Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Ivica Vrkić i župan Vladimir Šišljagić sa suradnicima posjetili su Centar za odgoj i obrazovanje osoba s teškoćama u razvoju „Ivan Štark“ u Drinskoj ulici gdje se danas slavio poseban dan: završetak radova na dogradnji i proširenju tog objekta.

Ravnateljica Centra Edit Lemal podsjetila je na maloj svečanosti organiziranoj tim povodom kako su radovi na nadogradnji Centra započeli u lipnju prošle godine nakon višegodišnjih apela nadležnima da se pomogne ovoj ustanovi koja je posljednjih godina imala ogromnih problema s nedostatkom prostora jer iz godine u godinu raste broj upisanih učenika s teškoćama u razvoju.Danas Centar pohađa 200 polaznika u dobi od 7 do 57 godina koji su vrlo heterogeni po vrstama i stupnjevima teškoća u razvoju (intelektualne, motoričke, govorne, senzoričke, zdravstvene teškoće te poremećaji iz autističnog spektra) te su se postojeći prostorni kapaciteti pokazali nedovoljnima.Dogradnjom Centra dobio se novi, moderan i kvalitetan objekt veličine 550 četvornih metara koji se sastoji od osam učionica za individualni i terapijski rad s najmlađim korisnicima, djecom od 7 do 11 godina, a koji je povezan s postojećom zgradom Centra. Ovim projektom značajno će se poboljšati kvaliteta života i rada polaznika centra, njihovo odrastanje, rehabilitacija, osamostaljivanje i uključivanje u život zajednice, istaknula je Laman. Ono što slijedi je kvalitetno opremanje novog prostora i njegovo stavljanje u funkciju.

Gradonačelnik Vrkić naglasio je kako je Grad u ovaj projekt uložio oko 4 milijuna kuna ali se tu neće stati. Obećao je kako će riješiti probleme Centra vezane uz sigurnost i promet tako što će se dio parcele pretvoriti u javni prostor s parkom i brojnim sadržajima, a riješit će se i novi ulaz u Centar kako brojni automobili koji prometuju ondje ne bi predstavljali opasnost po polaznike.Župan Šišljagić je istaknuo kako je prije nekoliko tjedana započela i obnova dislocirane jedinice poludnevnog boravka za odrasle osobe u Briješću u koji će se smjestiti novih dvadesetak korisnika. Županija i Grad su uložili po 150.000 kuna u dogradnju novog dijela, a OBŽ i Grad u jednakim omjerima financiraju trošak boravka svih korisnika u Briješću.Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Bayliner E5 novo plovi...
Odgajivacnica Kennel o...
Prodajem namještenu pr...
Engleski buldog veran,...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:172

Registrirani online (2): Kopf, Redakcija 031


Objektiv031

Oblaci