Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Nedavno je završena montaža fotonaponske solarne elektrane u sklopu projekta RESCUE sveukupne vrijednosti 1.936.989,91 € čiji je glavni cilj demonstrirati inovativni pristup obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti za javne zgrade u prekograničnoj regiji.

Solare ploče postavljene su na objektima: Prehrana, Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju i Zavodu za onkologiju. Dvije sunčane elektrane spojene su na trafostanicu „Maternite“ tako da će ukupno proizvedena energija biti i potrošena je jer navedena trafostanica najviše opterećena. Ovim aktivnostima očekujemo godišnju uštedu od oko 370 tisuća kuna.Projektnim aktivnostima doprinosimo očuvanju okoliša te smanjujemo negativni utjecaj na klimatske promjene. Nastojimo pokazati kako održiva rješenja s niskom razinom ugljika donose značajne zdravstvene i ekonomske prednosti.

Nositelj projekta je FTN – Fakultet tehničkih nauka – Univerzitet u Novom Sadu, a projektni partneri, uz KBC Osijek su još i KCV – Klinički centar Vojvodine, FERIT – Fakultet elektrotehnike, računarstva i informatičkih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i SFSB – Strojarski fakultet Sveučilišta u Slavonskom Brodu koji će primijeniti inovativni pristup RES i EE za javne zgrade u prekograničnoj regiji.

Tekst i foto: KBC Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju SARPLANINCI...
Prodajem osobni automo...
Na prodaju PATULJASTE ...
Na prodaju TOY PUDLE v...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:133

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zima