s Galerija Knifer: Otvorenje izložbe "Polinom"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 19. 09. 2021.
Plesni klub &quo...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
pon 20. 09. 2021.
Plesni klub &quo...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
uto 21. 09. 2021.
Besplatne edukac...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
sri 22. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
čet 23. 09. 2021.
Pučko otvoreno u...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
pet 24. 09. 2021.
Kineziološki fak...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
Dječje kazalište...
Špica radionica ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Otvorenje izložbe Polinom održat će se 17. lipnja 2021. u 18 sati u Galeriji Knifer, Istarska bb (kod Studentskog centra). Izložbu će biti moguće pogledati do 27., unutar radnog vremena galerije (srijeda, četvrtak, petak 17-19 i subota 10-12)

Izložba Polinom osječke autorice Jelene Kovačević dio je njezina doktorskoga rada koji je nastao u razdoblju od 2016. do 2018. godine, na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Upravo u spomenutom naslovu moguće je pronaći „ključ“ za slojevita tumačenja njegova koncepta kao i tematskih, ali i emocionalnih nizova u kojima se ona rastvaraju, akumuliraju i ciklički obnavljaju.

„Monome“ predstavljaju crteži, fotografije, skice te središnji crtež koji sintetizira pripremni, analitički i misaoni proces materijalizacije umjetničkoga rada. Rada koji istovremeno nastoji kroničarski sačuvati sjećanje na ženske osobe čiju gensku matricu autorica nosi u sebi, ali i spoznati svoje mjesto u obiteljskom, točnije genealoškom okviru osobne povijesti. Prikazi četiriju ženskih likova (bake, majke, kćeri i autorice) neprestano se isprepleću, komutiraju i zrcale kako bi na posljednjem crtežu zauzele jasniju poziciju u autoričinoj perspektivi i otvorile put kasnijim dopisivanjima feminine obiteljske povijesti.

Arhivirajući spomenute uspomene Jelena Kovačević traga za razumijevanjem ženskog dijela kromosomske spirale svoje obitelji; za njezinom strukturom koja bi joj mogla pomoći u spoznavanju svoje osobne, rodne i društvene uloge. Pri tome joj crtež služi kao materijalni trag samospoznaje ili kao sredstvo umjetničke i osobne introspekcije. Kombinirajući jednostavnu grafitnu olovku s drugim tehnikama, ona ostaje vjerna crtačkoj liniji i figuraciji u čijim se okvirima najsigurnije osjeća. Sve konstante i varijable njezina Polinoma povezuje opipljiva i čitljiva privrženost koja izvire kako iz inicijalne umjetničke ideje tako i iz položaja prikazanih likova, ali i koncepta u kojemu svoje mjesto podjednako pronalaze i neuspjele skice, autorska promišljanja, bilješke i konačne crtačke realizacije (iz predogovora Ivane Đerđ Dunđerović). Stranica prilagođena ispisu
Visoko kvalitetno legl...
Vrhunski muzjak, pomer...
Odgajivačnica nemačkih...
Vrhunska stenad, u pon...

Najave u 24h

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:112

Registrirani online (): Nitko