Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas su zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić službeno otvorili dva novoizgrađena reciklažna dvorišta u Gornjem gradu i Retfali vrijedna gotovo 8 milijuna kuna.

Ministar Ćorić čestitao je osječkoj gradskoj upravi na dovršenju ovog infrastrukturnog projekta te je ujedno pohvalio osječki sustav razvrstavanja otpada koji, kako smo već pisali, uz izgrađenu infrastrukturu i izobrazbu građana trenutno prednjači među velikim hrvatskim gradovima.

Ministar je ujedno izrazio zadovoljstvo što Grad ne prepoznaje samo ovaj tip ulaganja, nego i ulaganja u izobrazno-edukativne aktivnosti. „To je jamstvo da su Osječani sve informiraniji o važnosti odvajanja otpada i očuvanja okoliša. Osijek je svijetli primjer i siguran sam da i ostali veliki gradovi mogu iskoračiti u ovom smjeru“, istaknuo je Ćorić.

Zamjenik gradonačelnika Piližota istaknuo je kako je Osijek prvi u Hrvatskoj donio Plan gospodarenja otpadom te za ove projekte uspješno povukao 85% sredstava iz EU fondova. Ujedno je naglasio da su ispunjeni svi preduvjeti za ispunjenje europskih standarda, no i da Osječane čeka još posla, aludirajući na edukativne aktivnosti namijenjene građanima koje će se uskoro početi provoditi.

Nova reciklažna dvorišta suvremeno su opremljena, natkrivena i bolje osvijetljena, a zaprimaju 48 vrsta otpada – uključujući i onaj opasan za okoliš, poput lijekova, baterija i ulja. Dvorištima će upravljati gradska komunalna tvrtka Unikom, čiji je direktor Davor Vić tijekom otvorenja naglasio kako građani na reciklažnim dvorištima trebaju odlagati sav onaj otpad koji ne bi smio završiti u miješanome komunalnom otpadu (iskoristiv ili opasan). Vić je iznio i zanimljiv podatak kako je do polovice listopada 5,5 tisuća korisnika odložilo otpad na Reciklažnom dvorištu Jug 2.

Inače, Osijek trenutno raspolaže s četiri reciklažna dvorišta, tri postojeća i mobilnim reciklažnim dvorištem, a Grad ima spremnu dokumentaciju za izgradnju reciklažnog dvorišta u Donjem gradu čime će se u cijelosti pokriti područje Osijeka ali i ostvariti zadani cilj od 60% odvojeno prikupljenog otpada čime će se u potpunosti dostići europski standard gospodarenja otpadom.

RD Gornji grad nalazi se u Ulici sv. L. B. Mandića 18a (kod Remixa), a RD Retfala u Kapelskoj 83 (na spojnoj cesti koja iz Retfale vodi u Višnjevac). Radno vrijeme svih reciklažnih dvorišta možete pogledati u nastavku teksta.Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Registrovana odgajivač...
Haiku Ken odgajivacnic...
Mamica za seks, to je ...
Iznajmljujem dvoipolso...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:102

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Ulična rasvjeta