Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zlatna kuna je najviše priznanje koje HGK Županijska komora Osijek dodjeljuje tvrtkama s područja Osječko-baranjske županije za ostvarene rezultate poslovanja u prethodnoj godini i to u tri kategorije: velikih, srednjih i malih poduzeća.

Ove godine Zlatnu kunu u kategoriji velikih poduzeća dobila je tvrtka DS Smith Belišće Croatia d.o.o. Belišće, najbolja u kategoriji srednjih poduzeća je tvrtka Strizivojna Hrast d.o.o. Strizivojna, dok je u kategoriji malih poduzeća najuspješnija tvrtka Barrage d.o.o. Osijek.

Župan Ivan Anušić čestitao je svim nagrađenim tvrtkama istaknuvši kako je u protekle dvije godine Osječko-baranjska županija udvostručila potpore poduzetništvu, sa 4,2 na 8,6 milijuna kuna. Osim toga, Županija sudjeluje u subvencijama kamata za kredite poduzetnika i obrtnika, proaktivno sudjeluje u svemu što će podići konkurentnost naših tvrtki, ali i stvoriti nove tvrtke i obrte, nove vrijednosti, zanimanja i radna mjesta, obećavši da će tako i nastaviti.

Ovogodišnji izbor najuspješnijih tvrtki Osječko-baranjske županije bio je u posebnom ozračju, što je pojasnio Zoran Kovačević, predsjednik ŽKO:
Događa nam se ono što priželjkujemo od 2008. godine. Prema financijskim rezultatima gospodarskih subjekata u 2018. godini prešli smo „čarobnu granicu“ od 28 milijardi kuna. Naime, ukupni prihod osječko-baranjskog gospodarstva za prošlu godinu ostvaren je u iznosu od 28,5 milijardi kuna, što je povećanje od 2,2 milijarde kuna za samo godinu dana. Nadalje, prošla godina je završena s 1,1 milijardu kuna konsolidirane dobiti, a ta dva pokazatelja su više nego zadovoljavajuća za ukupnost gospodarstva. Ako tomu pridodamo i kontinuirani rast izvoza, koji je i prošle godine povećan 9 do 10 posto te smo po prvi puta od osmostaljenja Hrvatske prešli granicu od 6 milijardi kuna izvoza roba i usluga, uz suficit vanjskotrgovinske razmjene od 2,5 milijarde kuna, ovi podaci dovoljno govore da je iza nas jedna dobra i poticajna godina“, istaknuo je Kovačević.

Tekst:Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Vrhunski majstori kara...
Majice za maturante M...
KING OF RING'S odgajiv...
PRIPREME ZA PRIJEMNI I...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:166

Registrirani online (1): NameNo


Objektiv031

Zalazak