s Svečanost dodjele nacionalne nagrade "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award" [2023.]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 26. 02. 2024.
GISKO: Izložba u...
Državna cesta DC...
GISKO: Izložba f...
Kino Urania [22....
CineStar Osijek ...
uto 27. 02. 2024.
GISKO: Izložba u...
Državna cesta DC...
GISKO: Izložba f...
Kino Urania [22....
CineStar Osijek ...
sri 28. 02. 2024.
GISKO: Izložba u...
Državna cesta DC...
GISKO: Izložba f...
Kino Urania [22....
CineStar Osijek ...
čet 29. 02. 2024.
GISKO: Izložba u...
Državna cesta DC...
GISKO: Izložba f...
EFOS dan za sred...
GISKO: Predstavl...
pet 01. 03. 2024.
Velika izložba t...
Državna cesta DC...
FFOS: Projekcija...
Knjižara Nova: K...
Centar za kultur...
sub 02. 03. 2024.
Velika izložba t...
Državna cesta DC...
Volim rajčice - ...
Slamanje: IDEM (...
Merlon: Grupa Ro...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaHrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije organizira svečanost dodjele nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ koja će se održati 30. studenog 2023. godine u Osijeku, u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, Gospodarska zona 10, s početkom u 19,00 sati.

Ove će godine na svečanosti prvi put biti dodijeljena Povelja za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizmaNagrada dr. sc. Eduard Kušen“ kojom se odaje priznanje osobi koja je ostvarila izvanredne napore, trud i postignuća u razvoju i promociji ruralnog turizma.

Općina Kneževi Vinogradi, pionir ruralnog turizma u Baranji, prošlogodišnji je šampion nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo te nas posebno raduje da je ove godine svečanost dodijele ove nacionalne nagrade upravo u Osječko-Baranjskoj županiji.

Iz Osječko-baranjske županije prijavljeno je devet projekata.

U kategoriji Tradicijska seljačka gospodarstva prijavljen je CSORTOK s istoimenim projektom, koji, kombinacijom luksuza i rustikalnog, privlači goste željne odmora u mirnom, seoskom okruženju, ali i udobnosti i kvalitete smještaja.

U kategoriji Tradicionalna ruralna domaćinstva prijavljen je Ziher je ziher s projektom Kuća Biljkinog oca, koja se odupire zubu vremena i dočekuje ljubitelje tradicije, te prirode i biljaka. Unikatni namještaj, šetnje ganjkom i druženje u nekadašnjoj štali koja je poprimila moderan dizajn, ono je što privlači turiste.

U kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija prijavljena je Kod Baranjca d.o.o./Krčma Čarda kod Baranjca s projektom Čarda kod Baranjca, gdje se, uz mirise slavonskih i baranjskih specijaliteta može uživati u tradicionalno uređenom objektu, prepunom dekorativnih starina, ukrašenom slamom i drvetom.

U istoj kategoriji prijavljena je i Baranjska kuća, Karanac s istoimenim projektom, koja predstavlja imanje u etno selu Karanac, gdje se, osim restorana u kojem se sluze tradicionalna jela, može vidjeti i muzej starih zanata.

U kategoriji Vinski turizam prijavljena je Ruralna kuća za odmor, sobe moduli, kušaonica, vinarija s projektom Vinski turizam, ruralna kuća za odmor, sobe moduli, kušaonica za vino i vinarija, u malom baranjskom selu Zmajevac na katoličkoj vinskoj cesti (surduku) sa smještajnim kapacitetom od 14 kreveta od kojih su 8 u rulanoj kući za odmor i 6 u dva odvojena Modula.

U istoj kategoriji prijavljena je Vinarija Magistra s istoimenim projektom, koja je ujedno 2019. godine nagrađena je kao najbolja mlada vinarija u Hrvatskoj i najmanja ertutska vinarija.

U kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru prijavljen je OPG Duša Baranje s istoimenim projektom, koja sa svojom malom farmom domaćih životinja u Bilju, vraća sve posjetitelje u nostalgično raspoloženje, te čini dio turističke rute Skrovita mjesta općine Bilje i festivala za djecu Zemlja bez granica.

U kategoriji Ruralno turistički projekti prijavljeni su 58. Đakovački vezovi s istoimenim projektom. Manifestacija „Đakovački vezovi“ skup je različitih oblika izričaja emocija – ples, pjesma, ukrašavanje, rad, druženje. Program predstavlja kreaciju niza različitih događaja kojima je zajednička – emocija prema životu u svim njegovim pojavnim oblicima.

U istoj kategoriji prijavljena je i Općina Bilje s projektom Hidden landscapes, kojim Općina Bilje uredila je šetnicu s edukativnim sadržajem uz zaštićenu travnjačku površinu, a u svrhu proširenja stepskog travnjaka na zapadni dio parcele Biljskog groblja, te uređenje tog dijela kao prostora namijenjenog boravku i edukaciji kako lokalnih stanovnika tako i različitih posjetitelja i turista.

Ruralni turizam važan je čimbenik reaktivacije i razvoja ruralnih područja koji pomaže očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja, štiti okoliš, jača autohtonu i ekološku proizvodnju te ga s pravom možemo nazvati budućnošću svjetskog turizma.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ po jedanaesti put dodjeljuje nagrade onim najboljima, a ove godine za nju se natječe čak 197 prijavitelja u osam kategorija.
 Stranica prilagođena ispisu
Trebaju Vam radnici, a...
Prodajem razni elektro...
Zdravi Cavapoo štenci....
Na prodaju vrhunski št...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:172

Registrirani online (): Nitko