Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Radni sastanak u osječkoj Zračnoj luci održali su danas direktor Davor Forgić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Iako je Županija vlasnik Zračne luke Osijek s najmanjim udjelom (20 %) župan se želio upoznati s radom Zračne luke tijekom posljednjih mjeseci. Razgovarali su o financiranju od strane sva tri vlasnika (udio Grada Osijeka iznosi 25%, a udio države 55%), novim linijama te letovima za vrijeme predstojeće turističke sezone.

Do sada je rad Zračne luke gotovo u cijelosti ovisio o sufinanciranju vlasnika, a plan nove Uprave je u budućnosti poslovanje dovesti do razine samoodrživosti. U tijeku je izrada Masterplana rada za dugogodišnji period, a u međuvremenu su postavili kratkoročne ciljeve. Prvi od njih odnosi se na cargo promet za što treba osigurati adekvatnu infrastrukturu. Tome u prilog ide i nedavna najava župana Anušića o brzom završetku Koridora 5C u punom profilu što će zasigurno doprinijeti i boljoj konkurentnosti osječke Zračne luke.

Župan je istaknuo kako je u ovoj godini Zračna luka od strane Županije sufinancirana s 400.000 kuna, a do kraja se godine taj iznos planira udvostručiti.

-Želimo Zračnu luku bolju, kvalitetniju i funkcionalniju jer je ona, po mojoj slobodnoj procjeni, najbitniji strukturni objekt odavde pa, ne bih rekao samo u Osječko-baranjskoj županiji, možda i na cijelom istoku Hrvatske. Do sada je Županija u ovoj godini izdvojila za sufinanciranje 400.000 kuna, a vjerojatno ćemo na idućem rebalansu proračuna ponoviti taj iznos i do kraja godine- rekao je župan i dodao kako su iz Grada Osijeka na zajedničkom sastanku također najavili povećanje iznosa koji se izdvaja za Zračnu luku.

Na sastanku su razgovarali i o kapitalnim projektima s kojima će se obratiti Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, od kojih je jedan osiguravanje dodatne „check in“ pozicije jer iako je Zračna luka prostorno mala, uvođenjem novih letova bit će potrebe za otvaranjem dodatnih izlaza prema samoj uzletnoj pisti. Pritom je najavio kako ljetna zračna linija prema Stuttgartu postaje cjelogodišnja, dok od 1. srpnja, umjesto planirane sredine listopada, kreće nova veza s Njemačkom i to Köln-Osijek-Köln.

-Ta će linija biti srijedom i nedjeljom, a letjet će se s Airbusom 319 što znači kapacitet od 150 putnika. Cijene su već objavljene na internetu i kreću se od 39 eura pa na više-pojasnio je Forgić.

Za ovogodišnju turističku sezonu najavio je Forgić i letove prema Jadranu dodavši kako je koncesionar Trade Air, koji je prošao na natječaju, a izravne linije također ima i Croatia Airlines. Četvrtkom će se letjeti za Dubrovnik, a petkom za Split.

Iz Zračne luke očekuju da će uvođenje novih linija doprinijeti i značajnijem porastu broja putnika pa se u 2018. očekuje više od 70 000 putnika.

-Uvođenje novih letova i stvaranje preduvjeta za cargo promet govore u prilog željama Uprave Zračne luke za poboljšanjem ponude, uređenjem dotrajale informatičke infrastrukture te na kraju osiguravanjem samoodrživosti. Naša ciljana skupina gostiju su svakako gosti iz Njemačke, a nastojat ćemo ponovo spojiti Slavoniju i Baranju s Velikom Britanijom jer za to postoji obostrani turistički interes. – rekao je župan Anušić.

Tekst: OBZ.hr
Foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
05-03-2018 05:06:31 pm :: akoide
Broj putnika u Zračnoj luci usko je vezan sa stanjem gospodarstva. Dok ne bude gospodarstvo na višoj razini Zračna luka će se moći održavati samo uz debele subvencije i samoj zračnoj luci i zrakoplovnim kartama.
Zamislite, uz sve te niskotarifne kompanije i državne subvencije tek u 2017. je dostignut broj putnika iz doba Jugoslavije kada nije bilo niskotarifnih kompanija, a subvencije karata za letove su bile kudikamo manje.
05-05-2018 04:38:19 pm :: N.N.
akoide je napisao/la: ›
Broj putnika u Zračnoj luci usko je vezan sa stanjem gospodarstva. Dok ne bude gospodarstvo na višoj razini Zračna luka će se moći održavati samo uz debele subvencije i samoj zračnoj luci i zrakoplovnim kartama.
Zamislite, uz sve te niskotarifne kompanije i državne subvencije tek u 2017. je dostignut broj putnika iz doba Jugoslavije kada nije bilo niskotarifnih kompanija, a subvencije karata za letove su bile kudikamo manje.


problem u zrakoplovstvu i jesu te niskotarifne kompanije, jer da bi cijena karata bila tako niska netko mora platiti razliku. tu najvise gube zracne luke jer uz direktnu subvenciju karata putem "marketinskih usluga", jos daju i jeftinije usluge. nama putnicima su te kompanije spas, ali mnogi ne znaju da sve to netko placa, pa ocekuju let i za piskorevce jer eto tamo ima dosta hrvata.
05-18-2018 07:25:33 pm :: akoide
N.N. je napisao/la: ›
problem u zrakoplovstvu i jesu te niskotarifne kompanije, .

Ovaj dio niste u pravu , u administracijama USA i EU ne sjede redom totalne ekonomske neznalice koje dozvoljavaju osnivanje i rad niskotarifnih kompanija, koje eto prave nered na tržištu. Ostatak teksta ste u pravu, iako nitko ne tjera nikoga da niskotarifnim kompanijama subvencionira karte ili bilo što drugo.

Primamo rezervacije za...
Mops vrhunski štenci š...
Montažni kontejner kan...
Prodajem štence džek r...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:126

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Prošlogodišnji snijeg