s Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek: Prvi pripremno-promotivni seminar projekta "Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 26. 05. 2022.
Kineziološki fak...
Akademija za kul...
Natjecanje u ama...
Kakva prilika za...
Campus caffe Osi...
pet 27. 05. 2022.
Kineziološki fak...
Akademija za kul...
Natjecanje u ama...
Kakva prilika za...
Campus caffe Osi...
sub 28. 05. 2022.
SD Gradski vrt: ...
2. Sajam baranjs...
Natjecanje u ama...
Utrka građana &q...
SD Gradski vrt: ...
ned 29. 05. 2022.
Povratak otpisan...
Stara Pekara, Tv...
Natjecanje u ama...
SD Zrinjevac: Se...
Sportska dvorana...
pon 30. 05. 2022.
Unikom Osijek: O...
Natjecanje u ama...
uto 31. 05. 2022.
Dani otvorenih v...
EFOS: 61. obljet...
Natjecanje u ama...
KUD Bizovac: Prv...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Novi diplomski studij ICT u poljoprivredi na engleskom jeziku na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti


Prvi pripremno-promotivni seminar projekta Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima započet će službenim otvaranjem i izjavama za medije u ponedjeljak, 24. veljače 2020., s početkom u 10:00 sati u Vijećnici Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek Seminar će trajati sveukupno 5 dana (od 24. do 28. veljače 2020.) i uz zanimljiva predavanja i radionice, sudionici će imati prilike posjetiti pokušališta Fakulteta agrobiotehničkih znanosti te proizvodne pogone partnera iz gospodarstva.

Sudjelovanje na seminaru namijenjeno je prvenstveno zainteresiranim studentima preddiplomskih studija hrvatskih sveučilišta, ali svoj dolazak su već najavili i studenti iz Rumunjske te Bosne i Hercegovine. Od stranih sudionika, očekuje se još i dolazak gostiju iz Srbije i Mađarske na neke, njima zanimljive, dane u sklopu seminara.

Razvoj i uspostava zajedničkoga studija ICT u poljoprivrednim znanostima je projekt koji se provodi u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek, a voditelj je projekta prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom FAZOS-a prof. dr. sc. Zdenko Lončarić.

Vrijednost projekta je 1.798.253,29 kuna i financira se iz Europskoga socijalnog fonda. Svrha projekta je razvijanje i uspostava zajedničkoga diplomskog studija na engleskom jeziku kojim se poboljšava kvaliteta visokoga obrazovanja i relevantnost u odnosu na potrebe tržišta rada.

U Hrvatskoj, a i u zemljama jugoistočne Europe, ne postoji studij koji tako integrira biotehničke znanosti s informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. Studij ICT u poljoprivrednim znanostima, koji se sastoji od četiri semestra, stvarat će vrhunske tehnologe za razvoj, transfer i primjenu novih tehnologija u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ostalim agrobiotehničkim djelatnostima, a temelj njihovih kompetencija bit će integrirano znanje iz agrobiotehničkoga područja oplemenjeno segmentima računarstva te informacijskih i podatkovnih znanosti i tehnologija.

 Stranica prilagođena ispisu
CIVAVE spremne za preu...
Vidoje Mojsilović: Fot...
Na prodaju štenci Bern...
Francuski Buldog - Gra...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:115

Registrirani online (): Nitko