Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

PU osječko – baranjska objavila je izvješće o stanju sigurnosti u prometu za listopad 2018. godine.

Na području županije evidentirana je 191 prometna nesreća, od čega tri s poginulim osobama, 46 s ozlijeđenim osobama i 142 s materijalnom štetom. To su znatno bolje brojke u odnosu na listopad prošle godine kada je bilo 245 prometnh nesreća s dvije poginule osobe, 65 s ozlijeđenim osobama i 178 nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je stradalo 69 osoba (u listopadu 2017. godine njih 91).

Najviše prometnih nesreća dogodilo se zbog nepropisne i neprilagođene brzine (40), slijedi oduzimanje prednosti prolaska (32), nepropisna vožnja unazad (23) i drugi prekršaji.

U 23 prometne nesreće počinitelji su imali alkohola u krvi, a u njima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a 9 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede.

Prema danima u tjednu najviše prometnih nesreća u listopadu evidentirano je četvrtkom, utorkom i srijedom, a najmanje – zanimljivo – subotom, koja je obično na prvom mjestu gledano po danima u tjednu.

Prema dobu dana najviše prometnih nesreća evidentirano je u vremenu od 12 do 16 sati, potom od 8 do 12 sati te od 16 do 20 sati, a najmanje u vremenu od 00 do 4 sata.

Mladi vozači su sudjelovali u 35 prometnih nesreća, od čega u jednoj s poginulom osobom, 5 s ozlijeđenim osobama i 29 s materijalnom štetom. Mladi vozači su počinitelji 21 prometne nesreće, a u jednoj prometnoj nesreći mladi vozač imao je alkohola u krvi.

Vozači mopeda i motocikla su sudjelovali u sedam prometnih nesreća od kojih su počinitelji četiri prometne nesreće. Jedan sudionik nije imao zaštitnu kacigu na glavi, a dvojica su imali alkohola u krvi. Ukupno je evidentirano 20 prekršaja vozača mopeda i motocikla.

Vozači bicikla sudjelovali su u 8 prometnih nesreća. Ukupno je stradalo 7 vozača bicikla, od čega jedan s težim a 6 s lakšim tjelesnim ozljedama. Vozači bicikla su počinitelji tri prometne nesreće, a u jednoj prometnoj nesreći biciklist je imao alkohola u krvi. Ukupno su evidentirana 92 prekršaja vozača bicikla.

Pješaci su sudjelovali u sedam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a pet pješaka su zadobili lake tjelesne ozlijede. Na pješakom prijelazu dogodile su se dvije prometne nesreće. Pješaci su počinitelji dvije prometne nesreće.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

Ag potražuje djelatnik...
Zemlja na prodaju u Ma...
Stroga i zahtjevna gos...
Ženka Rotvajlera stara...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:140

Registrirani online (2): mata, nadabaz


Objektiv031

Na Dravi