Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima predstavila je detalje oko velikog projekta gradnje specijalizirane poduzetničke zone - IT parka u Gackoj ulici.

Gamoš se na samom početku osvrnula na medijske napise posljednjih dana o probijanju roka za raspisivanje javnog poziva za pravo gradnje na prostoru budućeg IT parka (31. prosinca prošle godine) priznavši da je došlo do prekoračenja te preuzevši odgovornost na sebe. Javni poziv je spreman i samo se čeka dovršetak parcelizacije zemljišta i unos u katastar.

Na prostoru budućeg IT parka nalazit će se ukupno 9 parcela veličine 1200 do 1900 m2 na kojima će se moći graditi. Grad je na sebe preuzeo obvezu izgradnje komunalne i prometne infrastrukture te glavne zgrade unutar kompleksa, dok će se ostale parcele dati privatnim IT tvrtkama uz pravo gradnje na 50 godina.Kornelija Mlinarević ispred Odjela za programe EU iznijela je hodogram radova prema kojemu će Grad započeti s gradnjom prometne i ostale infrastrukture do kraja godine, po ishođenju svih potrebnih dozvola. Tek u drugoj fazi započet će izgradnja centralne zgrade, a procijenjeni rok za dovršetak svih radova je 48 mjeseci. Istovremeno, IT tvrtke zainteresirane za gradnju svojih objekata s gradnjom će moći započeti čim dobiju sve potrebne dozvole, a prema riječima Denisa Sušca iz Osijek Software Citya, njihov objekt trebao bi biti gotov do kraja 2020., odnosno najkasnije do početka 2021. godine.

Gamoš je podsjetila i kako je izvorna projekcija centralne zgrade bila 3000 m2, no rezultati ankete među IT tvrtkama pokazali su mnogo veći interes, tako da se planira proširenje na 5000 m2, s time da će se sredstva za gradnju povući iz ITU mehanizma (Integralna teritorijalna ulaganja).

Damir Jukić ispred tvrtke Attica d.o.o koja je izradila idejno arhitektonsko rješenje predstavio je njihov prijedlog izgleda budućeg IT parka. On će imati glavni ulaz na jugozapadnoj strani te sporedni ulaz s istoka, osigurat će se dovoljno parkirnih mjesta ispred svih zgrada u kompleksu kao i dostatno zelenih površina, a na zapadnoj strani kompleksa ostavit će se jedna veća zelena površina za potrebe eventualnog proširenja IT parka. Jukić je naglasio blizinu tramvajske pruge, biciklističke i pješačke staze, što će zaposlenicima i gostima omogućiti da do kompleksa dolaze drugim prijevoznim sredstvima osim automobilom.

Svi sugovornici složili su se kako je riječ o izvrsnom konceptu kojim će Grad Osijek dobiti multifunkcionalnu poduzetničku zonu veličine 25.000 m2 i jedinu takve vrste istočno od Zagreba.Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Kasni raspisivanje natječaja za budući IT park u Gackoj


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju prvobirano ...
Prodajem ždrebe haflin...
Porculanski kobalt tan...
Muško štene od šampion...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:66

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Osječki most

Propustili ste? Pogledajte!