s Dodijeljeni ključevi 25 gradskih stanova u Opatijskoj ulici
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Ivan Vrkić uručio je jučer ključeve najmoprimcima gradskih stanova u novoizgrađenoj zgradi u Opatijskoj ulici na Jugu II.

Podsjetimo, u Opatijskoj ulici izgrađena je zgrada s 25 stanova - 10 garsonijera te po 5 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova. Vrijednost projekta iznosila je 9,6 milijuna kuna.

Zgrada zadovoljava sve uvjete energetske učinkovitosti, izvedena je toplinska izolacija koja omogućuje racionalnu uporabu toplinske energije, a postavljena je i PVC stolarija s dvostrukim izo staklom, što stanarima jamči niske režijske troškove. Svaka stambena jedinica ima po jedno uređeno parkirno mjesto, a omogućen je i pristup osobama s invaliditetom.Grad je do sada sudjelovao u izgradnji osam višestambenih zgrada s ukupno 186 stambenih jedinica. Posljednja stambena zgrada izgrađena je krajem 2014. godine u Umaškoj ulici, također na Jugu 2. Nakon ove u Opatijskoj, krajem godine očekuje se i dovršetak još jedne višestambene zgrade u Tenji sa 68 stanova.

Vrkić je istaknuo kako ga je po dolasku na mjesto gradonačelnika 2013. godine dočekala lista od 380 obitelji i pojedinaca koji su od grada tražili rješavanje krova nad glavom. Nakon 60 stanova u Umaškoj ulici, 25 stanova u Opatijskoj i budućih 68 stanova u Tenji te određenog broja stanova koje je gradska uprava kupila, uvelike se smanjila lista kandidata za davanje gradskih stanova u najam jer će novog gradonačelnika dočekati 60 obitelji i pojedinaca koji čekaju stan.Vrkić je najavio kako će grad raspisati i novi natječaj za utvrđivanje liste kandidata za davanje gradskih stanova u najam kako bi se pomoglo ostalim sugrađanima u potrebi.

Malo koji grad vodi toliko računa o socijalnoj situaciji na svom području kao što to radi Grad Osijek. Jesam ja klimav, ali vlast nije“, zaključio je u svom stilu uskoro bivši gradonačelnik.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek/IF


 Stranica prilagođena ispisu
05-12-2021 01:47:11 pm :: pirko
Valjda će sljedeći gradonačelnik ili nadam se novi župan rješiti problem raspadajućih javnih prometnica.
05-13-2021 09:33:41 am :: !Klick
Vrkiću, odlaziš i LAŽEŠ. Nisi smanjio listu jer ona se stalno nadopunjava a neki na njoj s obzirom da bodovi su manje više fiksni, godinama da ne kažem desetljećima, nikako da se pomaknu gore.
Već sam o tome više puta pisao a karakteristika tvog upravljanja gradom je da nikog nikada nisi slušao.

Prvi problem dodjele stanova u gradu je to da se ljudima koji si ga ne mogu priuštiti dodjeli stan a onda nakon deset godina dobiju pravo otkupa. Pa ako sad nemaš za vlastiti stan nećeš imati ni za deset godina. Time stanove kupuju pojedinci i ovo je čisto pogodovanje ljudima koji jefitino kupuju nekretnine u zamjenu za doživotna izdržavanja i slično. Da ne pričam kako ima desetine onih koji nikada u dodijeljenom stanu nisu proveli ni minute već su ga iznajmljivali a nastavili živjeti u nekretninama koje su već imali (znate ona u vlasništvu baba i tko zna na kome još)

Drugo što bode u oči je da istom prodajom, grad si stalno smanjuje fond stanova za dodjelu. Besmisleno do boli i opet budi sumnju u mučku.

Listu bi trebalo donijeti i fiksirati dok se ne isprazni a ne, ponavljam, da neki doživotno čekaju pristojan prostor za život a konstantno ulaze novi na listu. Koliko god imali prednosti zbog nečega trebali bi uvijek na listi ispred biti oni koji su na njoj više ciklusa. Npr. samac je 20 mjestu i nakon što se utvrdi nova lista, pošto je dodijeljeno 10 stanova taj samac se penje za deset mjesta bez obzira koliko će imati bodova novom listom. Bodovi se računaju samo novim na listi i to iza onih koji već čekaju.
Ovo je problem koji se mora riješiti kako grad ne bi iznova generirao nepravdu i neke građane pretvarao u manje vrijedne.

Kad već spominjem tvoje pizdarije onda da i spomenem kako si dio građana koji su pod skrbi gradskog socijalnog ureda, također pretvorio u građane drugog reda, Vrkiću. Svakom kome se grije na drva omogućeno je 950 kuna sredstava za kupovinu ogrjeva a onima na struju si svojim dekretom, uskratio da kombiniraju 200 kuna državne subvencije sa režijskim troškovima koje plaća grad.
Da lakše objasnim iz primjera. Na početku ste mogli, 200 kuna mjesečne subvencije kombinirati s 300 kuna na trošak grada pa si uplatiti na HEPov račun dovoljno novca da ne budete u dugovima zbog povećane potrošnje struje u zimskim mjesecima. Ali ti Vrkiću, htio si uštedjeti lovu na sirotinji pa si to zabranio a ujedno si davao lovu za ogrjev. Tako si dio građana pretvorio u nižu vrstu. Trebala bi sirotinja se udružiti i tužiti te pa da ju na kraju zapamtiš.
MOPS – prvobirano sten...
Iznajmljuju se 2 sobe ...
U ponudi gvozdeno sivi...
Prvobirajuće žensko št...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:116

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Pješački most