Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 25. 09. 2020.
Kino Urania: Ren...
Europski tjedan ...
Međunarodni Dan ...
Osječki Azil: Po...
Tjedan filantrop...
sub 26. 09. 2020.
Kino Urania: Ren...
Europski tjedan ...
Međunarodni Dan ...
Osječki Azil: Po...
Portanova dijeli...
ned 27. 09. 2020.
Kino Urania: Ren...
Park kralja Petr...
Međunarodni Dan ...
Osječki Azil: Po...
Portanova dijeli...
pon 28. 09. 2020.
Kino Urania: Ren...
Kineziološki fak...
SD Jug II: Semin...
uto 29. 09. 2020.
Kino Urania: Ren...
sri 30. 09. 2020.
Kino Urania: Ren...
Beli Manastir: R...
27. slavonski bi...
Kino Urania: Tri...
Učilište Studium...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Pet godina nakon višestruko nagrađivanog filma Takva su pravila, Ognjen Sviličić vraća se s filmom Glas u kojem nanovo tematizira borbu pojedinca protiv okoline i odolijevanje konformizmu, a čiju će pretpremijeru gledatelji moći pogledati u subotu, 18. siječnja 2020. u 19:30 u kinu Urania.

Filmskoj pretpremijeri nazočit će i filmska ekipa: redatelj Ognjen Sviličić (Oprosti za Kung Fu, Armin), glavni protagonisti Franko Jakovčević i Igor Kovač i producent filma Damir Terešak.

Film Glas svjetsku je premijeru imao u listopadu na Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu u Južnoj Koreji, a u redovitoj distribuciji prikazivat će se od 23. siječnja.

U središtu priče je Goran (Franko Jakovčević) koji se u internatu u kojem boravi nađe pod pritiskom religije, u koju sam- ne vjeruje. Čvrsta stava da vjera ne smije biti prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega.

Glas je film o jednom dečku, tinejdžeru čija majka odlazi raditi u inozemstvo, a njega šalje u katoličku školu. Međutim, on se odbija moliti, jer ne vjeruje u Boga. Isprva to nije problem, ili se barem ne čini tako, ali on se sve teže uklapa. Glas je, ukratko, film o borbi pojedinca protiv okoline. Ono što je specifično za ovaj film jest da
okolina, u ovom slučaju ravnateljica škole ili ostali klinci nemaju ništa osobno protiv glavog junaka, no s vremenom im sve više smeta. I tu možemo vidjeti kako funkcionira represivni mehanizam. Odnosno, koliko je okolina, tj. društvo sklono prihvatiti nekoga tko se ne uklapa u njihove okvire. Posebno me zanimala pasivna agresija koja može biti jako opasna na duži period. Naravno, na neki način je to slika hrvatskog društva koje nekako baš i ne voli indivudue, tako da je ovaj film, kao i većina mojih filmova otprije, moja impresija društva u kojem živim – kaže Ognjen Sviličić.

Ulaznice za pretpremijeru u kinu Urania po cijeni od 25 kuna mogu se rezervirati na blagajni kina Urania ili mailom na
info[at]kinematografi-osijek[dot]hr

 Stranica prilagođena ispisu