Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Pomoćnik ministrice Hrvoje Manenica sa suradnicima boravio je u srijedu u Osijeku prigodom pripreme i provedbe projekta obnove zgrade Donje oružarnice za potrebe smještaja Muzeja Slavonije.

U gradskoj upravi održan je sastanak na kojem su Grad predstavljale „jake snage“: zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, ravnatelj Muzeja Slavonije Denis Detling, pročelnica upravnog odjela za programe Europske unije Kornelija Mlinarević, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić te viša savjetnica u Upravnom odjelu Grada Osijeka Nataša Bošnjak.

Na sastanku je razmotrena izrađena dokumentacija za provedbu projekta i dogovorena priprema daljnje potrebne dokumentacije koja prvenstveno uključuje izradu cjelovitog muzeološkog programa Muzeja Slavonije, a potom izradu projekta likovnog oblikovanja postava Muzeja i izvedbenog projekta obnove zgrade Donje oružarnice. Za navedenu dokumentaciju Grad Osijek je prikupio ponude te je dogovoren način financiranja i dinamika provedbe.

Pomoćnik ministrice Manenica naglasio je važnost projekta i spremnost Ministarstva kulture da pruži financijsku i tehničku pomoć tijekom pripreme projekta. Zamjenica gradonačelnika Gamoš je istaknula značaj projekta za Grad koji je sufinancirao izradu glavnog projekta i popratne dokumentacije za obnovu zgrade Donje oružarnice. Dogovorena je daljnja suradnja Ministarstva kulture i Grada s ciljem konačne obnove zgrade Donje oružarnice za potrebe Muzeja Slavonije čime bi se značajno unaprijedio rad Muzeja, omogućilo kvalitetno prezentiranje vrijednih izložaka te poboljšala kulturna i turistička ponuda tog kraja.

Muzej Slavonije ima status nacionalnog muzeja te je jedan od najstarijih i najvećih muzeja općeg tipa u Republici Hrvatskoj. Osnovan je 1877. godine a u fundusu ima gotovo 400.000 predmeta raspoređenih u devet odjela i stotinjak zbirki. Muzej ima najveću muzejsku knjižnicu u Hrvatskoj, osnovanu istodobno s Muzejom, čija se građa izlaže u stalnom postavu.

Projektom je predviđena cjelovita obnova i opremanje zgrade Donje oružane, posebno zaštićenog kulturnog dobra, za smještaj Muzeja Slavonije. Arhitektonska dokumentacija pripremljena je u okviru projekta Grada koji se sufinancirao sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ministarstvo kulture RH


 Stranica prilagođena ispisu

www.apartmani-dragica....
Djevojke same u stanu!...
Stenci SREDNJEAZIJSKOG...
POMOĆ PRI UČENJU, klas...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:176

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Hotel Osijek