s 6. Kreativna riznica: Kreativna sila
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sub 27. 11. 2021.
Raspored cijeplj...
Dani tehničke is...
Dječje kazalište...
Dani dobre knjig...
CineStar Osijek ...
ned 28. 11. 2021.
Raspored cijeplj...
Sjajnije, bogati...
Dječje kazalište...
Dani dobre knjig...
CineStar Osijek ...
pon 29. 11. 2021.
Raspored cijeplj...
Sjajnije, bogati...
Klizanje u Osije...
Dani dobre knjig...
CineStar Osijek ...
uto 30. 11. 2021.
Raspored cijeplj...
Sjajnije, bogati...
Znanstveni skup ...
Dani dobre knjig...
CineStar Osijek ...
sri 01. 12. 2021.
KLAP KLAP prima ...
Sjajnije, bogati...
Dani dobre knjig...
CineStar Osijek ...
čet 02. 12. 2021.
Osječke nogometa...
Sjajnije, bogati...
28. Lampionada p...
Dani dobre knjig...
Kino Urania: Več...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama


[24.10.2020.] Gala Vodikovom svečanosti ispraćena je 6. Kreativna riznica


[23.10.2020.] Društvene mreže povezuju posjetitelje i izlagače Kreativne riznice


[22.10.2020.] Velik interes za online programske sadržaje Kreativne riznice prvog dana programa


[20.10.2020.] Kreativna riznica popularizacijski je simpozij kreativne industrije koji je za svoju izvedbu 2016. godine nagrađen Državnom nagradom za znanost u kategoriji populariziranja znanosti. Od 2015. godine Kreativna se riznica događa u travnju, ali je njezina ovogodišnja izvedba radi epidemioloških okolnosti prouzrokovanih virusom COVID-19, razdijeljena na više dijelova.

Prvi dio – Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije – ostvareno je online u travnju, a nastavci Kreativne riznice organiziraju se za listopad i prosinac 2020. godine.

Događanja Kreativne riznice koja se organiziraju u listopadu (21. – 24. listopada 2020.) prilagođena su mjerama Stožera civilne zaštite te se mogu pratiti na mrežnim stranicama Kreativne riznice i na drugim mrežnim platformama. Programi koji izlagače okupljaju uživo ne će imati više od 50 sudionika, a ovisno o složenosti sadržaja odigravaju se ili u otvorenim ili u zatvorenim prostorima Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković, navodi kako je „kreativnost u podlozi svakog inovativnog djelovanja te stoga problematiziranje uloge i važnosti kreativne radne snage doprinosi ekonomiji Republike Hrvatske i traženju novih rješenja u različitim oblicima javnog djelovanja.

Predsjednica Programskog odbora, izv. prof. dr. sc. Josipa Mijoč, ovogodišnji program Kreativne riznice označava „posvećen kreativnim djelatnicima iz više razloga od kojih je među prvima želja za reguliranjem djelatnih i autorskih statusa heterogenih kreativaca kao pretpostavke institucionaliziranja kreativne industrije u Republici Hrvatskoj.

Ana Zrnić, jedna od dobitnica Državne nagrade dodijeljene organizatorima Kreativne riznice 2016. godine, organizaciju ovogodišnje Kreativne riznice ocjenjuje izazovom, ali i praktičnim poligonom za učenje o proaktivnom djelovanju u kriznim uvjetima.

Na gala Vodikovoj svečanosti, krovnom događanju Kreativne riznice, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc Boris Crnković uručit će nagrade Vodik. Nagrade će primiti najuspješniji prošlogodišnji izlagač te pobjednici Milenijskog natjecanja. Gala Vodikova svečanost održat će se u petak 23. listopada 2020. u 19 sati i njome će moderirati izv. prof. dr. sc. Josipa Mijoč. Svečanost će se prenositi uživo kao i scensko uprizorenje poeme Ars Meandrum (tekst – Jasna Horvat, glazba – Luka Gotovac, kostimografija – Bruno Osmanagić, Dravus – Filip Sever, Tihe – Meri Andraković, režija – Robert Raponja). Istoimeni najavni film potpisuju Mario Miloloža (kamera i montaža), Mirjam Milas (režija), Filip Sever (Dravus), Martina Terzić (Tihe), Josipa Mijoč i Ivana Jobst (produkcija), Jasna Horvat (tekst poeme) te je tako film Ars Meandrum dostupan na mrežnim stranicama Kreativne riznice.

Prosinački program Kreativne riznice održat će se 10. prosinca 2020., a organizatori ga posvećuju božićnim blagdanima i tradicijskim vrijednostima prilagođenim digitalnom dobu. Jednodnevni program ponudit će predstavljanje publikacije Luke Gotovca i Jasne Horvat (Ars Eugenium – notni zapisi), predavanje prof. dr. sc. Bože Skoke te spoj kulture i hrane u programu prodekanice Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Milice Lukić i njezinih suradnika (Novi život glagoljice).

Zainteresirani se pozivaju posjetite mrežne stranice Kreativne riznice te dio programa i uživo u dogovoru s organizatorima i pod strogom primjenom preporučenih mjera Stožera civilne zaštite.

Organizatori Kreativne riznice su Ekonomski fakultetu u Osijeku i Institut Andizet, a partneri su Filozofski fakultet Osijek i Akademija umjetnosti i kulture Osijek.

Pokrovitelji
Ured Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo kulture i medija, Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
Medijski pokrovitelji su Televizija Slavonije i Baranje i Osječka televizija.

Programski odbor
izv. prof. dr. sc. Josipa Mijoč, predsjednica
prof. dr. sc. Jasna Horvat
prof. dr. sc. Boris Crnković
prof. dr. sc. Milica Lukić
prof. dr. sc. Suzana Marković
izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević
doc. dr. sc. Damir Jugo
doc. art. Anđelko Mrkonjić
doc. dr. sc. Darija Rupčić Kelam
Ana Zrnić, univ. spec. oec.
Ivan Kristijan Majić, MA
Sanja Vuković, mag. oec.
Danijela Klobučar, mag. oec.

Organizacijski odbor
Ivana Jobst, predsjednica
Lana Katavić
Boris Franov
Romana Lekić
Ivona Martinčević
Ivana Buljubašić Srb
Mirjam Milas
Davor Molnar
Dora Radl Ćućić
Željko Ronta
Ana Stanković
Patricia Čorić
Ivona Martinčević
Robert Kovač
Magdalena Orlović
Marko Mileticki
Bruno Ćosić
Jelena Vuković
Gabrijel Knežević
Alen Terzić

 Stranica prilagođena ispisu
Štenad Engleskog buldo...
Na prodaju kuća sa oku...
Prodaju se čistokrvni ...
Stenci japanske Akite ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:64

Registrirani online (): Nitko