Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Ivan Vrkić obratio se javnosti putem svog Facebook profila u vezi s nedavno objavljenim Izvješćem o poslovanju trgovačkog društva Unikom za 2019. godinu.

Kao gradonačelnik odgovoran sam najprije prema sugrađanima. Usto sam i zagovaratelj potpune transparentnosti i otvorene komunikacije o temama koje direktno utječu na život stanovnika ovoga grada, bilo to popularno ili ne.

Zato i sada obavještavam javnost kako je Izvješće o poslovanju trgovačkog društva Unikom za 2019. pokazalo da je Društvo pružanjem usluge skupljanja i odvoza otpada povećalo prihode za devet milijuna kuna. Svako povećanje prihoda u poslovnom je smislu pozitivna stvar, ali način ostvarivanja toga prihoda ne smije biti o dodatnom trošku građana.

Neprihvatljivo je, dakle, da Grad zarađuje na svojim građanima, stoga ću naložiti reviziju ovakvog poslovnog rezultata. U ovome trenutku dovoljno je podataka da se preispita ova usluga i ukoliko se utvrdi da postoji za građane financijski prihvatljiviji način skupljanja i odvoza otpada - ja ću ga i provesti
“. Vrkić je dodao i kako će o svemu javnost pravovremeno obavijestiti.

Podsjetimo, Trgovačko društvo Unikom, u većinskom vlasništvu Grada, bavi se primarno gospodarenjem otpadom, a pred kraj 2018. među prvima u Hrvatskoj uvelo je novi model izračuna usluge odvoza komunalnog otpada prema kojemu se više ne plaća jednaka cijena neovisno o količini predanog miješanog komunalnog otpada već prema broju odvoza.

Kako smo pisali, u srpnju prošle godine Unikom je predstavio rezultate obračuna prema novom modelu i rezultati su bili kako slijedi: u individualnom stanovanju 35% korisnika je preplatilo račune, 55% korisnika imalo je dugovanje, a 10% korisnika nisu imali niti preplatu niti dugovanje.

Kod korisnika u kolektivnom stanovanju, 30% korisnika je preplatilo račune, 31% korisnika imalo je iskazano dugovanje, dok 39% korisnika nije imalo niti preplatu niti dugovanje.

Inače, uvođenjem nove tehnologije i čipiranja kanti evidentirano je povećanje broja korisnika s 48.850 na 51.624, a uveden je i videonadzor i kontrola broja odvoza sustavom očitavanja mikročipova.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
07-07-2020 12:42:01 pm :: Minimax
Gradonačelnik Ivan Vrkić je u svom gradu Osijeku dobio točno 156 glasova na parlamentarnim izborima, eto koliko građane zanima njegov rad i koliko ga cijene. Sad nam se javlja iz dnevne sobe da nam najavi da će on nešto napravit. Molim gradonačelnika, kad već neće otići, da nas barem do iducih lokalnih izbora ne zamara sa svojim objavama.
07-09-2020 07:15:28 pm :: akoide
Naš gradonačelnik je brižan čovjek. On vodi brigu pomalo o svima. Evo prije nekog vremena pobrinuo se za Vodovod. Dopustio im je poskupljenje vode od 20%. Jasno, opravdano, jer eto neka netko kaže kako bi inače namaknuli novce za plaće za desetke novozaposlenih.
Evo sad se sjetio i građana. Doduše, valjda se bio zabunio kad je dozvolio prije godinu dana Unikomu da povećaju cijenu za više od 50%, pa će nam sad vratiti 5-6%, možda.
Tik prije prošlih lokalnih izbora sjetio se i Dimnjaka te im je obnovio koncesiju na 10 godina, šteta što nije na 50. Sjetio se i građana pa im je velikodušno omogućio da se ne zamajavaju sa dva pregleda dimnjaka godišnje već samo s jednim, po dvostrukoj cijeni doduše.
Takvi nam gradonačelnici trebaju, koji brinu o svima.

U Vili Smirni s bazeno...
Tražim suradnike koji ...
Na prodaju stenci Labr...
TESOL instruktor nud...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:163

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Hotel Osijek