Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradska četvrt Industrijska četvrt, po površini jedna od najvećih gradskih četvrti u Osijeku, i ove je godine obilježila svoj dan prigodnim programom.

Tako je jučer u dvorcu Mačkamama održana svečana sjednica kojoj su nazočili predstavnici Grada, Osječko-baranjske županije, građani te članovi vijeća Gradske četvrti a na kojoj je predstavljeno sve što se do sada radilo na području GČ-a te koji su planovi za budućnost.

Predsjednik Vijeća GČ Krunoslav Dugalić podsjetio je kako je u protekle četiri godine (2015. – 2018.) GČ imala na raspolaganju oko 2,5 milijuna kuna, od čega je najveći dio potrošen na izgradnju i održavanje nogostupa (1,8 mil.). Proteklih godina u četvrti se ulagalo i u ceste, javnu rasvjetu, uređenje zelenila, održavanje dječjih igrališta, kao i u nabavu urbane opreme. Također, korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe u Drinskoj ulici omogućen je bežični internet u suradnji s Gradom i Županijom.

Što se tiče planova za 2019. godinu, u Industrijskoj četvrti će biti mnogo novih investicija i radova. Obzirom na sredstva kojima raspolažu, oko 650.000 kuna na godišnjoj razini, određeni su prioriteti a to su, prije svega, gradnja i održavanje nogostupa, održavanje dječjih igrališta, nova javna rasvjeta, proširenje parka za pse koji će također dobiti javnu rasvjetu. Nastavit će se i ulaganja u urbanu opremu, pa će tako kroz nekoliko dana biti postavljene pametne klupe.

Kada je riječ o kapitalnim investicijama, za ovu godinu najavljeno je dugoočekivano uređenje Krapinskog naselja koje dugi niz godina čeka na obnovu. Odrađena je projektna dokumentacija, trenutno se radi građevinska dozvola, radovi će započeti na jesen i bit će dovršeni do kraja ove godine, a ukupna im je vrijednost 2 mil. kuna što će financirati Grad. U naselju je planirana rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih cesta i nogostupa, izgradnja parkirnih mjesta za invalide, povećanje broja parkirnih mjesta za stanare s 20 na 60 te gradnja nove javne rasvjete i sustava odvodnje oborinskih voda.

Budući kapitalni projekti na području gradske četvrti uključuju izgradnju nove bolnice u Gackoj ulici, kao i još jedan veliki projekt u istoj ulici: izgradnju budućeg IT parka vrijednog 35 mil. kuna.

Dugalić je zaključio kako će svi ovi projekti podići kvalitetu življenja u ovoj četvrti, ali i u potpunosti promijeniti vizuru ove gradske četvrti.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps


 Stranica prilagođena ispisu

Izvrsna lampa za kućnu...
Vrsta zaposlenja: Stal...
Izvorna govornica stru...
halo i kako si mi zast...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:155

Registrirani online (1): NameNo


Objektiv031

Zalazak