Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 03. 06. 2020.
Iskoristite popu...
Predstava "...
Portastična srij...
Galerija Knifer:...
Dječje kazalište...
čet 04. 06. 2020.
"Hrvatski P...
Online 5. Koncer...
Dječje kazalište...
pet 05. 06. 2020.
"Hrvatski P...
Belišće: Okrugli...
Studio Dalal: Dj...
Caffe bar Lymmar...
Dječje kazalište...
sub 06. 06. 2020.
"Hrvatski P...
Zbog izvođenja r...
Zbog radova na ž...
Caffe bar Lymmar...
Dječje kazalište...
ned 07. 06. 2020.
"Hrvatski P...
Rekreacijska bic...
Centar osobne mo...
pon 08. 06. 2020.
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Vinsku mušicu, u petak, 7. veljače 2020. dolazi najmlađa vinarija erdutskoga vinogorja Vinarija magistra! Berbe su davno za našim vinarima, mlada vina su ocijenjena, a mnoga iz berbe 2019. već i napunjena u boce, pa je pravo vrijeme da otpočnemo cikluse predstavljanja vina, vinarija i vinara u Vinskoj mušici.

Godinu 2020. počinju s predstavljanjem dviju novih i mladih vinarija, koje vode mladi ljudi.

Tako u goste 7. veljače, u petak u 20 sati dolazi Vinarija Magistra, čiji je vlasnik obitelj Pavić, odnosno Hrvoje Pavić, mladi profesor povijesti, hrvatskoga jezika i književnosti koji je uz strica Josipa Pavića iz Erdutskih vinograda napravio svoje prve vinarske korake, ali je proučio kao profesor povijesti i cijelu povijest erdutskoga kraja i vinogorja.

Čudno ime za vinariju Magistra, mnogi bi rekli, no kad se zna da je cijela obitelj Pavić zaposlena u školi, to i nije baš tako. U ponudi imaju za sada četiri vrste vina graševinu, rose, merlot i muškat žuti. Grožđe proizvode u vlastitim vinogradima, a dio dokupljuju. Cilj im je raditi vina kojima će zagolicati nepce vinskim znalcima, ali isto tako zadovoljiti ukuse mlađih kušača vina, i odgajati nove vinske generacije. Pri izboru vina, zasigurno će ulogu odigrati i etiketa koja inspirirana Picassom, a zašto – doznat ćete na druženju u petak u 20 sati.

Inače, vinarija ima dvije godine, a 2019. Udruga za kulturu stola G.E.T. Dodijelila je nagradu Bijeli grozd – posebno priznanje "Dobar start" kao najbolja mlada vinarija u Republici Hrvatskoj.

I eto prigode da ih upoznamo. Kušat će sva četiri vina, pokoje iznenađenje. A tijekom večeri sve posjetitelje očekuju još poneka iznenađenja. Uz vina će složiti zalogajčiće. Znate kako to već kod nas ide, red priče, red kušanja, red smijanja. Ali to i jesu vinske mušice koje uživaju u vinima, pričanju o vinima, upoznavanju novih vina i vinarija.

Obavezna je rezervacija mjesta u Vinskoj mušici, Kapucinska 39, na 092 3509930 ili u inbox facebook.com/vinskamussica/?ref=bookmarks. Cijena je 100 kuna.

Veselimo se druženju u Vinskoj mušici uz Vina Magistra! Stranica prilagođena ispisu