Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Grad Osijek, sukladno odredbama Odluke o davanju gradskih stanova u najam, redovno daje u najam stanove osobama s utvrđene Liste kandidata za davanje gradskih stanova u najam. Za tu svrhu usuglašen je red prvenstva koji se utvrđuje na temelju materijalnih, socijalnih, zdravstvenih i drugih kriterija, a natječaj za utvrđivanje ove liste raspisuje se svake druge godine.

Tako je Gradonačelnik Grada Osijeka u svome mandatu donio ukupno 227 rješenja o davanju gradskih stanova u najam, a nedavno je Ivan Vrkić osječkim obiteljima uručio ključeve novih 25 gradskih stanova u Opatijskoj ulici. Riječ je o zgradi gotovo nulte energije, vrijednoj 10,5 milijuna kuna, i Grad ju je vlastitim sredstvima izgradio za potrebe stambenog zbrinjavanja svojih građana.

Time je broj od 380 obitelji u potrebi za gradskom stanom pao na 127. No prema najavama osječkog gradonačelnika, Grad će do kraja ove godine završiti izgradnju još jedne zgrade, i to sa 68 stambenih jedinica u Tenji, nakon čega će se lista kandidata za stambeno zbrinjavanje u Osijeku svesti na njih 59. Raspisan je i novi natječaj za utvrđivanje liste za davanje gradskih stanova u najam.

Novi stanovi izgledaju prekrasno, uređeni su tako da zadovoljavaju sve uvjete i siguran sam da će se naši stanari u njima osjećati ugodno. Danas s ponosom mogu reći da odlazim u mirovinu ostavljajući listu od 59 zahtjeva za gradskim stanovima. Raspisali smo i natječaj nakon kojega će se utvrditi nova lista. Volio bih vidjeti koji još grad u Hrvatskoj vodi računa o socijalnoj situaciji kao što to čini Osijek – kazao je gradonačelnik Vrkić.

Podignuli smo i ukupnu razinu životnog standarda najosjetljivijih skupina građana. Iako je naša socijalna obveza negdje oko 5 milijuna kuna, mi smo godišnje ulagali i deset puta više sredstava nego što je zakonski propisani minimum, a to je velika stvar. Samo u 2020. smo imali 52 milijuna kuna izravnih ulaganja za ublažavanje siromaštva te podizanje socijalnog standarda i kvalitete života svih dobnih skupina – dodao je Vrkić.

Inače, Grad Osijek dosad je sudjelovao u izgradnji osam višestambenih zgrada, s ukupno 186 stambenih jedinica, a trenutačno u najmu ima 676 gradskih stanova. Do 2022. godine Grad Osijek će u gradnju stanova za potrebe stambenog zbrinjavanja građana utrošiti približno 34 milijuna kuna.

Tekst: Osijek.hr
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
05-14-2021 04:03:32 pm :: !Klick
I onda će tih 59 što će ostati bez dodijeljenih stanova, formiranjem nove liste, ponovo zauzeti dno iste te tako i u novom ciklusu doživjeti istu sudbinu. Tu nepravdu, može jedino novi gradonačelnik ispraviti na način da preostalih 59 stavi na listi ispred novih kako neki i nakon deset godina čekanja, ne bi tovarili na listi još deset. Računam, da je lakše dobiti grobno mjesto u trošku grada nego stan.
Ako ćemo pravedniju dodjelu bodova onda svaku ciklus od dvije godine na listi trebao bi donositi dovoljno bodova da nakon deset godina čekanja, ljudi se nađu u vrhu iste.

Kvalitetne pripreme iz...
Na prodaju stenci Malo...
Prodajem ulazna hrasto...
Ostala su još dva vrlo...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:167

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Pješački most