu rasvjete te hortikulturno uređenje.

Prva faza radova, koja se odnosi na istočni dio Tvrđe, bit će gotova krajem godine, nakon čega bi, s prestankom rada terasa ugostiteljskih objekata, započela obnova središnjeg trga.

U projektu postoje dva glavna koridora. Jedan ide od južnog ulaza u Tvrđu, iz Franjevačke ulice, prolazi ispred Rektorata i izlazi pokraj Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, na zapadni ulaz u Tvrđu. Drugi, glavni, koridor cijela je Kuhačeva ulica, od istočnog ulaza, koji se ovim projektom zatvara i više neće postojati, do zapadnog ulaza. Ta dva koridora bit će popločena velikim granitnim kockama, od materijala sličnog onom sadašnjih kocka, ali nešto većih dimenzija, 28 x 25 centimetara.

Na periferne ulice poput Fakultetske, Klaićeve, Firngerove i drugih, vraćaju se iste ali reciklirane kocke. Ukupno je riječ o površini od oko 7000 četvornih metara koja će biti prekrivena takvim recikliranim kockama.

Uz nove kolnike bit će i staze za pješake od klinker-opeke, a unaprijedit će se i javna rasvjeta. Starinskim svjetiljkama na pročeljima bit će dodano još nekoliko i sve će imati LED rasvjetna tijela. Također, Tvrđa će nakon obnove biti zelenija jer, uz zadržavanje postojećih stabala, bit će zasađena još 33 nova.

Uvodi se i novi prometni režim - cijela će Tvrđa postati pješačka zona: izuzev vozila dostave, hitnih službi i stanara, nitko neće moći automobilom ulaziti u stari dio grada. Stanari će vozila morati parkirati u svojim dvorištima jer parkiranje na ulicama više neće biti dopušteno.

Također treba istaknuti i to da će nakon završetka radova svi stanovnici Tvrđe imati mogućnost grijanja na plin, što do sada nisu imali.

Prema planu izvođenja radova, koji se ažurira svakih nekoliko mjeseci, završetak radova na ovom opsežnom projektu planiran je za ožujak 2023.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video OSTV


Pročitajte i..
Radovi na obnovi osječke Tvrđe odlično napreduju


 Stranica prilagođena ispisu
Krem zensko stene pome...
"Studio apartman br.9 ...
Profesionalni majstori...
U ponudi štenci Kovrdž...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:119

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Čamci