Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas su u zgradi Županije župan Ivan Anušić i direktor tvrtke Sirrah-projekt d.o.o. Damir Vujčić potpisali Ugovor o izradi projektne dokumentacije za Gospodarski centar u Osijeku.

Vrijednost ugovora je 6,25 milijuna kuna s PDV-om, a rok izrade kompletne projektno-tehničke dokumentacije je 12 mjeseci. Za izradu projektne dokumentacije osigurana su bespovratna sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

U prvoj fazi, projekt obuhvaća radove vrijednosti oko 30 milijuna kuna, od čega bi se prema dogovoru s Gradom Osijekom 15 milijuna kuna povuklo iz sustava ITU mehanizma, a ostatak sredstava su izvorna sredstva Osječko-baranjske županije.

U Županiji očekuju kako će prva faza biti projektirana u naredna 3-4 mjeseca kako bi već u ljeto bila spremna za realizaciju. Cilj je isprojektirati 56.000 m2 zatvorenih površina, od prostora za sajmovanje preko prostora za poslovanje poduzetnika, obrtnika i drugih gospodarstvenika do dvije kongresne dvorane kapaciteta 500 do 1.000 osoba.

Prva faza od 5.000 m2 planira se izgraditi do 2022. godine, a druga faza u kojoj bi izgradili više od 50.000 m2 procijenjene vrijednosti oko 300 milijuna kuna odnosi se na novo programsko razdoblje 2021.-2027. godine. Završetkom projekta grad i županija dobili bi moderan prostor prikladan za održavanje međunarodnih manifestacija po uzoru na velike europske sajamske gradove poput Milana i Kölna.

Nadamo se da ćemo vrlo brzo imati novi sajamski prostor, odnosno Gospodarski centar kakav trebaju i zaslužuju Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i istočna Hrvatska. Riječ je o ogromnom prostoru, na dobroj lokaciji uz S-cestu, obuhvata skoro 10 hektara te s nizom sadržaja koji će dati potporu poduzetništvu, obrtništvu i ukupnom gospodarstvu“, istaknuo je župan Anušić.

Župqan je dodao i kako je projekt Gospodarskog centra vrlo zahtjevan i velik posao za koji je potrebna odlična suradnja s Gradom, podsjetivši kako je protuzakonita nedavna odluka Gradskog vijeća o prealokaciji sredstava koja se kroz ITU mehanizam trebalo koristiti upravo za Gospodarski centar, zbog čega je Županija uputila zahtjev Ministarstvu uprave za ispitivanje zakonitosti te odluke. „Grad Osijek mora biti puno spremniji i aktivniji te iskreno željeti projekte koje smo potpisali. Ako nije tako onda je poštenije reći da više nisu za Gospodarski centar, I. gimnaziju i bilo koju vrstu investicija i rada, pa da znamo kako ćemo dalje. Nadam se da će problem ipak biti riješen“, zaključio je Anušić.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


Pročitajte i..
Grad i Županija potpisali sporazum o izgradnji gospodarskog centra u Osijeku
U tijeku intenzivne pripreme za izgradnju Gospodarskog centra u Osijeku
Prijepori između Grada i Županije oko izgradnje Gospodarskog centra


 Stranica prilagođena ispisu

Prijevoz preminulih iz...
INDIVIDUALNE INSTRUKCI...
Rastavljena, vrlo njeg...
Iskusna gospođa u najb...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:96

Registrirani online (1): NameNo


Objektiv031

Kino Urania