Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na jučerašnjoj maratonskoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici su obaviješteni o tome da je Grad dobio suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za sklapanje ugovora o zamjeni gradskog zemljišta s Poljoprivrednim institutom Osijek za potrebe izgradnje IT parka u Gackoj ulici, čime će se okončati zastoj u provedbi ovog važnog projekta za osječku IT scenu.

Vijećnici su prihvatili izvješće o izvršenju proračuna u prvoj polovici godine, kojim je gradonačelnik Ivan Vrkić izrazio zadovoljstvo jer su stabilizirane financije, a u zadnjih pet godina smanjen je gradski dug s 400 na 200 milijuna kuna. Vrkić je istaknuo kako je postignuta stabilnost u financijskom poslovanju, Grad je dobio već četvrto priznanje za transparentnost, a proračun za 2019. će biti razvojni.

Gradonačelnik je prikazao svoj rad u prvih šest mjeseci 2018. navodeći kako su brojni projekti u realizaciji. Najveći problem: imamo novac, bilo z EU fondova ili od države, ali nema izvođača jer je građevinska industrija na koljenima, pa neki radovi u Osijeku, kao i cijeloj Hrvatskoj, stoje zbog nedostatka radnika.

Ipak, Vrkić je istaknuo i neke dobre pokazatelje: Osijek ima najviše prvašića u Hrvatskoj, rastu prihodi od poreza, dižu se plaće, a polako se povećava i zapošljivost. Još jedna od dobrih vijesti je prodaja jednog od osječkih simbola - derutne zgrade Kožare. Također, obnova Pješačkog mosta kreće s mrtve točke nakon godinu dana zastoja. Ugovor s prethodnim izvođačem radova je raskinut, raspisan je novi natječaj, a ponude su pristigle upravo danas.

Gradonačelnik je također obećao riješiti problem parkirnih mjesta u Strossmayerovoj ulici ispred Suvaga, uskoro započinju radovi na izgradnji novih biciklističkih staza prema Tenji i Bilju, a Unikomu će naložiti da oreže drveće koje zaklanja prometnu signalizaciju i javnu rasvjetu na brojnim lokacijama u gradu.

Raspravljalo se i o poslovanju gradskih tvrtki u 2017. godini. Najveći gubitaš u prošloj godini bio je Vodovod s gubitkom od preko 37 milijuna kuna. Direktor Jukić je istaknuo kako je minus posljedica poništenja presude kojom je osječka Tvornica šećera Vodovodu isplatila 20 milijuna kuna, pa je Vodovod taj novac morao vratiti. S druge strane, Jukić je najavio kako će Vodovod uskoro predstaviti projekt informatizacije potrošnje vode za korisnike pomoću kojega će građani svoju potrošnju moći pratiti na mobitelima i računalima na dnevnoj i mjesečnoj bazi.

Usvojena je i odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti na području grada Osijeka koji će se održati 9. prosinca.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OSC


Propustili ste? Pročitajte i..
IT park iznimno je važan projekt, ne samo za OSC nego i za grad Osijek
Grad Osijek: Što će na kraju biti s reprezentativnim IT parkom?
Vox populi: Okretanje leđa prošlosti


 Stranica prilagođena ispisu

Grafički dizajner s di...
Prodajem stence pomera...
0981380687-Iznajmljuj...
Registrovana odgajivač...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:100

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Ptice

Propustili ste? Pogledajte!