Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 24. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
GPP: Do 24. svib...
sub 25. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
Čepin: Natjecanj...
ned 26. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
53. Zmajevi nad ...
pon 27. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
Dječje kazalište...
uto 28. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
Dječje kazalište...
sri 29. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaSvake godine 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, najbrojnije i najstarije svjetske humanitarne organizacije, koja je provođenjem svoje misije prisutna u gotovo svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova i volontera. Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u čast Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi, a proslavom ovoga dana u Republici Hrvatskoj započinje i obilježavanje Tjedna Crvenog križa, 8. – 15. svibnja.

Svrha obilježavanja Tjedna Crvenog križa je promicanje djelatnosti Crvenog križa i na taj način približavanje svih oblika pomoći našim korisnicima i osobama u potrebi te ovim putem svim djelatnicima, volonterima, članovima, korisnicima, simpatizerima i prijateljima Crvenoga križa čestitamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek ove će značajne dane obilježiti radno, provođenjem aktivnosti vezanih uz promociju solidarnosti i humanitarnog djelovanja, a popis aktivnosti nalazi se u nastavku:
Srijeda, 8. svibnja 2024.
13.30 – 14.30 sati – Radionica o Crvenom križu – OŠ Grigor Vitez, Osijek
9.00 – 13.30 sati – Mala škola prve pomoći – Srednjoškolsko igralište – povodom obilježavanja Dana Sporta u sklopu 28. Sportskih igara mladih
17.00 do 18.00 sati – Akcija mjerenja krvnoga tlaka i razine šećera u krvi za sugrađane u Josipovcu u prostorijama Mjesnog odbora, Osječka 66, Josipovac

8. – 15. svibnja 2024.
- Kampanja prikupljanja namirnica „Vaš dar za pravu stvar“
U Tjednu Crvenog križa od 8. do 15. svibnja potražite košaru Hrvatskog Crvenog križa u trgovačkom centru Kaufland Osijek i uključite se u akciju Vaš dar za pravu stvar. Donirati možete: brašno, ulje, rižu, šećer, sol, tjesteninu, juhu u vrećici, riblje i mesne konzerve te marmeladu. Donacijom i samo jedne namirnice s popisa možete pomoći u slaganju humanitarnih paketa za najpotrebitije građane. Pozivamo sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju. Naši vrijedni volonteri čekaju vas na mjestu prikupljanja.
– Kampanja prikupljanja namirnica u vrtićima i na fakultetima
U suradnji s vrtićima i fakultetima u Tjednu Crvenog križa od 8. do 15. svibnja provodit će se kampanja prikupljanja namirnica za osobe u potrebi. Ideja kampanje je da vrtići i fakulteti (djeca, studenti, njihovi roditelji, djelatnici), ovisno o svojim mogućnostima prikupljaju osnovne namirnice za pakete hrane koji će se dodijeliti osobama u potrebi, čime se zasigurno djecu i mlade potiče na solidarnost i humanost, a ostvaruje cilj pružanja pomoći najpotrebitijima.
– Kampanja „Nauči prvu pomoć“
Sve osnovne i srednje škole s područja djelovanja Crvenog križa Osijek, ukupno 30 osnovnih škola i 19 srednjih škola, povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa, bit će opremljene priručnicima prve pomoći za edukaciju učenika u školama.
– Kampanja prikupljanja rabljene odjeće, obuće i pomagala
Kampanja prikupljanja rabljene odjeće i obuće te ortopedskih i medicinskih pomagala za potrebe Socijalnog servisa i Posudionicu pomagala Crvenog križa Osijek provest će se od 8. do 15. svibnja 2024. godine od 8.00 do 14.00 sati na adresi Šetalište Petra Preradovića 6, dvorište Crvenog križa. Pozivaju se građani koji mogu i žele donirati ljetnu rabljenu odjeću i obuću, posteljinu, pidžame, ručnike, kao i pomagala koja im više nisu potrebna – štake, hodalice, medicinske krevete, kolica za osobe s invaliditetom, a koja su očuvana i mogu se koristiti, da iste doniraju za potrebe stanovništva u potrebi.

Četvrtak, 9. svibnja 2024.
10.00 – 14.00 sati - Akcija dobrovoljnog davanja krvi – Studentski dom Kampus (1. kat, dnevni boravak), Ulica kralja Petra Svačića 1c, Osijek
16.00 – 18.00 sati – Akcija dobrovoljnog davanja krvi – DVD Ernestinovo, Vladimira Nazora 66, 16.00 – 18.00 sati

Petak, 10. svibnja 2024.
11.00 sati – Vježba civilne zaštite „Evakuacija 2024.“ u OŠ Ernestinovo, prezentacija rada tima prve pomoći, logistike, psihosocijalne podrške i službe traženja nestalih osoba, u suradnji s Općinom Ernestinovo, a povodom obilježavanja 100 godina rada DVD-a Ernestinovo.

10. – 12. svibnja 2024.
25. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa
Ekipa mladih Gradskog društva Crvenog križa Osijek, učenici Medicinske škole Osijek, predstavljat će svoju školu, Crveni križ Osijek, Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju na 25. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati u Ludbregu od 10. do 12. svibnja 2024. godine. Na natjecanju se provjerava teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći, a znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.

Utorak, 14. svibnja 2024.
10.30 do 11.30 sati - Akcija mjerenja krvnoga tlaka i razine šećera u krvi za sugrađane u Gradskoj četvrti Industrijska četvrt u prostorijama Gradske četvrti, Drinska 2/I, Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
Advertisement Advertisement Advertisement


Oštenjeni 08.01.2024. ...
Prodajem štence COTON ...
Online pozivnice za ro...
Prodajem mesingani : ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:318

Registrirani online (): Nitko