Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

O radu reciklažnog dvorišta, odvajanju otpada i važnosti kružnog gospodarstva govorilo se na radionici za građane u Gradskoj četvrti Gornji grad u Osijeku koja je svoje reciklažno dvorište dobila u listopadu prošle godine u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića 18a.

Istaknuto je kako Grad Osijek izgradnjom reciklažnih dvorišta omogućava zbrinjavanje reciklabilnog komunalnog otpada nastalog u kućanstvu te osigurava sustavno gospodarenje posebnim kategorijama otpada na način propisan zakonom s najboljim ishodom za okoliš, čime se u konačnici smanjuje količina otpada na odlagalištu komunalnog otpada Lončarica Velika.

Nova reciklažna dvorišta mogu primiti 48 različitih vrsta otpada. U Osijeku trenutačno imamo četiri reciklažna dvorišta, od kojih su tri fiksna i jedno mobilno, čime u potpunosti zadovoljavamo zakonski okvir s obzirom na broj stanovnika. No, kako bismo pokrili cijelo područje grada Osijeka, u idućih mjesec dana očekujemo otvaranje novog natječaja na koji ćemo prijaviti projekt za izgradnju reciklažnog dvorišta u Donjem gradu”, rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Organizacija radionica, koje su besplatne za sve zainteresirane građane, sufinancirana je u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.Tekst i foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu

Višegodišnje iskustvo ...
Tražim ženu ( oko 40 g...
POSAO NA INTERNETU 100...
Prodaja stenaca BUL T...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:160

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kroz crveno