Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U prvi razred srednjih škola u Osječko-baranjskoj županiji upisat će se gotovo identičan broj učenika kao i lani - 3520 od ukupno 47.481 u svim hrvatskim srednjim školama. No, broj mjesta u nekim je školama smanjen, u nekima povećan, a ove se godine u neke programe neće moći upisati nitko, piše Glas Slavonije.

Iako je, kako smo već pisali, tendencija na razini cijele države smanjiti broj učenika u gimnazijskim programima a povećati broj „strukovnjaka“, na području naše županije to baš i nije tako.

Naime, kada je riječ o gimnazijskim programima nema smanjivanja kvota. U I. i II. gimnaziji planirano je jednako mjesta kao i prošle godine – 144, odnosno 130 učenika, a u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji upisat će se 52 učenika. Zanimljivo, III. gimnaziju upisat će 26 učenika više nego lani (156).

Najviše promjena planira se u osječkoj Medicinskoj školi - umjesto lanjskih 130, ove godine upisat će se 144 učenika. Uz tri razreda medicinskih sestara i tehničara opće njege, moći će se upisati još po jedan razred od 24 učenika dentalnih tehničara, fizioterapeutskih tehničara i zdravstveno-laboratorijskih tehničara.

Jednak broj učenika kao prošle godine upisat će Ugostiteljsko-turističku školu (234), Školu primijenjene umjetnosti (96), Strojarsku tehničku školu (168 mjesta), Poljoprivrednu i veterinarsku školu, Obrtničku školu Osijek (132 učenika) te Elektrotehničku i prometnu školu. Ukupan broj mjesta ni u Graditeljsko-geodetsku školu neće se mijenjati (144), no ove godine neće biti upisa iznimno deficitarnih zanimanja poput zidara ili tesara jer oni se upisuju svake druge godine.

Rezanja će zato biti u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji (sa 156 na 120 učenika), u Ekonomskoj i upravnoj školi (sa 182 na 168 učenika) te u Trgovačkoj i komercijalnoj školi „Davor Milas“ koja će upisati cijeli razred manje jer im je kvota smanjena za čak 20 mjesta.

Početak prijave osmaša u sustav kreće 27. svibnja, obrazovne će programe birati od 26. lipnja, a u koju će školu od jeseni krenuti doznat će 13. srpnja.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


Pročitajte i..
U srednjim školama OBŽ-a tisuću upisnih mjesta više od broja onih koji će završiti osnovnu školu


 Stranica prilagođena ispisu
Kvalitetne instrukcije...
Zenka Bordoske Doge ...
On je tvoj prijatelj, ...
Prodajem dva prvoklasn...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:144

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kopački rit